Andrejkina medovníková prvotina
Popis
Ingrediencie
Medové cesto s kakaom
- 450 g hladkej múky špeciál
- 225 g práškového cukru
- 180 g medu
- 3 vajcia
- 1,5 ČL sódy bikarbóny
- 12 g perníkového korenia
- 50 g kakaa
- 5 g škorice
Bielková glazúra
- 1 bielko
- 150 g práškový cukor
- citrónová šťava – pár kvapiek
Postup
- Múku a cukor preosejeme, pridáme sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a preosiate kakao
- Pridáme mierne nahriaty med (50 °C) a vajcia
- Pridáme nakrájané maslo a vajcia
- Vypracujeme cesto a necháme ho zabalené odležať 24 hodín
- Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
- Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
- Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby mali väčší lesk
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Medové cesto s kakaom
- 450 g hladkej múky špeciál
- 225 g práškového cukru
- 180 g medu
- 3 vajcia
- 1,5 ČL sódy bikarbóny
- 12 g perníkového korenia
- 50 g kakaa
- 5 g škorice
Bielková glazúra
- 1 bielko
- 150 g práškový cukor
- citrónová šťava – pár kvapiek
- Múku a cukor preosejeme, pridáme sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a preosiate kakao
- Pridáme mierne nahriaty med (50 °C) a vajcia
- Pridáme nakrájané maslo a vajcia
- Vypracujeme cesto a necháme ho zabalené odležať 24 hodín
- Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
- Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
- Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby mali väčší lesk
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
- Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme