Burj Al Arab podľa Miňa
Popis
Ingrediencie
Linecké cesto
- 600 g hladká múka
- 150 g mandle
- 200 g práškový cukor
- 4 žĺtka
- 400 g maslo
- 2x vanilkový cukor
- Citrónová kôra (podľa chuti)
Vanilkové kamene
- 150 g hladká múka
- 125 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 50 g mleté orechy
Na obalenie
- 100 g práškový cukor
- 2x vanilkový cukor
Mandľové sušienky
- 150 g maslo
- 150 g hladká múka
- 2x vanilkový cukor
Orechové sušienky
- 300 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 200 g maslo
- 2 žĺtka
- 20 g kakao
- 50 g mleté orechy
Plnka
- 100 g orechy mleté vlašské
- 160 g práškový cukor
- 5 cl rum
- 100 g ríbezľový džem
- 2 žĺtka
- 100 g zelená poleva
Postup
- Ako prvé si spravíme linecké cesto, zmiešaním všetkých surovín na linecké. Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré si potom rozvaľkáme na požadovanú veľkosť a hrúbku. Vykrajujeme najprv steny budovy, potom podstavec podľa šablóny. Prenesieme na plech a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 15 minút
- Ďalej si pripravíme orechové sušienky s postupom ako pri lineckých, a tak isto mandľové, a vykrajujeme potrebné tvary. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 – 20 minút
- Spravíme si orechovú plnku, zmiešaním všetkých surovín na orechovú plnku
- Orechové sušienky naplníme orechovou plnkou a spojíme
- Pripravíme si aj cesto na orechové „kamene“. Zmiešame suroviny a spravíme cesto, z ktorého si vyšúľame valček v hrúbke malíčka. Potom ho nakrájame na rôzne tvary a dáme tiež upiecť na 180 stupňov 15 - 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme trocha vychladnúť a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkovým
- Na podnos si pripravíme podstavec, tvorený z 2 plátov lineckej sušienky v tvare trojuholníka, tie spojíme ríbezľovým džemom a vylejeme na podstavec zelenú polevu ako „trávnik“. Okolo poukladáme „kamene“. Vežu postupne zlepujeme do požadovaného tvaru a prilepujeme ich cukrovou polevou
Linecké cesto
- 600 g hladká múka
- 150 g mandle
- 200 g práškový cukor
- 4 žĺtka
- 400 g maslo
- 2x vanilkový cukor
- Citrónová kôra (podľa chuti)
Vanilkové kamene
- 150 g hladká múka
- 125 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 50 g mleté orechy
Na obalenie
- 100 g práškový cukor
- 2x vanilkový cukor
Mandľové sušienky
- 150 g maslo
- 150 g hladká múka
- 2x vanilkový cukor
Orechové sušienky
- 300 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 200 g maslo
- 2 žĺtka
- 20 g kakao
- 50 g mleté orechy
Plnka
- 100 g orechy mleté vlašské
- 160 g práškový cukor
- 5 cl rum
- 100 g ríbezľový džem
- 2 žĺtka
- 100 g zelená poleva
- Ako prvé si spravíme linecké cesto, zmiešaním všetkých surovín na linecké. Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré si potom rozvaľkáme na požadovanú veľkosť a hrúbku. Vykrajujeme najprv steny budovy, potom podstavec podľa šablóny. Prenesieme na plech a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 15 minút
- Ďalej si pripravíme orechové sušienky s postupom ako pri lineckých, a tak isto mandľové, a vykrajujeme potrebné tvary. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 – 20 minút
- Spravíme si orechovú plnku, zmiešaním všetkých surovín na orechovú plnku
- Orechové sušienky naplníme orechovou plnkou a spojíme
- Pripravíme si aj cesto na orechové „kamene“. Zmiešame suroviny a spravíme cesto, z ktorého si vyšúľame valček v hrúbke malíčka. Potom ho nakrájame na rôzne tvary a dáme tiež upiecť na 180 stupňov 15 - 20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme trocha vychladnúť a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkovým
- Na podnos si pripravíme podstavec, tvorený z 2 plátov lineckej sušienky v tvare trojuholníka, tie spojíme ríbezľovým džemom a vylejeme na podstavec zelenú polevu ako „trávnik“. Okolo poukladáme „kamene“. Vežu postupne zlepujeme do požadovaného tvaru a prilepujeme ich cukrovou polevou