Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g plnotučné mlieko, vlažné
  • 7 g suchého droždia
  • 50 g vajec
  • 320 g polohrubej múky
  • 50 g cukru krupica
  • ½ čl jemnej soli
  • 42 g masla izbovej teploty
  • Olej na vyprážanie
Ganáž
  • 110g smotana
  • 65g Čokoláda horká
  • 65g Čokoláda mliečna
  • 25g Maslo
Tvarohová náplň
  • 100g tvaroh jemný
  • 50g pochúťková smotana kyslá
  • 60g med
  • ½ ks vanilkový lusk
  • ½ ks citrónová kôra
Višne
  • 250g višne mrazené
  • 100g višňové pyré
  • 60g med
  • 20g griotka

Postup

  1. Cesto

    Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie.

  2. Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a a 2/2 mlieka premiešajte
  3. Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
  4. Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti.
  5. Nechajte vykysnúť 45 min, alebo kým nezdvojnásobí objem
  6. Rozdeľte na 10 častí a vytvarujte guličky
  7. Nechajte vykysnúť 15 min
  8. Pred dokysnutím vytvarujte pohárom jamku.
  9. Nechajte dokysnúť
  10. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatova na teplote 170 C
  11. Ganáž

    smotanu zohrejeme pod bod varu

  12. pridáme maslo a čokoládu
  13. dôkladne rozmiešame
  14. Tvarohová náplň

    Tvaroh premiešame s pochúťkovou smotanou

  15. Pridáme med, citrónovú šťavu, vanilkový lusk
  16. Vymiešame hladkú náplň
  17. Višne

    višňové pyré, med, višne krátko povaríme, redukujeme vodu

  18. dochutíme griotkou
  19. omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu
  20. Ďalší postup

    Namočte do polovice šišku jamkou do čokolády

  21. Jamku naplňte tvarohom a polejte višňami

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g plnotučné mlieko, vlažné
  • 7 g suchého droždia
  • 50 g vajec
  • 320 g polohrubej múky
  • 50 g cukru krupica
  • ½ čl jemnej soli
  • 42 g masla izbovej teploty
  • Olej na vyprážanie
Ganáž
  • 110g smotana
  • 65g Čokoláda horká
  • 65g Čokoláda mliečna
  • 25g Maslo
Tvarohová náplň
  • 100g tvaroh jemný
  • 50g pochúťková smotana kyslá
  • 60g med
  • ½ ks vanilkový lusk
  • ½ ks citrónová kôra
Višne
  • 250g višne mrazené
  • 100g višňové pyré
  • 60g med
  • 20g griotka

Postup

  1. Cesto

    Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie.

  2. Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a a 2/2 mlieka premiešajte
  3. Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
  4. Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti.
  5. Nechajte vykysnúť 45 min, alebo kým nezdvojnásobí objem
  6. Rozdeľte na 10 častí a vytvarujte guličky
  7. Nechajte vykysnúť 15 min
  8. Pred dokysnutím vytvarujte pohárom jamku.
  9. Nechajte dokysnúť
  10. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatova na teplote 170 C
  11. Ganáž

    smotanu zohrejeme pod bod varu

  12. pridáme maslo a čokoládu
  13. dôkladne rozmiešame
  14. Tvarohová náplň

    Tvaroh premiešame s pochúťkovou smotanou

  15. Pridáme med, citrónovú šťavu, vanilkový lusk
  16. Vymiešame hladkú náplň
  17. Višne

    višňové pyré, med, višne krátko povaríme, redukujeme vodu

  18. dochutíme griotkou
  19. omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu
  20. Ďalší postup

    Namočte do polovice šišku jamkou do čokolády

  21. Jamku naplňte tvarohom a polejte višňami