Alenkine medové G
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 70 g masla
- 150 g práškového cukru
- 2 PL medu
- 2 PL mlieka
- 1 KL sódy bikarbóny
- 2 vajcia
- 450 g hladkej múky
Krém
- 300 ml mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany
- 1 vanilku
Postup
- Korpus - maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia miešame v hrnci, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť
- Krém - z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou
- Na ozdobu použijeme ovocie - maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya (dračie ovocie), physalis (machovka peruánska), broskyne
Korpus
- 70 g masla
- 150 g práškového cukru
- 2 PL medu
- 2 PL mlieka
- 1 KL sódy bikarbóny
- 2 vajcia
- 450 g hladkej múky
Krém
- 300 ml mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 500 g mascarpone
- 250 g šľahačkovej smotany
- 1 vanilku
- Korpus - maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia miešame v hrnci, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť
- Krém - z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou
- Na ozdobu použijeme ovocie - maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya (dračie ovocie), physalis (machovka peruánska), broskyne