Hokkaidový quiche od Katky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g tekvice hokkaido
- 100 g kyslej smotany
- soľ
- 2 vajcia
- 200 g masla
Plnka
- 250 g syru niva
- 250 g kyslej smotany
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 4 vajcia
- 400 g hlivy ustricovej
- čerstvá bazalka
- soľ
- 3 PL olivového oleja
- korenie štyroch farieb drvené
- domáca zmes korenia
- cesnakové korenie
- 2 PL lyžičky sójovej omáčky
- čerstvá pažitka
- sušené brusnice
Postup
- Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú ju rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť
- Hlivu nakrájame na menšie kúsky a smažíme ju na panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, sójovú omáčku a restujeme
- Plnka - kyslú smotanu, šľahačku, soľ, korenie, sušený cesnak, vegetu a vajcia prešľaháme metličkovým mixérom na hladkú zmes. Syr niva nakrájame na malé kocky
- Korpus - navážime si múku, soľ, kyslú smotanu, vajcia a maslo a do zmesi pridáme vychladnuté pyré. Zamiesime nelepivé cesto, rozvaľkáme ho a vyložíme ním formu
- Do formy navrstvíme hlivu, čerstvú bazalku a nivu s brusnicami. Všetko zalejeme hotovou smotanovou plnkou
- Pečieme v rúre 35 min pri 200 °C. Po upečení dozdobíme pažítkou a bazalkou
Cesto
- 600 g hladkej múky
- 200 g tekvice hokkaido
- 100 g kyslej smotany
- soľ
- 2 vajcia
- 200 g masla
Plnka
- 250 g syru niva
- 250 g kyslej smotany
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 4 vajcia
- 400 g hlivy ustricovej
- čerstvá bazalka
- soľ
- 3 PL olivového oleja
- korenie štyroch farieb drvené
- domáca zmes korenia
- cesnakové korenie
- 2 PL lyžičky sójovej omáčky
- čerstvá pažitka
- sušené brusnice
- Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú ju rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť
- Hlivu nakrájame na menšie kúsky a smažíme ju na panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, sójovú omáčku a restujeme
- Plnka - kyslú smotanu, šľahačku, soľ, korenie, sušený cesnak, vegetu a vajcia prešľaháme metličkovým mixérom na hladkú zmes. Syr niva nakrájame na malé kocky
- Korpus - navážime si múku, soľ, kyslú smotanu, vajcia a maslo a do zmesi pridáme vychladnuté pyré. Zamiesime nelepivé cesto, rozvaľkáme ho a vyložíme ním formu
- Do formy navrstvíme hlivu, čerstvú bazalku a nivu s brusnicami. Všetko zalejeme hotovou smotanovou plnkou
- Pečieme v rúre 35 min pri 200 °C. Po upečení dozdobíme pažítkou a bazalkou