Jahodový mozog podľa Ingy
Popis
Ingrediencie
Limetkový korpus
- 9 vajíčok (žĺtka a bielka zvlášť)
- 320g cukor kryštálový
- Soľ
- 250g múka hladká
- 4g prášok do pečiva
- 80g maslo
- Kôra z 2 bio limetiek
Krém
- 800g mascarpone
- 500g šľahačka
- 130g práškový cukor
Jahodové konfi
- 340g jahodové pyré
- 80g kryštálový cukor
- 6g pektín
- Trochu citrónovej šťavy
Krém na potretie
- 100g bielka
- 185g cukor
- 250g maslo
Jahodová glazúra
- 100g jahodový džem
- 3PL medu
- Trochu vody
Na ozdobenie
- Fondán cca 2kg
Postup
- Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme. Múku s práškom do pečiva zmiešame a preosejeme. K žĺtkam primiešame suché ingrediencie, potom maslo a nakoniec jemne zamiešame sneh
- Pečieme 40 - 50 min. na 175 stupňov
- Krém - všetky suroviny vyšľaháme na tuhý krém
- Na jahodové konfi si zmiešame cukor s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a ešte raz zohrejeme. Pridáme citrónovú šťavu
- Krém na potretie - bielka s cukrom miešame metličkou nad parou. Keď teplota je 65-70st dáme do misy a vyšľaháme. Pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme dohladka
- Všetky suroviny na jahodovú glazúru zmiešame a natrieme štetcom fondán
- Z fondánu vyvaľkáme valčeky a poukladáme na tortu
Limetkový korpus
- 9 vajíčok (žĺtka a bielka zvlášť)
- 320g cukor kryštálový
- Soľ
- 250g múka hladká
- 4g prášok do pečiva
- 80g maslo
- Kôra z 2 bio limetiek
Krém
- 800g mascarpone
- 500g šľahačka
- 130g práškový cukor
Jahodové konfi
- 340g jahodové pyré
- 80g kryštálový cukor
- 6g pektín
- Trochu citrónovej šťavy
Krém na potretie
- 100g bielka
- 185g cukor
- 250g maslo
Jahodová glazúra
- 100g jahodový džem
- 3PL medu
- Trochu vody
Na ozdobenie
- Fondán cca 2kg
- Bielka vyšľaháme s polovicou cukru a soľou. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme. Múku s práškom do pečiva zmiešame a preosejeme. K žĺtkam primiešame suché ingrediencie, potom maslo a nakoniec jemne zamiešame sneh
- Pečieme 40 - 50 min. na 175 stupňov
- Krém - všetky suroviny vyšľaháme na tuhý krém
- Na jahodové konfi si zmiešame cukor s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a ešte raz zohrejeme. Pridáme citrónovú šťavu
- Krém na potretie - bielka s cukrom miešame metličkou nad parou. Keď teplota je 65-70st dáme do misy a vyšľaháme. Pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme dohladka
- Všetky suroviny na jahodovú glazúru zmiešame a natrieme štetcom fondán
- Z fondánu vyvaľkáme valčeky a poukladáme na tortu