Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Island cake od Katky

Island cake od Katky

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 2 vajcia
  • 100 g kakaa
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 180 g oleja
  • 300 g kryštálového cukru
  • 180 g acidofilného mlieka
  • 120 g vody
  • 50 g horkej čokolády
Sirup
  • 200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
  • 20 g cukru
  • voda
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 250 g šlahačky 33 ¬%
  • čokoládové hobliny alebo kúsky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 balíčky čerstvých černíc
Mach
  • 1 vajce
  • 13 g kryštálového cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
  • 200 g masla
  • 360 g horkej čokolády
  • 200 g bielej čokolády
Želé
  • 700 g vody
  • 12 plátkov želatíny (dve balenia)
  • 10 g cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 200 g modrého likéru na azúrovú farbu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C
  2. Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
  3. Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
  4. Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
  6. Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
  7. Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
  8. Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
  9. Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny

Ingrediencie

Korpus
  • 2 vajcia
  • 100 g kakaa
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 180 g oleja
  • 300 g kryštálového cukru
  • 180 g acidofilného mlieka
  • 120 g vody
  • 50 g horkej čokolády
Sirup
  • 200 g černicového pyré alebo 100 g čerstvých černíc
  • 20 g cukru
  • voda
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 250 g šlahačky 33 ¬%
  • čokoládové hobliny alebo kúsky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 balíčky čerstvých černíc
Mach
  • 1 vajce
  • 13 g kryštálového cukru
  • 30 g medu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 25 g hladkej múky
  • potravinárska gelová farba fractal green grass
Obter
  • 200 g masla
  • 360 g horkej čokolády
  • 200 g bielej čokolády
Želé
  • 700 g vody
  • 12 plátkov želatíny (dve balenia)
  • 10 g cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 200 g modrého likéru na azúrovú farbu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C
  2. Korpus - zmiešame si suroviny na korpus a vypracujeme z nich cesto
  3. Krém - mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, cukrom a vanilkou a pridáme čokoládové hobliny. Prenesieme do vrecka a dáme do chladničky
  4. Mach - vajce, cukor a med vyšľaháme. Pridáme prášok do pečiva a múku. Zafarbíme, zakryjeme fóliou a dáme do mikrovlnky na 1 až 2 minúty
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme pyré a dáme krém a černice. Poskladáme korpus a dáme zachladiť
  6. Potom si tortu obrežeme do požadovaného tvaru a zo zbytkov si vytvarujeme ostrov. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s maslom a obtrieme celú tortu
  7. Dáme schladiť a potom natrieme bielou čokoládou
  8. Želatína - plátky dáme napučať a vodu, cukor a likér prevaríme. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Necháme ochladiť a nalejeme do dobre upevneného olepeného a foliou zaisteného ráfika. Necháme stuhnúť
  9. Machom ozdobíme kopce, z namletých mandlí si urobíme pláž a bielou farbou dokreslíme vlny