Ingina vertikálna citrónová torta
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 80g kokosové mlieko
- 110g maslo
- 6 bielka
- 260g cukor kryštálový
- 9 žĺtka
- Štipka soli
- 165g múka hladká
- 5g prášok do pečenia
- 20g strúhaný kokos
Ganache krém
- 4g želatína
- 230g biela čokoláda
- 340g šľahačka 33%
- Kôra z 2 bio citrónov
- 780g mascarpone
Citrónový krém
- 1.5g želatína
- 80g cukor kryštálový
- 4 žĺtka
- 75g citrónová šťava
- Kôra z 1 bio citróna
- 90g maslo
- 5 vetvičiek estragónu
Citrónový gél
- 60g cukor kryštálový
- 2g agar
- 50g voda
- 50g citrónová šťava
- Kôra z 1 bio citróna
Postup
- Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie
- Kokosové mlieko s maslom zohrejeme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
- Múku premiešame a preosejeme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme suché ingrediencie, maslo s mliekom a nakoniec zbytok snehu
- Cesto vyložíme na 2 plechy, posypeme strúhaným kokosom a pečieme cca 15min.
- Ganache - želatínu zalejeme vodou 1:6. Šľahačku zohrejeme a vylejeme na čokoládu, pridáme želatínovú masu a citrónovú kôru, premiešame. Necháme trochu vychladnúť a pridáme citrónovú kôru. Dáme do chladničky. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone
- Citrónový krém - želatínu zalejeme vodou 1:6. Cukor, žĺtka, šťavu a kôru z citróna zmiešame a zohrejeme. Pridáme želatínovú masu, necháme trochu vychladnúť a potom pridáme maslo a nakrájaný estragón. Necháme vychladnúť
- Citrónový gél - cukor zmiešame s agarom. Vodu a citrónovú stavu zohrejeme, pridáme cukor s agarom a citrónovou kôrou, prevaríme chvíľku. Necháme vychladnúť, po vychladnutí zmixujeme tyčovým mixérom
- Každý plat rozkrojíme na 3 rovnaké obdĺžniky. Najskôr piškótové cesto natrieme ganache a potom citrónovým krémom. Začíname stáčať prvý obdĺžnik, potom už stočene cesto spojíme s druhým obdĺžnikom a stočíme a tak pokračujeme, kým nepoužijeme všetky obdĺžniky
- Tortičku necháme schladiť. Keď torta vychladne, tak ju natrieme zbytkom krému. Na vrch dáme citrónový gél a ozdobíme
Cesto
- 80g kokosové mlieko
- 110g maslo
- 6 bielka
- 260g cukor kryštálový
- 9 žĺtka
- Štipka soli
- 165g múka hladká
- 5g prášok do pečenia
- 20g strúhaný kokos
Ganache krém
- 4g želatína
- 230g biela čokoláda
- 340g šľahačka 33%
- Kôra z 2 bio citrónov
- 780g mascarpone
Citrónový krém
- 1.5g želatína
- 80g cukor kryštálový
- 4 žĺtka
- 75g citrónová šťava
- Kôra z 1 bio citróna
- 90g maslo
- 5 vetvičiek estragónu
Citrónový gél
- 60g cukor kryštálový
- 2g agar
- 50g voda
- 50g citrónová šťava
- Kôra z 1 bio citróna
- Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie
- Kokosové mlieko s maslom zohrejeme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
- Múku premiešame a preosejeme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme suché ingrediencie, maslo s mliekom a nakoniec zbytok snehu
- Cesto vyložíme na 2 plechy, posypeme strúhaným kokosom a pečieme cca 15min.
- Ganache - želatínu zalejeme vodou 1:6. Šľahačku zohrejeme a vylejeme na čokoládu, pridáme želatínovú masu a citrónovú kôru, premiešame. Necháme trochu vychladnúť a pridáme citrónovú kôru. Dáme do chladničky. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone
- Citrónový krém - želatínu zalejeme vodou 1:6. Cukor, žĺtka, šťavu a kôru z citróna zmiešame a zohrejeme. Pridáme želatínovú masu, necháme trochu vychladnúť a potom pridáme maslo a nakrájaný estragón. Necháme vychladnúť
- Citrónový gél - cukor zmiešame s agarom. Vodu a citrónovú stavu zohrejeme, pridáme cukor s agarom a citrónovou kôrou, prevaríme chvíľku. Necháme vychladnúť, po vychladnutí zmixujeme tyčovým mixérom
- Každý plat rozkrojíme na 3 rovnaké obdĺžniky. Najskôr piškótové cesto natrieme ganache a potom citrónovým krémom. Začíname stáčať prvý obdĺžnik, potom už stočene cesto spojíme s druhým obdĺžnikom a stočíme a tak pokračujeme, kým nepoužijeme všetky obdĺžniky
- Tortičku necháme schladiť. Keď torta vychladne, tak ju natrieme zbytkom krému. Na vrch dáme citrónový gél a ozdobíme