Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Alenkine medové G

Alenkine medové G

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 70 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL medu
  • 2 PL mlieka
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 450 g hladkej múky
Krém
  • 300 ml mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 1 vanilku

Postup

  1. Korpus - maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia miešame v hrnci, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť
  2. Krém - z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou
  3. Na ozdobu použijeme ovocie - maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya (dračie ovocie), physalis (machovka peruánska), broskyne
Korpus
  • 70 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL medu
  • 2 PL mlieka
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 450 g hladkej múky
Krém
  • 300 ml mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 1 vanilku
  1. Korpus - maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia miešame v hrnci, kým sa všetko nerozpustí. Ešte do teplého pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Vykrojíme z neho potrebné písmeno alebo číslo a dáme upiecť
  2. Krém - z mlieka, múky a cukru uvaríme krém, ktorý po vychladnutí vyšľaháme s maslom. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkou
  3. Na ozdobu použijeme ovocie - maliny, jahody, čučoriedky, pitahaya (dračie ovocie), physalis (machovka peruánska), broskyne