Chlieb Borodinskij od Ingy
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 320g ražná chlebová múka
- 215g ražná celozrnná múka
- 105g špaldová celozrnná múka
- 10g sušené droždie
- 2cl soľ
- 3cl sušený koriander
- 35g sladenka
- 75g melasa
- 430g voda
Cviklový tatarák so sleďom
- 250-300g uvarená cvikla
- 150-200g crème fraiche
- Soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
- Sleď 2-3ks z balenia
Postup
- Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vyslanej papierom na pečenie a necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem
- Pečieme prvých 15 min. so záparou na 250 stupňov a ďalších 30-35 min. bez zápary na 200-225 stupňov
- Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom Borodinskij
Cesto
- 320g ražná chlebová múka
- 215g ražná celozrnná múka
- 105g špaldová celozrnná múka
- 10g sušené droždie
- 2cl soľ
- 3cl sušený koriander
- 35g sladenka
- 75g melasa
- 430g voda
Cviklový tatarák so sleďom
- 250-300g uvarená cvikla
- 150-200g crème fraiche
- Soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
- Sleď 2-3ks z balenia
- Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vyslanej papierom na pečenie a necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem
- Pečieme prvých 15 min. so záparou na 250 stupňov a ďalších 30-35 min. bez zápary na 200-225 stupňov
- Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom Borodinskij