Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Katkin tigrí chlieb s pivom

Katkin tigrí chlieb s pivom

Popis

Ingrediencie

Chlieb
  • 650g špaldovej chlebovej múky
  • 100g ražnej celozrnnej múky
  • 2 malé lyžičky soli
  • 1 malá lyžička cukru
  • 200ml pivo teplé
  • 250ml voda teplá
  • 1 a pol balíček sušeného droždia
  • Chlebové korenie
  • Ľanové semiačka
  • 100g pečených gaštanov
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 lyžica masti
Chrumkavá vrstva
  • 30g ryžovej múky
  • 30g vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 malá lyžička soli
  • 1 malá lyžička sezamového oleja
Nátierka
  • 100g syr gorgonzola
  • 30g syr niva
  • 40g maslo
  • 40g creamcheese natur
  • 30g celé vlašské orechy
  • 1 sladká hruška
  • Cesnakové korenie
  • Soľ
  • Med
  • Figové balsamico
  • Čerstvý tymian
Ozdoby
  • Jedlé kvety

Postup

  1. Do robota si nasypeme múky, droždie, cukor, soľ, chlebové korenie, ľanové semiačka, rascu, nasekané gaštany, prilejeme vodu a pivo a pridáme masť. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
  2. Vytvarujeme bochník a dáme do formy na 30 minút podkysnúť
  3. Zapneme rúru na 220 stupňov, na chlebík vylejeme chrumkavú vrstvu a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút
  4. Hotový chlebík postriekame vodou a dáme vychladiť na mriežku
  5. Nátierka – gorgonzolu, nivu, maslo a creamcheese si spolu ponorným mixérom vyšľaháme, pridáme sušený cesnak, nasekané orechy a trošku soli
  6. Nátierku natrieme na chlebík pridáme dva plátky hrušky a posypeme orechami. Celé to ešte jemne polejeme medom a zakvapneme balsamicom
  7. Na vrch dáme čerstvý tymian a dozdobíme kvietkami
Chlieb
  • 650g špaldovej chlebovej múky
  • 100g ražnej celozrnnej múky
  • 2 malé lyžičky soli
  • 1 malá lyžička cukru
  • 200ml pivo teplé
  • 250ml voda teplá
  • 1 a pol balíček sušeného droždia
  • Chlebové korenie
  • Ľanové semiačka
  • 100g pečených gaštanov
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 lyžica masti
Chrumkavá vrstva
  • 30g ryžovej múky
  • 30g vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 malá lyžička soli
  • 1 malá lyžička sezamového oleja
Nátierka
  • 100g syr gorgonzola
  • 30g syr niva
  • 40g maslo
  • 40g creamcheese natur
  • 30g celé vlašské orechy
  • 1 sladká hruška
  • Cesnakové korenie
  • Soľ
  • Med
  • Figové balsamico
  • Čerstvý tymian
Ozdoby
  • Jedlé kvety
  1. Do robota si nasypeme múky, droždie, cukor, soľ, chlebové korenie, ľanové semiačka, rascu, nasekané gaštany, prilejeme vodu a pivo a pridáme masť. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
  2. Vytvarujeme bochník a dáme do formy na 30 minút podkysnúť
  3. Zapneme rúru na 220 stupňov, na chlebík vylejeme chrumkavú vrstvu a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút
  4. Hotový chlebík postriekame vodou a dáme vychladiť na mriežku
  5. Nátierka – gorgonzolu, nivu, maslo a creamcheese si spolu ponorným mixérom vyšľaháme, pridáme sušený cesnak, nasekané orechy a trošku soli
  6. Nátierku natrieme na chlebík pridáme dva plátky hrušky a posypeme orechami. Celé to ešte jemne polejeme medom a zakvapneme balsamicom
  7. Na vrch dáme čerstvý tymian a dozdobíme kvietkami