Dúhová bábovka od Štefana
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 5 vajec
- 280g práškového cukru
- 350g polohrubej múky
- 40 ml rastlinného oleja
- 150ml kyslej smotany
- 60g maslo
- ½ balíčka prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 30g sušených hrozienok
- Farbivá
Cream-cheese filling
- 130g cream-cheese
- 1PL maslo
- 30g cukor
- 1ks vajce
- 2PL múka
- 1ČL vanilkový extrakt
Poleva
- 200g cream-cheese kocka
- 90g maslo
- 200g cukor
- 1ČL vanilkový extrakt
- ½ ČL soľ
- 1PL citrónová šťava
- Citrónová kôra
Postup
- Predhrejeme trúbu na 175 stupňov
- Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha
- Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej
- Múku si vymiešame s práškom do pečiva a hrozienkami
- Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt
- V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielka
- Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo
- Cream-cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka
- Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream-cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto
- Pečieme pri 170 stupňoch približne 45min
- Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka
- Následne dáme polevu stuhnúť do mrazáku
- Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou
- Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles
Cesto
- 5 vajec
- 280g práškového cukru
- 350g polohrubej múky
- 40 ml rastlinného oleja
- 150ml kyslej smotany
- 60g maslo
- ½ balíčka prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 30g sušených hrozienok
- Farbivá
Cream-cheese filling
- 130g cream-cheese
- 1PL maslo
- 30g cukor
- 1ks vajce
- 2PL múka
- 1ČL vanilkový extrakt
Poleva
- 200g cream-cheese kocka
- 90g maslo
- 200g cukor
- 1ČL vanilkový extrakt
- ½ ČL soľ
- 1PL citrónová šťava
- Citrónová kôra
- Predhrejeme trúbu na 175 stupňov
- Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha
- Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej
- Múku si vymiešame s práškom do pečiva a hrozienkami
- Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt
- V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielka
- Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo
- Cream-cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka
- Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream-cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto
- Pečieme pri 170 stupňoch približne 45min
- Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka
- Následne dáme polevu stuhnúť do mrazáku
- Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou
- Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles