Ingine levanduľovo-marhuľové makrónky
Popis
Ingrediencie
Makrónky
- 225g práškový cukor
- 225g mandľová múka
- 166g bielka
- 225g kryštálový cukor na sirup
- 56g voda na sirup
- prášok mrazom sušených čučoriedok
- matcha prášok
Mrhuľové konfi
- 200g marhuľové pyré
- 50g cukor kryštálový
- 3g pektín
Ganache s levanduľou
- 240g biela čokoláda
- 550g šľahačka
- 1.5 polievkové lyžice sušenej levandule
- 20g maslo
Postup
- Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž
- Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118 stupňov
- Keď sirup dosiahne 100 stup+nov začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh
- Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže
- Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makrónky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 stupňov s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry
- Levanduľová ganache - polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc
- Marhuľové konfi - cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť
- Makrónky naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky
Makrónky
- 225g práškový cukor
- 225g mandľová múka
- 166g bielka
- 225g kryštálový cukor na sirup
- 56g voda na sirup
- prášok mrazom sušených čučoriedok
- matcha prášok
Mrhuľové konfi
- 200g marhuľové pyré
- 50g cukor kryštálový
- 3g pektín
Ganache s levanduľou
- 240g biela čokoláda
- 550g šľahačka
- 1.5 polievkové lyžice sušenej levandule
- 20g maslo
- Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž
- Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118 stupňov
- Keď sirup dosiahne 100 stup+nov začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh
- Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže
- Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makrónky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 stupňov s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry
- Levanduľová ganache - polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc
- Marhuľové konfi - cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť
- Makrónky naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky