Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Bábovka Persian Love podľa Nadi

Bábovka Persian Love podľa Nadi

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 300 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 6 ks vajec
  • 150 g hladká múka
  • 400 g mandľová múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička ružovej vody
  • 1/2 čajovej lyžičky kardamonu
  • 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • kôra z 1 bio citrónu
  • hrsť nasekaných pistácii
Sirup
  • 100 g kr.cukru
  • voda
Poleva
  • 150 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme postupne žĺtka a vyšľaháme do peny
  2. Pridáme biely jogurt, citrónovú kôru, ružovú vodu, štipku soli, mletý kardamon, hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom, mandľovú muku a nasekané pistácie. Nakoniec  primiešame zľahka sneh z bielok
  3. Pečieme na 165-170 stupňoch cca 50 minút. Ešte horúce poprepichujeme a potrieme sirupom (cukor uvaríme s troškou vody a ružovej vody)
  4. Po vychladnutí ozdobíme citrónovou polevou (práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou). Zdobíme nasekanými pistáciami a sušenými púčikmi ruží
Cesto
  • 300 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 6 ks vajec
  • 150 g hladká múka
  • 400 g mandľová múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička ružovej vody
  • 1/2 čajovej lyžičky kardamonu
  • 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • soľ
  • kôra z 1 bio citrónu
  • hrsť nasekaných pistácii
Sirup
  • 100 g kr.cukru
  • voda
Poleva
  • 150 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme postupne žĺtka a vyšľaháme do peny
  2. Pridáme biely jogurt, citrónovú kôru, ružovú vodu, štipku soli, mletý kardamon, hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom, mandľovú muku a nasekané pistácie. Nakoniec  primiešame zľahka sneh z bielok
  3. Pečieme na 165-170 stupňoch cca 50 minút. Ešte horúce poprepichujeme a potrieme sirupom (cukor uvaríme s troškou vody a ružovej vody)
  4. Po vychladnutí ozdobíme citrónovou polevou (práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou). Zdobíme nasekanými pistáciami a sušenými púčikmi ruží