Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Katkin kokosovo-marakujový cheesecake

Katkin kokosovo-marakujový cheesecake

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 300g hladkej múky
  • 200g masla
  • 80g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 malá lyžička škorice
  • 120g masla
Plnka
  • 500g nízkotučného jemného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 80g práškového cukru
  • 30g kokosového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 165ml kokosové mlieko
  • 50g kokos jemný
  • 1 kyslá smotana
  • 1dcl kokosový likér
  • 3 vajcia
Poleva
  • 300g marakujové chladené pyré
  • 2 plátky želatíny
  • 1 veľká lyžica škrobového zahusťovadla
  • 2 veľké lyžice práškového cukru
Na ozdobenie
  • Veľké plátky sušeného kokosu
  • 100g horkej čokolády
  • Mäta
  • Jedlé kvety
  • Čerstvá marakuja

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 170 stupňov
  2. Vypracujeme si cesto z múky, masla, cukru, vajíčka a škorice. Vyvaľkáme na tenký plát a uložíme na plech a dáme piecť na 170 stupňov na 10 minút
  3. Po upečení cesto necháme vychladnúť a potom ho nadrvíme a v robote ho rozmixujeme na prach
  4. Rozpustíme si maslo, spojíme s nadrvenou drťou, vypracujeme na pieskovú hmotu a utlapkáme na dno formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie
  5. Formu dáme na chvíľu do chladničky
  6. Pripravíme si velkú misku, v ktorej si zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor, kokosový cukor, vanilkový cukor, kokosové mlieko, kokos, smotanu, kokosový likér a všetko dôkladne premixujeme. Nakoniec pridáme 3 celé vajíčka a poriadne premiešame
  7. Vylejeme do formy a dáme do rúry na 160 stupňov na strednú mriežku aj s pekáčom vody, ktorý dáme na spodnú mriežku. Pečieme 50 minút
  8. Pripravíme si ozdoby, ktoré pôjdu na cheesecake. Horkú čokoládu roztopíme a nalejeme na silikónovú formičku s textúrou dreva a dáme zachladiť
  9. Po dopečení sa cheescake-u ho dáme vychladiť
  10. Medzitým si pripravíme vrchnú časť. Do studenej vody namočíme dva plátky želatíny. Potom si v hrnci začneme zahrievať marakujové pyré, do ktorého nasypeme škrobového zahusťovadla a poriadne rozmiešame metličkou aby neboli hrudky. Privedieme do varu a keď nám začne hustnúť odstavíme zo sporáku. Do horúceho a zhustnutého pyré vmiešame zmäknutú želatínu a premiešame
  11. Túto zmes vylejeme na cheescake a dáme zachladiť. Potom už len naukladáme nachystané ozdoby
Korpus
  • 300g hladkej múky
  • 200g masla
  • 80g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 malá lyžička škorice
  • 120g masla
Plnka
  • 500g nízkotučného jemného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 80g práškového cukru
  • 30g kokosového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 165ml kokosové mlieko
  • 50g kokos jemný
  • 1 kyslá smotana
  • 1dcl kokosový likér
  • 3 vajcia
Poleva
  • 300g marakujové chladené pyré
  • 2 plátky želatíny
  • 1 veľká lyžica škrobového zahusťovadla
  • 2 veľké lyžice práškového cukru
Na ozdobenie
  • Veľké plátky sušeného kokosu
  • 100g horkej čokolády
  • Mäta
  • Jedlé kvety
  • Čerstvá marakuja
  1. Predhrejeme si rúru na 170 stupňov
  2. Vypracujeme si cesto z múky, masla, cukru, vajíčka a škorice. Vyvaľkáme na tenký plát a uložíme na plech a dáme piecť na 170 stupňov na 10 minút
  3. Po upečení cesto necháme vychladnúť a potom ho nadrvíme a v robote ho rozmixujeme na prach
  4. Rozpustíme si maslo, spojíme s nadrvenou drťou, vypracujeme na pieskovú hmotu a utlapkáme na dno formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie
  5. Formu dáme na chvíľu do chladničky
  6. Pripravíme si velkú misku, v ktorej si zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor, kokosový cukor, vanilkový cukor, kokosové mlieko, kokos, smotanu, kokosový likér a všetko dôkladne premixujeme. Nakoniec pridáme 3 celé vajíčka a poriadne premiešame
  7. Vylejeme do formy a dáme do rúry na 160 stupňov na strednú mriežku aj s pekáčom vody, ktorý dáme na spodnú mriežku. Pečieme 50 minút
  8. Pripravíme si ozdoby, ktoré pôjdu na cheesecake. Horkú čokoládu roztopíme a nalejeme na silikónovú formičku s textúrou dreva a dáme zachladiť
  9. Po dopečení sa cheescake-u ho dáme vychladiť
  10. Medzitým si pripravíme vrchnú časť. Do studenej vody namočíme dva plátky želatíny. Potom si v hrnci začneme zahrievať marakujové pyré, do ktorého nasypeme škrobového zahusťovadla a poriadne rozmiešame metličkou aby neboli hrudky. Privedieme do varu a keď nám začne hustnúť odstavíme zo sporáku. Do horúceho a zhustnutého pyré vmiešame zmäknutú želatínu a premiešame
  11. Túto zmes vylejeme na cheescake a dáme zachladiť. Potom už len naukladáme nachystané ozdoby