Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Chlieb Borodinskij od Ingy

Chlieb Borodinskij od Ingy

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 320g ražná chlebová múka
  • 215g ražná celozrnná múka
  • 105g špaldová celozrnná múka
  • 10g sušené droždie
  • 2cl soľ
  • 3cl sušený koriander
  • 35g sladenka
  • 75g melasa
  • 430g voda
Cviklový tatarák so sleďom
  • 250-300g uvarená cvikla
  • 150-200g crème fraiche
  • Soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
  • Sleď 2-3ks z balenia

Postup

  1. Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vyslanej papierom na pečenie a necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem
  2. Pečieme prvých 15 min. so záparou na 250 stupňov a ďalších 30-35 min. bez zápary na 200-225 stupňov
  3. Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom Borodinskij
Cesto
  • 320g ražná chlebová múka
  • 215g ražná celozrnná múka
  • 105g špaldová celozrnná múka
  • 10g sušené droždie
  • 2cl soľ
  • 3cl sušený koriander
  • 35g sladenka
  • 75g melasa
  • 430g voda
Cviklový tatarák so sleďom
  • 250-300g uvarená cvikla
  • 150-200g crème fraiche
  • Soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
  • Sleď 2-3ks z balenia
  1. Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vyslanej papierom na pečenie a necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem
  2. Pečieme prvých 15 min. so záparou na 250 stupňov a ďalších 30-35 min. bez zápary na 200-225 stupňov
  3. Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom Borodinskij