Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Kanapky s tuniakovou, žĺtkovou a pečienkovou penou od Miňa

Kanapky s tuniakovou, žĺtkovou a pečienkovou penou od Miňa

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladká múka
  • 100 g strúhaný parmezán
  • 200 g maslo
  • 2 vajcia
  • 2 KL soľ
Plnka pečienková
  • 500 g kuracie pečienky
  • 1 veľká cibuľa
  • Čerstvý tymian
  • 150 g maslo
  • Korenie
  • Soľ
  • Plátok želatíny
Žĺtková plnka
  • 4 uvarené vajcia (žĺtka)
  • 4 g sardelová pasta
  • Ocot
  • Citrónová šťava
  • Soľ
  • 100 g maslo
  • 120 ml smotana na šľahanie
Tuniaková pena
  • 200 g tuniak v oleji
  • 150 g maslo
  • Soľ
  • Korenie
  • 1 ČL horčica
  • 100 ml smotana na šľahanie
Kaviár z červenej repy
  • Šťava z nakladanej červenej repy
  • ½ čl agar
  • 1l dobre vychladený olej
Cibuľová marmeláda
  • 1 ks veľkej červenej cibule
  • 50 g cukor
  • 50 ml červené víno
Ozdoba
  • Čerstvé mikro bylinky
  • Jedlé kvety (sirôtky)
  • Čerstvé ančovičky celé

Postup

  1. Pripravíme si cesto na kanapky, zmiešaním (vymiesením) všetkých surovín na cesto. Vytvoríme krehké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladničky.
  2. Vytiahneme vychladené cesto a rozvaľkáme. Vykrajujeme rôzne potrebné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180°C
  3. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  4. Pečienková plnka - cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme na rozpálený olej speniť pridáme pečienky a orestujeme. Orestované pečienky odstavíme, dochutíme soľou, korením tymianom, pridame maslo a rozmixujeme. Pridáme napučanú želatínu
  5. Vajíčková pena - maslo so žĺtkami vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, sardelovú pastu a smotanu a došľaháme
  6. Cviklový kaviár - cviklovú šťavu s agarom privedieme do varu. Do striekačky naberieme cviklovú zmes a do vychladeného oleja pomaly striekame zo striekačky cviklovú zmes a vyrábame malé guličky podobné kaviáru
  7. Vychladnuté krekry naplníme plnkami a ozdobíme

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladká múka
  • 100 g strúhaný parmezán
  • 200 g maslo
  • 2 vajcia
  • 2 KL soľ
Plnka pečienková
  • 500 g kuracie pečienky
  • 1 veľká cibuľa
  • Čerstvý tymian
  • 150 g maslo
  • Korenie
  • Soľ
  • Plátok želatíny
Žĺtková plnka
  • 4 uvarené vajcia (žĺtka)
  • 4 g sardelová pasta
  • Ocot
  • Citrónová šťava
  • Soľ
  • 100 g maslo
  • 120 ml smotana na šľahanie
Tuniaková pena
  • 200 g tuniak v oleji
  • 150 g maslo
  • Soľ
  • Korenie
  • 1 ČL horčica
  • 100 ml smotana na šľahanie
Kaviár z červenej repy
  • Šťava z nakladanej červenej repy
  • ½ čl agar
  • 1l dobre vychladený olej
Cibuľová marmeláda
  • 1 ks veľkej červenej cibule
  • 50 g cukor
  • 50 ml červené víno
Ozdoba
  • Čerstvé mikro bylinky
  • Jedlé kvety (sirôtky)
  • Čerstvé ančovičky celé

Postup

  1. Pripravíme si cesto na kanapky, zmiešaním (vymiesením) všetkých surovín na cesto. Vytvoríme krehké cesto, ktoré odložíme na chvíľu do chladničky.
  2. Vytiahneme vychladené cesto a rozvaľkáme. Vykrajujeme rôzne potrebné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút pri teplote 180°C
  3. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  4. Pečienková plnka - cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme na rozpálený olej speniť pridáme pečienky a orestujeme. Orestované pečienky odstavíme, dochutíme soľou, korením tymianom, pridame maslo a rozmixujeme. Pridáme napučanú želatínu
  5. Vajíčková pena - maslo so žĺtkami vyšľaháme, pridáme soľ, korenie, sardelovú pastu a smotanu a došľaháme
  6. Cviklový kaviár - cviklovú šťavu s agarom privedieme do varu. Do striekačky naberieme cviklovú zmes a do vychladeného oleja pomaly striekame zo striekačky cviklovú zmes a vyrábame malé guličky podobné kaviáru
  7. Vychladnuté krekry naplníme plnkami a ozdobíme