Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dom grófa van Erštodyho od Dana

Dom grófa van Erštodyho od Dana

Popis

Ingrediencie

Medové cesto so škoricou
  • 400 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 125 g medu
  • štipka škorice
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL perníkového korenia
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky, koreniny, sódu bikarbónu, škoricu a premiešame
  2. Pridáme mierne nahriaty med, premiešame
  3. Nakoniec pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hodín
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme veľmi krátko 5 - 7 min pri teplote 220 – 230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným žĺtkom
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  9. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme
Medové cesto so škoricou
  • 400 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 125 g medu
  • štipka škorice
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL perníkového korenia
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 150 g práškový cukor
  • citrónová šťava – pár kvapiek
  1. Múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky, koreniny, sódu bikarbónu, škoricu a premiešame
  2. Pridáme mierne nahriaty med, premiešame
  3. Nakoniec pridáme nakrájané maslo a vajcia
  4. Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hodín
  5. Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
  6. Pečieme veľmi krátko 5 - 7 min pri teplote 220 – 230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
  7. Po upečení ešte teplé môžeme potrieť rozšľahaným žĺtkom
  8. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  9. Cukor preosejeme minimálne 3 x a spolu s bielkami miešame do hustej peny. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme