Kanapky s tuniakovou, žĺtkovou a pečienkovou penou od Miňa
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 200 g hladká múka
- 100 g strúhaný parmezán
- 200 g maslo
- 2 vajcia
- 2 KL soľ
Plnka pečienková
- 500 g kuracie pečienky
- 1 veľká cibuľa
- Čerstvý tymian
- 150 g maslo
- Korenie
- Soľ
- Plátok želatíny
Žĺtková plnka
- 4 uvarené vajcia (žĺtka)
- 4 g sardelová pasta
- Ocot
- Citrónová šťava
- Soľ
- 100 g maslo
- 120 ml smotana na šľahanie
Tuniaková pena
- 200 g tuniak v oleji
- 150 g maslo
- Soľ
- Korenie
- 1 ČL horčica
- 100 ml smotana na šľahanie
Kaviár z červenej repy
- Šťava z nakladanej červenej repy
- ½ čl agar
- 1l dobre vychladený olej
Cibuľová marmeláda
- 1 ks veľkej červenej cibule
- 50 g cukor
- 50 ml červené víno
Ozdoba
- Čerstvé mikro bylinky
- Jedlé kvety (sirôtky)
- Čerstvé ančovičky celé
Postup
- Pripravíme si cesto na kanapky, zmiešaním (vymiesením) všetkých surovín na cesto. Vytvoríme krehké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladničky.
- Vytiahneme vychladené cesto a rozvaľkáme. Vykrajujeme rôzne potrebné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180°C
- Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Pečienková plnka - cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme na rozpálený olej speniť pridáme pečienky a orestujeme. Orestované pečienky odstavíme, dochutíme soľou, korením tymianom, pridame maslo a rozmixujeme. Pridáme napučanú želatínu
- Vajíčková pena - maslo so žĺtkami vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, sardelovú pastu a smotanu a došľaháme
- Cviklový kaviár - cviklovú šťavu s agarom privedieme do varu. Do striekačky naberieme cviklovú zmes a do vychladeného oleja pomaly striekame zo striekačky cviklovú zmes a vyrábame malé guličky podobné kaviáru
- Vychladnuté krekry naplníme plnkami a ozdobíme
Cesto
- 200 g hladká múka
- 100 g strúhaný parmezán
- 200 g maslo
- 2 vajcia
- 2 KL soľ
Plnka pečienková
- 500 g kuracie pečienky
- 1 veľká cibuľa
- Čerstvý tymian
- 150 g maslo
- Korenie
- Soľ
- Plátok želatíny
Žĺtková plnka
- 4 uvarené vajcia (žĺtka)
- 4 g sardelová pasta
- Ocot
- Citrónová šťava
- Soľ
- 100 g maslo
- 120 ml smotana na šľahanie
Tuniaková pena
- 200 g tuniak v oleji
- 150 g maslo
- Soľ
- Korenie
- 1 ČL horčica
- 100 ml smotana na šľahanie
Kaviár z červenej repy
- Šťava z nakladanej červenej repy
- ½ čl agar
- 1l dobre vychladený olej
Cibuľová marmeláda
- 1 ks veľkej červenej cibule
- 50 g cukor
- 50 ml červené víno
Ozdoba
- Čerstvé mikro bylinky
- Jedlé kvety (sirôtky)
- Čerstvé ančovičky celé
- Pripravíme si cesto na kanapky, zmiešaním (vymiesením) všetkých surovín na cesto. Vytvoríme krehké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladničky.
- Vytiahneme vychladené cesto a rozvaľkáme. Vykrajujeme rôzne potrebné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180°C
- Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Pečienková plnka - cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme na rozpálený olej speniť pridáme pečienky a orestujeme. Orestované pečienky odstavíme, dochutíme soľou, korením tymianom, pridame maslo a rozmixujeme. Pridáme napučanú želatínu
- Vajíčková pena - maslo so žĺtkami vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, sardelovú pastu a smotanu a došľaháme
- Cviklový kaviár - cviklovú šťavu s agarom privedieme do varu. Do striekačky naberieme cviklovú zmes a do vychladeného oleja pomaly striekame zo striekačky cviklovú zmes a vyrábame malé guličky podobné kaviáru
- Vychladnuté krekry naplníme plnkami a ozdobíme