Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Frankensteinove monštrum podľa Katky

Frankensteinove monštrum podľa Katky

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 3 vajcia
  • 100g mleté mandle
  • 150g kakao
  • 300g hladká múka
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 240g olej
  • 450g cukor kryštál
  • 240g acidko
  • 180g voda
Confi
  • 240g pyré mango maracuja
  • 37g glukóza
  • 18+45g cukor kryštál
  • 6g pektínu NH
Plnka
  • 250ml smotana na šľahanie 33%
  • 450g mliečna čokoláda
  • 50g horká čokoláda
  • 80g maslo
  • 1 cream cheese natur
Plnka
  • 300g biela čokoláda
  • 150g pyré mango maracuja
  • 45g mäkké maslo
  • Čerstvé mäkké mango
Obter
  • 360g horká čokoláda
  • 180g maslo izbovej teploty
  • 180g maslo izbovej teploty
  • 1kg poťahovej hmoty zelenej
  • 400g bielej poťahovacej hmoty
  • 20g cierna modelovacia hmota

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu
  3. Pečieme 45 minút na 180 stupňov
  4. Pripravíme si čokoládovú plnku. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť
  5. Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť
  6. Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-marakujový krém. Takto poskladáme celú tortu
  7. Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť
  8. Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme /zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa/
  9. Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme
Korpus
  • 3 vajcia
  • 100g mleté mandle
  • 150g kakao
  • 300g hladká múka
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 240g olej
  • 450g cukor kryštál
  • 240g acidko
  • 180g voda
Confi
  • 240g pyré mango maracuja
  • 37g glukóza
  • 18+45g cukor kryštál
  • 6g pektínu NH
Plnka
  • 250ml smotana na šľahanie 33%
  • 450g mliečna čokoláda
  • 50g horká čokoláda
  • 80g maslo
  • 1 cream cheese natur
Plnka
  • 300g biela čokoláda
  • 150g pyré mango maracuja
  • 45g mäkké maslo
  • Čerstvé mäkké mango
Obter
  • 360g horká čokoláda
  • 180g maslo izbovej teploty
  • 180g maslo izbovej teploty
  • 1kg poťahovej hmoty zelenej
  • 400g bielej poťahovacej hmoty
  • 20g cierna modelovacia hmota
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Korpus pripravíme z navážených surovín, všetko spolu zmiešame na hladkú zmes. Pripravíme si dva posuvné ráfiky s priemerom 20cm a na ich spodok dáme papier na pečenie a vložíme ich do väčších foriem s dnom. Do každého ráfika vlejeme cesto presne na polovicu
  3. Pečieme 45 minút na 180 stupňov
  4. Pripravíme si čokoládovú plnku. Do teplej šľahačky dáme rozpustiť čokoládu, premiešame, pridáme maslo a dáme zachladiť
  5. Potom si urobíme džem. Pyré, glukózu a cukor 18g zahrejeme na cca 40 stupňov. Za stáleho miešania pridáme zbytok cukru zmiešaného s pektínom. Nahrejeme k bodu varu a premiešame. Odstavíme, zakryjeme fóliou a dáme schladiť
  6. Upečené korpusy rozrežeme na tri časti a odrezky odložíme bokom. Každý korpus si potrieme džemom, ktorý sme premiešali, natrieme krém a pridáme mangovo-marakujový krém. Takto poskladáme celú tortu
  7. Založíme posledným vrchným korpusom, zaistíme ráfikom a dáme chladiť
  8. Pripravíme si obter, čokoládu rozpustíme a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Potom si vyšľaháme maslo do peny a postupne zašľahávame do neho čokoládu a zbytok odrezkov. Tento obter použijeme na obmazanie torty, ktorú si predtým upravíme /zrežeme hrany, vydlabeme priestor na oči, nos a ústa/
  9. Potom si rozvaľkáme poťahovú hmotu a obalíme ňou tortu. Vytvarujeme do požadovaných tvarov. Vymodelujeme mozog, oči, ústa a zuby. Dofarbíme a doladíme