Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Julkine strašidelné oči

Julkine strašidelné oči

Popis

Ingrediencie

Cesto (na 2x)
  • 4 vajcia
  • 170g kryštálového cukru
  • 170g polohrubá múka
  • 2 lyžice kakaa
  • 90g oleja
  • 90g mlieko
  • Prášok do pečiva
Malinový punč
  • 500g čerstvých malín
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 400ml rumu
  • 400ml červeného vína
  • klinčeky
  • celá škorica
  • pomaranč, rozmarín
  • vrecúško ovocného čaju
Malinový pektín
  • 80 g cukru
  • 4 g pektín
  • 3 g citrónová šťava
Plnka
  • 500ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc tmavého kakaa
  • 350g masla
  • 450g práškový cukor
  • 150g rozpustenej čokolády
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice škrobu
  • 4 žĺtka
  • 200g čerstvých maliny
Na obtiahnutie torty
  • 280 g maslo
  • 200 g práškového cukru
  • 850 g cremecheese
Ozdobenie
  • červené, zelené a čierne potravinárske farbivo
  • Izomalt

Postup

  1. Rozdelíme bielka od žĺtok. Žĺtka zmiešame s cukrom a postupne pridávame olej a mlieko. Sneh vyšľaháme a odložíme nabok. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame na striedačku sypké suroviny a bielko
  2. Formu vystelieme papierom na pečenie a necháme piecť pri 170 stupňoch na približne 25min. Toto isté spravíme 2krát
  3. Malinový punč - všetky suroviny privedieme do bodu varu a varíme. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Keď náš punč vychladne, cez sitko precedíme a kúsky malín si odložíme nabok od punču
  4. Plnka - v smotane si rozpustíme na nízkom plameni čokoládu. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku, škrob, kakao. Do tejto zmesi vylejeme čokoládovú smotanu a dáme variť na strednom plameni. Varíme do zhustnutia, potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom
  5. Malinový pektín - pyré zohriať na 45°C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Zohrejeme na 85°C, keď začne pyré vrieť, povaríme cca 30 sekúnd
  6. Na obtiahnutie torty si vyšľaháme maslo izbovej teploty spolu s cukrom minimálne 10 minút. Pridáme cremecheese a prešľaháme na najvyšších otáčkach asi 10 sekúnd, aby sa spojilo, a potom trochu stierkou uhladíme
  7. Korpusy prekrojíme, polejeme punčom, navrstvíme maliny a pridáme plnku, na plnku poukladáme čerstvé maliny. Z izomaltu vytvarujeme oči a zafarbíme
Cesto (na 2x)
  • 4 vajcia
  • 170g kryštálového cukru
  • 170g polohrubá múka
  • 2 lyžice kakaa
  • 90g oleja
  • 90g mlieko
  • Prášok do pečiva
Malinový punč
  • 500g čerstvých malín
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 400ml rumu
  • 400ml červeného vína
  • klinčeky
  • celá škorica
  • pomaranč, rozmarín
  • vrecúško ovocného čaju
Malinový pektín
  • 80 g cukru
  • 4 g pektín
  • 3 g citrónová šťava
Plnka
  • 500ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc tmavého kakaa
  • 350g masla
  • 450g práškový cukor
  • 150g rozpustenej čokolády
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice škrobu
  • 4 žĺtka
  • 200g čerstvých maliny
Na obtiahnutie torty
  • 280 g maslo
  • 200 g práškového cukru
  • 850 g cremecheese
Ozdobenie
  • červené, zelené a čierne potravinárske farbivo
  • Izomalt
  1. Rozdelíme bielka od žĺtok. Žĺtka zmiešame s cukrom a postupne pridávame olej a mlieko. Sneh vyšľaháme a odložíme nabok. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame na striedačku sypké suroviny a bielko
  2. Formu vystelieme papierom na pečenie a necháme piecť pri 170 stupňoch na približne 25min. Toto isté spravíme 2krát
  3. Malinový punč - všetky suroviny privedieme do bodu varu a varíme. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Keď náš punč vychladne, cez sitko precedíme a kúsky malín si odložíme nabok od punču
  4. Plnka - v smotane si rozpustíme na nízkom plameni čokoládu. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku, škrob, kakao. Do tejto zmesi vylejeme čokoládovú smotanu a dáme variť na strednom plameni. Varíme do zhustnutia, potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom
  5. Malinový pektín - pyré zohriať na 45°C, pridáme cukor zmiešaný s pektínom. Zohrejeme na 85°C, keď začne pyré vrieť, povaríme cca 30 sekúnd
  6. Na obtiahnutie torty si vyšľaháme maslo izbovej teploty spolu s cukrom minimálne 10 minút. Pridáme cremecheese a prešľaháme na najvyšších otáčkach asi 10 sekúnd, aby sa spojilo, a potom trochu stierkou uhladíme
  7. Korpusy prekrojíme, polejeme punčom, navrstvíme maliny a pridáme plnku, na plnku poukladáme čerstvé maliny. Z izomaltu vytvarujeme oči a zafarbíme