Kanapky s lososovou, vajíčkovou a syrovo-mrkvovou penou podľa Alenky
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 250 g mrazeného špenátu
- 250 g uvarenej cvikle
- 240 g hladkej múky
- 6 vajec
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)
Pena z údeného pstruha
- 100 g údeného pstruha
- 100 g masla
- 3 PL smotany
- citrónová šťava, soľ, čerstvý kôpor
Cviklová roláda s prosciuttom
- 70 g prosciutto (nárez)
- 150 g maslo
- 1 PL balzamikový ocot
- 100 g syr eidam
- mrkva
- soľ, mleté čierne korenie, tymian
Žĺtková pena
- 12 prepeličích vajec
- 50 g masla
- 50 g syra niva
- 50 g taveného syra
- soľ, horčica
Postup
- Korpus - žĺtka, olej a soľ vyšľaháme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak. V osobitnej nádobe si zo zvyšných šiestich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto potom rozdelíme na polovicu a do jednej zapracujeme špenát a druhej cviklu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút
- Pena z údeného pstruha - pstruha nasekáme na jemno, pridáme citrónovou šťavu, maslo a smotanu, osolíme a všetky ingrediencie dôkladne ušľaháme do peny
- Žĺtková pena - z uvarených prepeličích vajíčok vyberieme žĺtka, ktoré zmiešame s maslom a syrmi a horčicou, dochutíme soľou a vymiešame hladkú penu. Preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme prepeličie vajíčka
Korpus
- 250 g mrazeného špenátu
- 250 g uvarenej cvikle
- 240 g hladkej múky
- 6 vajec
- 2 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti (1/2 malej lyžičky)
Pena z údeného pstruha
- 100 g údeného pstruha
- 100 g masla
- 3 PL smotany
- citrónová šťava, soľ, čerstvý kôpor
Cviklová roláda s prosciuttom
- 70 g prosciutto (nárez)
- 150 g maslo
- 1 PL balzamikový ocot
- 100 g syr eidam
- mrkva
- soľ, mleté čierne korenie, tymian
Žĺtková pena
- 12 prepeličích vajec
- 50 g masla
- 50 g syra niva
- 50 g taveného syra
- soľ, horčica
- Korpus - žĺtka, olej a soľ vyšľaháme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak. V osobitnej nádobe si zo zvyšných šiestich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto potom rozdelíme na polovicu a do jednej zapracujeme špenát a druhej cviklu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút
- Pena z údeného pstruha - pstruha nasekáme na jemno, pridáme citrónovou šťavu, maslo a smotanu, osolíme a všetky ingrediencie dôkladne ušľaháme do peny
- Žĺtková pena - z uvarených prepeličích vajíčok vyberieme žĺtka, ktoré zmiešame s maslom a syrmi a horčicou, dochutíme soľou a vymiešame hladkú penu. Preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme prepeličie vajíčka