Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Julkina orechová torta podľa starkej

Julkina orechová torta podľa starkej

Popis

Ingrediencie

Cesto vanilkové
  • 3 vajcia
  • 150g kryštálového cukru
  • 75g hladkej múky
  • 75g polohrubej múky
  • 5,5 lyžíc teplej vody
  • Pol balíčka prášku na pečenie
Cesto orechové
  • 3 vajcia
  • 150g kryštálového cukru
  • 50g hladkej múky
  • 50g polohrubej múky
  • 50g mletých orechov
  • 5,5 lyžíc teplej vody
  • Pol balíčka prášku na pečenie
Plnka
  • 750 ml mlieka
  • 90 g vanilkového pudingového prášku
  • 2 žĺtka
  • 500g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 250g práškového cukru
  • Štamperlík rumu
Lekvár
  • 750g čerstvých malín
  • 750g kryštálového cukru
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
Na potretie okolo torty
  • 500ml smotana na šľahanie
  • 20g práškového cukru
  • 1 stužovač
Ozdoby
  • 200g hera
  • 100g práškový cukor
  • 300g hladká múka
  • 2 žľtka
  • Červene, čierne, modré a zelené farbivo
  • 250g Biela čokoláda
Na poliatie
  • 250ml rumu
  • 250ml kávy

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielok vyšľaháme hustý sneh. Bielka si odložíme nabok a budeme pracovať s ostatnými surovinami
  2. Žĺtka s cukrom šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetlá pena a potom postupne pridávame teplú vodu
  3. Keď sa nám to spojí, ručne vmiešame múku, prášok do pečenia na striedačku so snehom
  4. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch potrieme maslom. Pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch 20-30 min.
  5. Po dopečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme
  6. Následne pokropíme rumom a kávou a natrieme džemom, ktorý sme si pripravili nasledovne
  7. Ovocie si odšťavíme a zasypeme cukrom a zalejeme citrónovou šťavou. Pripravenú zmes varíme až to zhustnutia
  8. Plnka - mlieko rozdelíme na 2 časti. Približne 750ml dáme do mliekovaru a pridáme doň vanilkový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame dohladka vanilkový pudingový prášok a žĺtka. Keď je mlieko v mliekovare horúce prilejeme za stáleho miešania druhú časť mlieka. A miešame až kým puding nezhustne
  9. Potom ho necháme poriadne vychladnúť. Keď je krém vychladený, pomixujeme ho a v druhej miske rozmiešame cukor s maslom až do peny a postupne prišľahávame puding. Keď je naša plnka takmer hotová prilejeme rum
  10. Na potretie okolo torty - v miske si vyšľaháme všetky ingrediencie a necháme na chvíľu vychladiť
  11. Ozdoby - všetky suroviny dôkladne premiešame a necháme približne na 15min stuhnúť. Potom cesto rozvaľkáme a povykrajujeme vzory. Dáme piecť do rozohriatej rúry približne na 10minút. Po vychladnutí kreslíme
  12. Nad parou roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou tortu
Cesto vanilkové
  • 3 vajcia
  • 150g kryštálového cukru
  • 75g hladkej múky
  • 75g polohrubej múky
  • 5,5 lyžíc teplej vody
  • Pol balíčka prášku na pečenie
Cesto orechové
  • 3 vajcia
  • 150g kryštálového cukru
  • 50g hladkej múky
  • 50g polohrubej múky
  • 50g mletých orechov
  • 5,5 lyžíc teplej vody
  • Pol balíčka prášku na pečenie
Plnka
  • 750 ml mlieka
  • 90 g vanilkového pudingového prášku
  • 2 žĺtka
  • 500g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 250g práškového cukru
  • Štamperlík rumu
Lekvár
  • 750g čerstvých malín
  • 750g kryštálového cukru
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
Na potretie okolo torty
  • 500ml smotana na šľahanie
  • 20g práškového cukru
  • 1 stužovač
Ozdoby
  • 200g hera
  • 100g práškový cukor
  • 300g hladká múka
  • 2 žľtka
  • Červene, čierne, modré a zelené farbivo
  • 250g Biela čokoláda
Na poliatie
  • 250ml rumu
  • 250ml kávy
  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielok vyšľaháme hustý sneh. Bielka si odložíme nabok a budeme pracovať s ostatnými surovinami
  2. Žĺtka s cukrom šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetlá pena a potom postupne pridávame teplú vodu
  3. Keď sa nám to spojí, ručne vmiešame múku, prášok do pečenia na striedačku so snehom
  4. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a po bokoch potrieme maslom. Pripravené cesto pečieme pri 180 stupňoch 20-30 min.
  5. Po dopečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme
  6. Následne pokropíme rumom a kávou a natrieme džemom, ktorý sme si pripravili nasledovne
  7. Ovocie si odšťavíme a zasypeme cukrom a zalejeme citrónovou šťavou. Pripravenú zmes varíme až to zhustnutia
  8. Plnka - mlieko rozdelíme na 2 časti. Približne 750ml dáme do mliekovaru a pridáme doň vanilkový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame dohladka vanilkový pudingový prášok a žĺtka. Keď je mlieko v mliekovare horúce prilejeme za stáleho miešania druhú časť mlieka. A miešame až kým puding nezhustne
  9. Potom ho necháme poriadne vychladnúť. Keď je krém vychladený, pomixujeme ho a v druhej miske rozmiešame cukor s maslom až do peny a postupne prišľahávame puding. Keď je naša plnka takmer hotová prilejeme rum
  10. Na potretie okolo torty - v miske si vyšľaháme všetky ingrediencie a necháme na chvíľu vychladiť
  11. Ozdoby - všetky suroviny dôkladne premiešame a necháme približne na 15min stuhnúť. Potom cesto rozvaľkáme a povykrajujeme vzory. Dáme piecť do rozohriatej rúry približne na 10minút. Po vychladnutí kreslíme
  12. Nad parou roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou tortu