Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Galaktická torta podľa Ingy

Galaktická torta podľa Ingy

Popis

Ingrediencie

Korpus na planéty
  • 153 g masla izbovej teploty
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 292 g hladkej múky
  • vanilkový extrakt
  • 2 g soli
  • 270 g mlieka
  • gélové farby (zelená, modrá, ružová, fialová, oranžová, červená, žltá)
Korpus brownies
  • 380 g hladkej múky
  • 600 g trstinového cukru
  • 200g čierneho kakaa
  • 2cl jedlej sódy
  • 2cl kypriaceho prášku do pečiva
  • 1cl soli
  • vanilkového extraktu
  • 360 ml mlieka
  • 240 ml horúcej vody
  • 360 ml oleja
  • 4 vajcia
Meringue
  • 275 g kryštálového cukru
  • 88 g vody
  • 5 bielok
Pâte à bombe
  • 520 g kryštálového cukru
  • 220 g vody
  • 15 žĺtok
  • 6 PL espressa
Krém na vrch torty
  • 800 g creme cheese
  • 200 g práškového cukru
  • 280 g masla

Postup

  1. Korpus na planéty - maslo šľaháme cca 10 minút. Pridáme cukor, vyšľaháme. Postupne pridáme vajíčka, múku a mlieko s vanilkovým extraktom. Cesto rozdelíme na 8 častí a zafarbíme. Pečieme v silikónových polguľových formičkách cca 20 min pri 175 °C
  2. Korpus brownies - všetky suché ingrediencie zmiešame. V inej mise zmiešame mokré ingrediencie. Vypracujeme hladké tekuté cesto
  3. Meringue - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Bielka začneme šľahať pri nízkej rýchlosti a keď sirup začne vrieť zvýšime ju na strednú. Pridáme sirup a šľaháme na tuhý sneh
  4. Pâte à bombe - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Žĺtka začneme šľahať na strednej rýchlosti keď sirup začne bublať. Pridáme sirup a šľaháme, kým nezdvojnásobí svoj objem
  5. 6 PL espressa, necháme vychladnúť a pridáme do krému
  6. Krém - 790 g masla izbovej teploty vyšľaháme do biela, pridáme pâte à bombe, vyšľaháme rýchlo. Pridáme meringue a rýchlo prešľaháme
  7. Krém na vrch torty - maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme creme cheese a vyšľaháme

Ingrediencie

Korpus na planéty
  • 153 g masla izbovej teploty
  • 250 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 292 g hladkej múky
  • vanilkový extrakt
  • 2 g soli
  • 270 g mlieka
  • gélové farby (zelená, modrá, ružová, fialová, oranžová, červená, žltá)
Korpus brownies
  • 380 g hladkej múky
  • 600 g trstinového cukru
  • 200g čierneho kakaa
  • 2cl jedlej sódy
  • 2cl kypriaceho prášku do pečiva
  • 1cl soli
  • vanilkového extraktu
  • 360 ml mlieka
  • 240 ml horúcej vody
  • 360 ml oleja
  • 4 vajcia
Meringue
  • 275 g kryštálového cukru
  • 88 g vody
  • 5 bielok
Pâte à bombe
  • 520 g kryštálového cukru
  • 220 g vody
  • 15 žĺtok
  • 6 PL espressa
Krém na vrch torty
  • 800 g creme cheese
  • 200 g práškového cukru
  • 280 g masla

Postup

  1. Korpus na planéty - maslo šľaháme cca 10 minút. Pridáme cukor, vyšľaháme. Postupne pridáme vajíčka, múku a mlieko s vanilkovým extraktom. Cesto rozdelíme na 8 častí a zafarbíme. Pečieme v silikónových polguľových formičkách cca 20 min pri 175 °C
  2. Korpus brownies - všetky suché ingrediencie zmiešame. V inej mise zmiešame mokré ingrediencie. Vypracujeme hladké tekuté cesto
  3. Meringue - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Bielka začneme šľahať pri nízkej rýchlosti a keď sirup začne vrieť zvýšime ju na strednú. Pridáme sirup a šľaháme na tuhý sneh
  4. Pâte à bombe - z cukru a vody uvaríme pri 118 °C sirup. Žĺtka začneme šľahať na strednej rýchlosti keď sirup začne bublať. Pridáme sirup a šľaháme, kým nezdvojnásobí svoj objem
  5. 6 PL espressa, necháme vychladnúť a pridáme do krému
  6. Krém - 790 g masla izbovej teploty vyšľaháme do biela, pridáme pâte à bombe, vyšľaháme rýchlo. Pridáme meringue a rýchlo prešľaháme
  7. Krém na vrch torty - maslo vyšľaháme s cukrom. Pridáme creme cheese a vyšľaháme