Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Čičmiansky domček podľa Ingy

Čičmiansky domček podľa Ingy

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 9 vajíčka
  • 300g cukor
  • 160g hladká múka
  • 60g maslo
  • 5g prášok do pečiva
  • Vanilkový extrakt
Karamelizované jablká
  • 4ks veľké jablká zelené
  • 80g cukor
  • 50g maslo
  • 10g škorica
  • 100g voda
Krém
  • 800g mascarpone
  • 560g šľahačka
  • 130g práškový cukor
Ganache
  • 725g čokoláda tmava
  • 320g šľahačka
  • 400g maslo

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
  2. Maslo roztopíme, pridáme vanilkový extrakt
  3. Muku a prášok do pečiva vymiešame, preosejeme, pridáme do vyšľahaných žĺtkov
  4. Nakoniec pridáme maslo a bielka vyšľahané
  5. Pečieme 30-40 min. na 175 stupňov
  6. Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky 0.5 cm
  7. Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a škoricu
  8. Potom pridáme nakrájané jablká, vodu a dusíme až kým jablká budú mäkké. Precedíme
  9. Na krém všetky ingrediencie vyšľahať do tuhého krému
  10. Ganache - čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Zohrejeme šľahačku a vylejeme ju na roztopenú čokoládu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, pridáme maslo a natrieme tortu
Cesto
  • 9 vajíčka
  • 300g cukor
  • 160g hladká múka
  • 60g maslo
  • 5g prášok do pečiva
  • Vanilkový extrakt
Karamelizované jablká
  • 4ks veľké jablká zelené
  • 80g cukor
  • 50g maslo
  • 10g škorica
  • 100g voda
Krém
  • 800g mascarpone
  • 560g šľahačka
  • 130g práškový cukor
Ganache
  • 725g čokoláda tmava
  • 320g šľahačka
  • 400g maslo
  1. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
  2. Maslo roztopíme, pridáme vanilkový extrakt
  3. Muku a prášok do pečiva vymiešame, preosejeme, pridáme do vyšľahaných žĺtkov
  4. Nakoniec pridáme maslo a bielka vyšľahané
  5. Pečieme 30-40 min. na 175 stupňov
  6. Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky 0.5 cm
  7. Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a škoricu
  8. Potom pridáme nakrájané jablká, vodu a dusíme až kým jablká budú mäkké. Precedíme
  9. Na krém všetky ingrediencie vyšľahať do tuhého krému
  10. Ganache - čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Zohrejeme šľahačku a vylejeme ju na roztopenú čokoládu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, pridáme maslo a natrieme tortu