Čokoládové tartaletky s marakujovým pudingom od Ingy
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 140g práškový cukor
- 300g hladká múka
- 30g kakao
- 200g maslo
- 2 vajíčka
Chrumkavá vrstva
- 50g mliečna čokoláda
- 20g olej
- 110g mandľové lupienky
Marakuja karamel
- 130g cukor
- 250g šľahačka
- 50g pyré z marakuje
- 50g maslo
Ganache z mliečnej čokolády
- 100g šľahačka
- 200g mliečna čokoláda
Šľahané ganache z mliečnej čokolády
- 3g želatína
- 195g šľahačka 33% A
- 195g mliečna čokoláda
- 245g šľahačka 33% B
Postup
- V kuchynskom robote zmiešať suché ingrediencie, pridať maslo a vymiešať. Potom pridať vajíčka a miešať do momentu až sa cesto spojí
- Dať do potravinárskej fólie a vychladiť
- Vychladené cesto vyvaľkať, vykrojiť krúžky a formovať tartaletky
- Vychladiť
- Piecť na 150 – 160 stupňov 20 – 25min
- Chrumkavá vrstva – čokoládu s kakao maslom roztopiť a zmiešať s ostatnými surovinami. Vyložíme na spodok upečených tartaletiek a do chladničky schladiť
- Maracuja karamel – cukor skaramelizovať. Šľahačku zohriať a deglazovat karamel. Pridať pyré. Nechať vychladnúť, nakoniec pridať maslo
- Ganache z mliečnej čokolády – šľahačku zohriať. Hneď vyliať na čokoládu
- Šľahané ganache z mliečnej čokolády – želatínu zalejeme studenou vodou 1:6. Šľahačku A privedieme k varu, primiešame želatínovú masu, vylejeme na čokoládu a pridáme zbytok šľahačky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme
Cesto
- 140g práškový cukor
- 300g hladká múka
- 30g kakao
- 200g maslo
- 2 vajíčka
Chrumkavá vrstva
- 50g mliečna čokoláda
- 20g olej
- 110g mandľové lupienky
Marakuja karamel
- 130g cukor
- 250g šľahačka
- 50g pyré z marakuje
- 50g maslo
Ganache z mliečnej čokolády
- 100g šľahačka
- 200g mliečna čokoláda
Šľahané ganache z mliečnej čokolády
- 3g želatína
- 195g šľahačka 33% A
- 195g mliečna čokoláda
- 245g šľahačka 33% B
- V kuchynskom robote zmiešať suché ingrediencie, pridať maslo a vymiešať. Potom pridať vajíčka a miešať do momentu až sa cesto spojí
- Dať do potravinárskej fólie a vychladiť
- Vychladené cesto vyvaľkať, vykrojiť krúžky a formovať tartaletky
- Vychladiť
- Piecť na 150 – 160 stupňov 20 – 25min
- Chrumkavá vrstva – čokoládu s kakao maslom roztopiť a zmiešať s ostatnými surovinami. Vyložíme na spodok upečených tartaletiek a do chladničky schladiť
- Maracuja karamel – cukor skaramelizovať. Šľahačku zohriať a deglazovat karamel. Pridať pyré. Nechať vychladnúť, nakoniec pridať maslo
- Ganache z mliečnej čokolády – šľahačku zohriať. Hneď vyliať na čokoládu
- Šľahané ganache z mliečnej čokolády – želatínu zalejeme studenou vodou 1:6. Šľahačku A privedieme k varu, primiešame želatínovú masu, vylejeme na čokoládu a pridáme zbytok šľahačky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme