Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Andrejkina medovníková prvotina

Andrejkina medovníková prvotina

Popis

Ingrediencie

Medové cesto s kakaom
  • 450 g hladkej múky špeciál
  • 225 g práškového cukru
  • 180 g medu
  • 3 vajcia
  • 1,5 ČL sódy bikarbóny
  • 12 g perníkového korenia
  • 50 g kakaa
  • 5 g škorice
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme, pridáme sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a preosiate kakao
  2. Pridáme mierne nahriaty med (50 °C) a vajcia
  3. Pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracujeme cesto a necháme ho zabalené odležať 24 hodín
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby mali väčší lesk
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  9. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Medové cesto s kakaom
  • 450 g hladkej múky špeciál
  • 225 g práškového cukru
  • 180 g medu
  • 3 vajcia
  • 1,5 ČL sódy bikarbóny
  • 12 g perníkového korenia
  • 50 g kakaa
  • 5 g škorice
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek
  1. Múku a cukor preosejeme, pridáme sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a preosiate kakao
  2. Pridáme mierne nahriaty med (50 °C) a vajcia
  3. Pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracujeme cesto a necháme ho zabalené odležať 24 hodín
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby mali väčší lesk
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  9. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme