Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Ingina vertikálna citrónová torta

Ingina vertikálna citrónová torta

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 80g kokosové mlieko
  • 110g maslo
  • 6 bielka
  • 260g cukor kryštálový
  • 9 žĺtka
  • Štipka soli
  • 165g múka hladká
  • 5g prášok do pečenia
  • 20g strúhaný kokos
Ganache krém
  • 4g želatína
  • 230g biela čokoláda
  • 340g šľahačka 33%
  • Kôra z 2 bio citrónov
  • 780g mascarpone
Citrónový krém
  • 1.5g želatína
  • 80g cukor kryštálový
  • 4 žĺtka
  • 75g citrónová šťava
  • Kôra z 1 bio citróna
  • 90g maslo
  • 5 vetvičiek estragónu
Citrónový gél
  • 60g cukor kryštálový
  • 2g agar
  • 50g voda
  • 50g citrónová šťava
  • Kôra z 1 bio citróna

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie
  2. Kokosové mlieko s maslom zohrejeme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
  3. Múku premiešame a preosejeme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme suché ingrediencie, maslo s mliekom a nakoniec zbytok snehu
  4. Cesto vyložíme na 2 plechy, posypeme strúhaným kokosom a pečieme cca 15min.
  5. Ganache - želatínu zalejeme vodou 1:6. Šľahačku zohrejeme a vylejeme na čokoládu, pridáme želatínovú masu a citrónovú kôru, premiešame. Necháme trochu vychladnúť a pridáme citrónovú kôru. Dáme do chladničky. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone
  6. Citrónový krém - želatínu zalejeme vodou 1:6. Cukor, žĺtka, šťavu a kôru z citróna zmiešame a zohrejeme. Pridáme želatínovú masu, necháme trochu vychladnúť a potom pridáme maslo a nakrájaný estragón. Necháme vychladnúť
  7. Citrónový gél - cukor zmiešame s agarom. Vodu a citrónovú stavu zohrejeme, pridáme cukor s agarom a citrónovou kôrou, prevaríme chvíľku. Necháme vychladnúť, po vychladnutí zmixujeme tyčovým mixérom
  8. Každý plat rozkrojíme na 3 rovnaké obdĺžniky. Najskôr piškótové cesto natrieme ganache a potom citrónovým krémom. Začíname stáčať prvý obdĺžnik, potom už stočene cesto spojíme s druhým obdĺžnikom a stočíme a tak pokračujeme, kým nepoužijeme všetky obdĺžniky
  9. Tortičku necháme schladiť. Keď torta vychladne, tak ju natrieme zbytkom krému. Na vrch dáme citrónový gél a ozdobíme
Cesto
  • 80g kokosové mlieko
  • 110g maslo
  • 6 bielka
  • 260g cukor kryštálový
  • 9 žĺtka
  • Štipka soli
  • 165g múka hladká
  • 5g prášok do pečenia
  • 20g strúhaný kokos
Ganache krém
  • 4g želatína
  • 230g biela čokoláda
  • 340g šľahačka 33%
  • Kôra z 2 bio citrónov
  • 780g mascarpone
Citrónový krém
  • 1.5g želatína
  • 80g cukor kryštálový
  • 4 žĺtka
  • 75g citrónová šťava
  • Kôra z 1 bio citróna
  • 90g maslo
  • 5 vetvičiek estragónu
Citrónový gél
  • 60g cukor kryštálový
  • 2g agar
  • 50g voda
  • 50g citrónová šťava
  • Kôra z 1 bio citróna
  1. Rúru zohrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie
  2. Kokosové mlieko s maslom zohrejeme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
  3. Múku premiešame a preosejeme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme suché ingrediencie, maslo s mliekom a nakoniec zbytok snehu
  4. Cesto vyložíme na 2 plechy, posypeme strúhaným kokosom a pečieme cca 15min.
  5. Ganache - želatínu zalejeme vodou 1:6. Šľahačku zohrejeme a vylejeme na čokoládu, pridáme želatínovú masu a citrónovú kôru, premiešame. Necháme trochu vychladnúť a pridáme citrónovú kôru. Dáme do chladničky. Po vychladnutí vyšľaháme s mascarpone
  6. Citrónový krém - želatínu zalejeme vodou 1:6. Cukor, žĺtka, šťavu a kôru z citróna zmiešame a zohrejeme. Pridáme želatínovú masu, necháme trochu vychladnúť a potom pridáme maslo a nakrájaný estragón. Necháme vychladnúť
  7. Citrónový gél - cukor zmiešame s agarom. Vodu a citrónovú stavu zohrejeme, pridáme cukor s agarom a citrónovou kôrou, prevaríme chvíľku. Necháme vychladnúť, po vychladnutí zmixujeme tyčovým mixérom
  8. Každý plat rozkrojíme na 3 rovnaké obdĺžniky. Najskôr piškótové cesto natrieme ganache a potom citrónovým krémom. Začíname stáčať prvý obdĺžnik, potom už stočene cesto spojíme s druhým obdĺžnikom a stočíme a tak pokračujeme, kým nepoužijeme všetky obdĺžniky
  9. Tortičku necháme schladiť. Keď torta vychladne, tak ju natrieme zbytkom krému. Na vrch dáme citrónový gél a ozdobíme