Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Hokkaidový quiche od Katky

Hokkaidový quiche od Katky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g tekvice hokkaido
  • 100 g kyslej smotany
  • soľ
  • 2 vajcia
  • 200 g masla
Plnka
  • 250 g syru niva
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 4 vajcia
  • 400 g hlivy ustricovej
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • 3 PL olivového oleja
  • korenie štyroch farieb drvené
  • domáca zmes korenia
  • cesnakové korenie
  • 2 PL lyžičky sójovej omáčky
  • čerstvá pažitka
  • sušené brusnice

Postup

  1. Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú ju rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť
  2. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a smažíme ju na panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, sójovú omáčku a restujeme
  3. Plnka - kyslú smotanu, šľahačku, soľ, korenie, sušený cesnak, vegetu a vajcia prešľaháme metličkovým mixérom na hladkú zmes. Syr niva nakrájame na malé kocky
  4. Korpus - navážime si múku, soľ, kyslú smotanu, vajcia a maslo a do zmesi pridáme vychladnuté pyré. Zamiesime nelepivé cesto, rozvaľkáme ho a vyložíme ním formu
  5. Do formy navrstvíme hlivu, čerstvú bazalku a nivu s brusnicami. Všetko zalejeme hotovou smotanovou plnkou
  6. Pečieme v rúre 35 min pri 200 °C. Po upečení dozdobíme pažítkou a bazalkou
Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g tekvice hokkaido
  • 100 g kyslej smotany
  • soľ
  • 2 vajcia
  • 200 g masla
Plnka
  • 250 g syru niva
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 4 vajcia
  • 400 g hlivy ustricovej
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • 3 PL olivového oleja
  • korenie štyroch farieb drvené
  • domáca zmes korenia
  • cesnakové korenie
  • 2 PL lyžičky sójovej omáčky
  • čerstvá pažitka
  • sušené brusnice
  1. Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú ju rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť
  2. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a smažíme ju na panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, sušený cesnak, sójovú omáčku a restujeme
  3. Plnka - kyslú smotanu, šľahačku, soľ, korenie, sušený cesnak, vegetu a vajcia prešľaháme metličkovým mixérom na hladkú zmes. Syr niva nakrájame na malé kocky
  4. Korpus - navážime si múku, soľ, kyslú smotanu, vajcia a maslo a do zmesi pridáme vychladnuté pyré. Zamiesime nelepivé cesto, rozvaľkáme ho a vyložíme ním formu
  5. Do formy navrstvíme hlivu, čerstvú bazalku a nivu s brusnicami. Všetko zalejeme hotovou smotanovou plnkou
  6. Pečieme v rúre 35 min pri 200 °C. Po upečení dozdobíme pažítkou a bazalkou