Galaktická torta podľa Ingy
Popis
Ingrediencie
Korpus na planéty
- 153 g masla izbovej teploty
- 250 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 292 g hladkej múky
- vanilkový extrakt
- 2 g soli
- 270 g mlieka
- gélové farby (zelená, modrá, ružová, fialová, oranžová, červená, žltá)
Korpus brownies
- 380 g hladkej múky
- 600 g trstinového cukru
- 200g čierneho kakaa
- 2cl jedlej sódy
- 2cl kypriaceho prášku do pečiva
- 1cl soli
- vanilkového extraktu
- 360 ml mlieka
- 240 ml horúcej vody
- 360 ml oleja
- 4 vajcia
Meringue
- 275 g kryštálového cukru
- 88 g vody
- 5 bielok
Pâte à bombe
- 520 g kryštálového cukru
- 220 g vody
- 15 žĺtok
- 6 PL espressa
Krém na vrch torty
- 800 g creme cheese
- 200 g práškového cukru
- 280 g masla
Postup
- Korpus na planéty - maslo šľaháme cca 10 minút. Pridáme cukor, vyšľaháme. Postupne pridáme vajíčka, múku a mlieko s vanilkovým extraktom. Cesto rozdelíme na 8 častí a zafarbíme. Pečieme v silikónových polguľových formičkách cca 20 min pri 175 °C
- Korpus brownies - všetky suché ingrediencie zmiešame. V inej mise zmiešame mokré ingrediencie. Vypracujeme hladké tekuté cesto
- Meringue - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Bielka začneme šľahať pri nízkej rýchlosti a keď sirup začne vrieť zvýšime ju na strednú. Pridáme sirup a šľaháme na tuhý sneh
- Pâte à bombe - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Žĺtka začneme šľahať na strednej rýchlosti keď sirup začne bublať. Pridáme sirup a šľaháme, kým nezdvojnásobí svoj objem
- 6 PL espressa, necháme vychladnúť a pridáme do krému
- Krém - 790 g masla izbovej teploty vyšľaháme do biela, pridáme pâte à bombe, vyšľaháme rýchlo. Pridáme meringue a rýchlo prešľaháme
- Krém na vrch torty - maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme creme cheese a vyšľaháme
Korpus na planéty
- 153 g masla izbovej teploty
- 250 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 292 g hladkej múky
- vanilkový extrakt
- 2 g soli
- 270 g mlieka
- gélové farby (zelená, modrá, ružová, fialová, oranžová, červená, žltá)
Korpus brownies
- 380 g hladkej múky
- 600 g trstinového cukru
- 200g čierneho kakaa
- 2cl jedlej sódy
- 2cl kypriaceho prášku do pečiva
- 1cl soli
- vanilkového extraktu
- 360 ml mlieka
- 240 ml horúcej vody
- 360 ml oleja
- 4 vajcia
Meringue
- 275 g kryštálového cukru
- 88 g vody
- 5 bielok
Pâte à bombe
- 520 g kryštálového cukru
- 220 g vody
- 15 žĺtok
- 6 PL espressa
Krém na vrch torty
- 800 g creme cheese
- 200 g práškového cukru
- 280 g masla
- Korpus na planéty - maslo šľaháme cca 10 minút. Pridáme cukor, vyšľaháme. Postupne pridáme vajíčka, múku a mlieko s vanilkovým extraktom. Cesto rozdelíme na 8 častí a zafarbíme. Pečieme v silikónových polguľových formičkách cca 20 min pri 175 °C
- Korpus brownies - všetky suché ingrediencie zmiešame. V inej mise zmiešame mokré ingrediencie. Vypracujeme hladké tekuté cesto
- Meringue - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Bielka začneme šľahať pri nízkej rýchlosti a keď sirup začne vrieť zvýšime ju na strednú. Pridáme sirup a šľaháme na tuhý sneh
- Pâte à bombe - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Žĺtka začneme šľahať na strednej rýchlosti keď sirup začne bublať. Pridáme sirup a šľaháme, kým nezdvojnásobí svoj objem
- 6 PL espressa, necháme vychladnúť a pridáme do krému
- Krém - 790 g masla izbovej teploty vyšľaháme do biela, pridáme pâte à bombe, vyšľaháme rýchlo. Pridáme meringue a rýchlo prešľaháme
- Krém na vrch torty - maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme creme cheese a vyšľaháme