Bosorkin hrniec od Mareka
Popis
Ingrediencie
Kakaové cesto (2krát)
- 4 vajcia
- 4 PL cukor
- 4 PL polohrubá múka
- 2 PL olej
- Trochu prášku do pečiva
- 1,5 ČL kakao
Vanilkové cesto
- 5 vajcia
- 5 PL cukor
- 5 PL polohrubá múka
- 2 PL olej
- Trochu prášku do pečiva
- Vanilkový cukor
Kokosové cesto
- 3 vajcia
- 3 PL cukor
- 1 PL polohrubá múka
- 2 PL strúhaný kokos
- 1 PL olej
- 1 ČL kakao
Vanilkovo-maslový krém
- 500ml mlieko
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 žĺtok
- 1 ČL hladká múka
- 1 vanilkový cukor
- 90g kryštálový cukor
- 1 ČL vanilková pasta
- 500g maslo
- 50g rastlinný tuk
- 60g práškový cukor
Ovocná náplň
- 750g mrazená ovocná zmes musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny
- 1 tortové želé
- 90g cukor
Ďalej potrebujeme
- 1 konzerva hrušky
- 300g kryštálový cukor na karamel
- 100g čokoláda tmavá
- 500g biela čokoláda
- 200g biela poťahová hmota
- 100g čierna poťahová hmota
- Čierne gélové farbivo
- Červené gélové farbivo
- Zelené gélové farbivo
- Zlaté práškové farbivo
- Strieborné práškové farbivo
- Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
- Jedlé fixky - červená, čierna, modrá
- Alkohol na rozpustenie farbív
- 50g kokos
- Air-brush
Postup
- Cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch. Toto cesto urobíme ešte raz
- Vanilkové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch
- Kokosové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 stupňoch. Cesto nesmie preschnúť
- Vanilkovo-maslový krém – zhruba 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
- Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinný tuk, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
- Ovocná náplň – do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť
- Ďalší postup – z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme, vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo. To bude okolo hrnca, plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové
- Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene
- Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier, aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca
- Celé to natrieme krémom a nastriekame čiernou a červenou farbou pomocou air-brush
- Uši urobíme z čiernej poťahovej hmoty
- Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had
- Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty, bielej čokolády a pomocou silikónových foriem
Kakaové cesto (2krát)
- 4 vajcia
- 4 PL cukor
- 4 PL polohrubá múka
- 2 PL olej
- Trochu prášku do pečiva
- 1,5 ČL kakao
Vanilkové cesto
- 5 vajcia
- 5 PL cukor
- 5 PL polohrubá múka
- 2 PL olej
- Trochu prášku do pečiva
- Vanilkový cukor
Kokosové cesto
- 3 vajcia
- 3 PL cukor
- 1 PL polohrubá múka
- 2 PL strúhaný kokos
- 1 PL olej
- 1 ČL kakao
Vanilkovo-maslový krém
- 500ml mlieko
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 žĺtok
- 1 ČL hladká múka
- 1 vanilkový cukor
- 90g kryštálový cukor
- 1 ČL vanilková pasta
- 500g maslo
- 50g rastlinný tuk
- 60g práškový cukor
Ovocná náplň
- 750g mrazená ovocná zmes musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny
- 1 tortové želé
- 90g cukor
Ďalej potrebujeme
- 1 konzerva hrušky
- 300g kryštálový cukor na karamel
- 100g čokoláda tmavá
- 500g biela čokoláda
- 200g biela poťahová hmota
- 100g čierna poťahová hmota
- Čierne gélové farbivo
- Červené gélové farbivo
- Zelené gélové farbivo
- Zlaté práškové farbivo
- Strieborné práškové farbivo
- Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
- Jedlé fixky - červená, čierna, modrá
- Alkohol na rozpustenie farbív
- 50g kokos
- Air-brush
- Cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch. Toto cesto urobíme ešte raz
- Vanilkové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch
- Kokosové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 stupňoch. Cesto nesmie preschnúť
- Vanilkovo-maslový krém – zhruba 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
- Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinný tuk, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
- Ovocná náplň – do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť
- Ďalší postup – z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme, vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo. To bude okolo hrnca, plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové
- Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene
- Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier, aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca
- Celé to natrieme krémom a nastriekame čiernou a červenou farbou pomocou air-brush
- Uši urobíme z čiernej poťahovej hmoty
- Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had
- Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty, bielej čokolády a pomocou silikónových foriem