Island cake od Katky
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 2 vajcia
- 100 g kakaa
- 250 g hladkej múky
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 180 g oleja
- 300 g kryštálového cukru
- 180 g acidofilného mlieka
- 120 g vody
- 50 g horkej čokolády
Sirup
- 200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
- 20 g cukru
- voda
Krém
- 400 g mascarpone
- 250 g šlahačky 33 ¬%
- čokoládové hobliny alebo kúsky
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 balíčky čerstvých černíc
Mach
- 1 vajce
- 13 g kryštálového cukru
- 30 g medu
- 4 g prášku do pečiva
- 25 g hladkej múky
- potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
- 200 g masla
- 360 g horkej čokolády
- 200 g bielej čokolády
Želé
- 700 g vody
- 12 plátkov želatíny (dve balenia)
- 10 g cukru
- šťava z jedného citróna
- 200 g modrého likéru na azúrovú farbu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C
- Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
- Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
- Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
- Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
- Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
- Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
- Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
- Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny
Korpus
- 2 vajcia
- 100 g kakaa
- 250 g hladkej múky
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 180 g oleja
- 300 g kryštálového cukru
- 180 g acidofilného mlieka
- 120 g vody
- 50 g horkej čokolády
Sirup
- 200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
- 20 g cukru
- voda
Krém
- 400 g mascarpone
- 250 g šlahačky 33 ¬%
- čokoládové hobliny alebo kúsky
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 balíčky čerstvých černíc
Mach
- 1 vajce
- 13 g kryštálového cukru
- 30 g medu
- 4 g prášku do pečiva
- 25 g hladkej múky
- potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
- 200 g masla
- 360 g horkej čokolády
- 200 g bielej čokolády
Želé
- 700 g vody
- 12 plátkov želatíny (dve balenia)
- 10 g cukru
- šťava z jedného citróna
- 200 g modrého likéru na azúrovú farbu
- Rúru si predhrejeme na 180 °C
- Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
- Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
- Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
- Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
- Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
- Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
- Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
- Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny