Frankensteinove monštrum podľa Katky
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 3 vajcia
- 100g mleté mandle
- 150g kakao
- 300g hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 240g olej
- 450g cukor kryštál
- 240g acidko
- 180g voda
Confi
- 240g pyré mango maracuja
- 37g glukóza
- 18+45g cukor kryštál
- 6g pektínu NH
Plnka
- 250ml smotana na šľahanie 33%
- 450g mliečna čokoláda
- 50g horká čokoláda
- 80g maslo
- 1 cream cheese natur
Plnka
- 300g biela čokoláda
- 150g pyré mango maracuja
- 45g mäkké maslo
- Čerstvé mäkké mango
Obter
- 360g horká čokoláda
- 180g maslo izbovej teploty
- 180g maslo izbovej teploty
- 1kg poťahovej hmoty zelenej
- 400g bielej poťahovacej hmoty
- 20g cierna modelovacia hmota
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu
- Pečieme 45 minút na 180 stupňov
- Pripravíme si čokoládovú plnku. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť
- Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť
- Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-marakujový krém. Takto poskladáme celú tortu
- Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť
- Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme /zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa/
- Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme
Korpus
- 3 vajcia
- 100g mleté mandle
- 150g kakao
- 300g hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 240g olej
- 450g cukor kryštál
- 240g acidko
- 180g voda
Confi
- 240g pyré mango maracuja
- 37g glukóza
- 18+45g cukor kryštál
- 6g pektínu NH
Plnka
- 250ml smotana na šľahanie 33%
- 450g mliečna čokoláda
- 50g horká čokoláda
- 80g maslo
- 1 cream cheese natur
Plnka
- 300g biela čokoláda
- 150g pyré mango maracuja
- 45g mäkké maslo
- Čerstvé mäkké mango
Obter
- 360g horká čokoláda
- 180g maslo izbovej teploty
- 180g maslo izbovej teploty
- 1kg poťahovej hmoty zelenej
- 400g bielej poťahovacej hmoty
- 20g cierna modelovacia hmota
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu
- Pečieme 45 minút na 180 stupňov
- Pripravíme si čokoládovú plnku. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť
- Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť
- Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-marakujový krém. Takto poskladáme celú tortu
- Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť
- Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme /zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa/
- Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme