Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 160 g žĺtka
  • 240 g bielok
  • 160 g cukru krupica
  • 48 g roztopeného masla
  • 160 g polohrubej múky
Karamelová ozdoba
  • 200g cukru krupica
Krém
  • 250 g vajcia
  • 250 g cukru krupica
  • 22 g vanilkový cukor
  • 295 g masla
  • 250 g horkej čokolády
  • 44 g kakaové maslo
  • 44 g 100% horká čokoláda, čokoládový likér

Postup

  1. Korpus

    Žĺtka vymiešame s 1/3 cukru dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí. Keď má zmes konzistenciu peny, prilejeme vlažné maslo.

  2. Spenené žĺtka s roztopeným maslom iba jemne premiešame tak, aby sa nezmenšil objem peny.
  3. Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh.
  4. Opatrne primiešame spenené žĺtka.
  5. Postupne po malých častiach pridáme múku.
  6. Na 3 plechy, pokrytých papierom na pečenie, následne namastených a pomúčených rovnomerne rozdelíme hmotu
  7. Pláty pečieme zo začiatku na nízkej teplote (približne 160 oC).
  8. Keď sa korpus zdvihne, teplotu zvýšime na 180oC a pečieme 8-10 minút.
  9. Po upečení nožom opatrne oddelíme korpus od plechu a rozdelíme na polovicu po dĺžke, pravidelné obdĺžniky.
  10. Krém

    Vajcia spolu s cukrom zohrejeme počas stáleho miešania na približne 75°C, potom až do vychladnutia šľaháme, kým nevznikne pena.

  11. Maslo speníme spolu s vanilkovým cukrom.
  12. Čokoládu, kakaové maslo a kakaový likér roztopíme (max. na teplotu 40 °C), zmiešame a postupne pridáme k spenenému maslu.
  13. Počas miešania ku kakaovému krému pomaly prilievame vychladnutý základ z vajíčok.
  14. Karamelová ozdoba

    Cukor roztopíme tak, aby bol úplne hladký a zlato-hnedý.

  15. Nalejeme ho na zvyšný 6. plát, rovnomerne rozotrieme a pred úplným stuhnutím nožom rozdelíme.
  16. Takto nachystaný plát položíme na tortu.
  17. Ešte raz potrieme obvod torty maslovým krémom.
  18. Dokončenie

    5 korpusov natrieme vrstvou krému v hrúbke korpusu a postupne vŕšime na seba.

  19. Krémom natrieme aj obvod torty a vrch a necháme stuhnúť.

Ingrediencie

Korpus
  • 160 g žĺtka
  • 240 g bielok
  • 160 g cukru krupica
  • 48 g roztopeného masla
  • 160 g polohrubej múky
Karamelová ozdoba
  • 200g cukru krupica
Krém
  • 250 g vajcia
  • 250 g cukru krupica
  • 22 g vanilkový cukor
  • 295 g masla
  • 250 g horkej čokolády
  • 44 g kakaové maslo
  • 44 g 100% horká čokoláda, čokoládový likér

Postup

  1. Korpus

    Žĺtka vymiešame s 1/3 cukru dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí. Keď má zmes konzistenciu peny, prilejeme vlažné maslo.

  2. Spenené žĺtka s roztopeným maslom iba jemne premiešame tak, aby sa nezmenšil objem peny.
  3. Bielka s 2/3 cukru vyšľaháme na tuhý sneh.
  4. Opatrne primiešame spenené žĺtka.
  5. Postupne po malých častiach pridáme múku.
  6. Na 3 plechy, pokrytých papierom na pečenie, následne namastených a pomúčených rovnomerne rozdelíme hmotu
  7. Pláty pečieme zo začiatku na nízkej teplote (približne 160 oC).
  8. Keď sa korpus zdvihne, teplotu zvýšime na 180oC a pečieme 8-10 minút.
  9. Po upečení nožom opatrne oddelíme korpus od plechu a rozdelíme na polovicu po dĺžke, pravidelné obdĺžniky.
  10. Krém

    Vajcia spolu s cukrom zohrejeme počas stáleho miešania na približne 75°C, potom až do vychladnutia šľaháme, kým nevznikne pena.

  11. Maslo speníme spolu s vanilkovým cukrom.
  12. Čokoládu, kakaové maslo a kakaový likér roztopíme (max. na teplotu 40 °C), zmiešame a postupne pridáme k spenenému maslu.
  13. Počas miešania ku kakaovému krému pomaly prilievame vychladnutý základ z vajíčok.
  14. Karamelová ozdoba

    Cukor roztopíme tak, aby bol úplne hladký a zlato-hnedý.

  15. Nalejeme ho na zvyšný 6. plát, rovnomerne rozotrieme a pred úplným stuhnutím nožom rozdelíme.
  16. Takto nachystaný plát položíme na tortu.
  17. Ešte raz potrieme obvod torty maslovým krémom.
  18. Dokončenie

    5 korpusov natrieme vrstvou krému v hrúbke korpusu a postupne vŕšime na seba.

  19. Krémom natrieme aj obvod torty a vrch a necháme stuhnúť.