Čokoládová bábovka s cheesecake plnkou, višňami a višňovou omáčkou
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 220g hl. múka
- 65g kakao
- 2 lyžičky sóda b.
- 1 lyžička soľ
- 350g cukor krupica
- 3 ks vajcia
- 180g kyslá smotana
- 120g cmar
- 120g olej
- 2 lyžičky vanilkový extrakt
Plnka
- 250g mascarpone
- 1 ks vajce
- 50g cukor krupica
- 1 lyžička vanilková pasta
- 2 lyžice kukuričný škrob
- 100g mrazené višne
Poleva
- 200g mrazené višne
- 30g kr. cukor
- 50ml griotka
- 100ml voda
- 1 plátok želatíny
Koral
- 45g voda
- 20g olej
- 5g múka
- farbivo
Na ozdobenie
- višne
- iné bobuľové ovocie
Postup
- Formu vymastíme a pomúčnime a zapneme rúru na 170 stupňov
- Plnka - v mise rozmiešame mascarpone, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame a nachystáme do cukrárskeho vrecka
- Pripravíme si dve misky. V jednej mise zmiešame suché prísady: múku, kakao, s.b., soľ a cukor
- V druhej mise vajcia, smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými prísadami. Dobre vymiešame
- Polovicu cesta vlejeme do formy, potom dáme krémovú náplň a višne a zalejeme to zvyšnou polovicou cesta
- Dáme upiecť na cca 45min.
- Počas pečenia si urobíme koral: zmiešame olej, vodu a múku, pridáme farbivo. Pražíme na panvici, kým sa neodparí voda a nevytvorí koral
- Poleva - v rajnici skaramelizujeme višne, zalejeme šťavou a griotkou. Redukujeme pár minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme. Plátkovú želatínu na 10 min. namočíme a potom pridáme k redukcii. Necháme chvíľu vychladnúť
- Upečenú bábovku necháme 10 min. vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme chladiť. Polejeme polevou a dozdobíme dekoráciou, ktorú sme si nachystali počas pečenia
Cesto
- 220g hl. múka
- 65g kakao
- 2 lyžičky sóda b.
- 1 lyžička soľ
- 350g cukor krupica
- 3 ks vajcia
- 180g kyslá smotana
- 120g cmar
- 120g olej
- 2 lyžičky vanilkový extrakt
Plnka
- 250g mascarpone
- 1 ks vajce
- 50g cukor krupica
- 1 lyžička vanilková pasta
- 2 lyžice kukuričný škrob
- 100g mrazené višne
Poleva
- 200g mrazené višne
- 30g kr. cukor
- 50ml griotka
- 100ml voda
- 1 plátok želatíny
Koral
- 45g voda
- 20g olej
- 5g múka
- farbivo
Na ozdobenie
- višne
- iné bobuľové ovocie
- Formu vymastíme a pomúčnime a zapneme rúru na 170 stupňov
- Plnka - v mise rozmiešame mascarpone, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame a nachystáme do cukrárskeho vrecka
- Pripravíme si dve misky. V jednej mise zmiešame suché prísady: múku, kakao, s.b., soľ a cukor
- V druhej mise vajcia, smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými prísadami. Dobre vymiešame
- Polovicu cesta vlejeme do formy, potom dáme krémovú náplň a višne a zalejeme to zvyšnou polovicou cesta
- Dáme upiecť na cca 45min.
- Počas pečenia si urobíme koral: zmiešame olej, vodu a múku, pridáme farbivo. Pražíme na panvici, kým sa neodparí voda a nevytvorí koral
- Poleva - v rajnici skaramelizujeme višne, zalejeme šťavou a griotkou. Redukujeme pár minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme. Plátkovú želatínu na 10 min. namočíme a potom pridáme k redukcii. Necháme chvíľu vychladnúť
- Upečenú bábovku necháme 10 min. vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme chladiť. Polejeme polevou a dozdobíme dekoráciou, ktorú sme si nachystali počas pečenia