Katkin tigrí chlieb s pivom
Popis
Ingrediencie
Chlieb
- 650g špaldovej chlebovej múky
- 100g ražnej celozrnnej múky
- 2 malé lyžičky soli
- 1 malá lyžička cukru
- 200ml pivo teplé
- 250ml voda teplá
- 1 a pol balíček sušeného droždia
- Chlebové korenie
- Ľanové semiačka
- 100g pečených gaštanov
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžica masti
Chrumkavá vrstva
- 30g ryžovej múky
- 30g vody
- 1 lyžica cukru
- 1 malá lyžička soli
- 1 malá lyžička sezamového oleja
Nátierka
- 100g syr gorgonzola
- 30g syr niva
- 40g maslo
- 40g creamcheese natur
- 30g celé vlašské orechy
- 1 sladká hruška
- Cesnakové korenie
- Soľ
- Med
- Figové balsamico
- Čerstvý tymian
Ozdoby
- Jedlé kvety
Postup
- Do robota si nasypeme múky, droždie, cukor, soľ, chlebové korenie, ľanové semiačka, rascu, nasekané gaštany, prilejeme vodu a pivo a pridáme masť. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
- Vytvarujeme bochník a dáme do formy na 30 minút podkysnúť
- Zapneme rúru na 220 stupňov, na chlebík vylejeme chrumkavú vrstvu a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút
- Hotový chlebík postriekame vodou a dáme vychladiť na mriežku
- Nátierka – gorgonzolu, nivu, maslo a creamcheese si spolu ponorným mixérom vyšľaháme, pridáme sušený cesnak, nasekané orechy a trošku soli
- Nátierku natrieme na chlebík pridáme dva plátky hrušky a posypeme orechami. Celé to ešte jemne polejeme medom a zakvapneme balsamicom
- Na vrch dáme čerstvý tymian a dozdobíme kvietkami
Chlieb
- 650g špaldovej chlebovej múky
- 100g ražnej celozrnnej múky
- 2 malé lyžičky soli
- 1 malá lyžička cukru
- 200ml pivo teplé
- 250ml voda teplá
- 1 a pol balíček sušeného droždia
- Chlebové korenie
- Ľanové semiačka
- 100g pečených gaštanov
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžica masti
Chrumkavá vrstva
- 30g ryžovej múky
- 30g vody
- 1 lyžica cukru
- 1 malá lyžička soli
- 1 malá lyžička sezamového oleja
Nátierka
- 100g syr gorgonzola
- 30g syr niva
- 40g maslo
- 40g creamcheese natur
- 30g celé vlašské orechy
- 1 sladká hruška
- Cesnakové korenie
- Soľ
- Med
- Figové balsamico
- Čerstvý tymian
Ozdoby
- Jedlé kvety
- Do robota si nasypeme múky, droždie, cukor, soľ, chlebové korenie, ľanové semiačka, rascu, nasekané gaštany, prilejeme vodu a pivo a pridáme masť. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
- Vytvarujeme bochník a dáme do formy na 30 minút podkysnúť
- Zapneme rúru na 220 stupňov, na chlebík vylejeme chrumkavú vrstvu a vložíme do rúry. Pečieme približne 40 minút
- Hotový chlebík postriekame vodou a dáme vychladiť na mriežku
- Nátierka – gorgonzolu, nivu, maslo a creamcheese si spolu ponorným mixérom vyšľaháme, pridáme sušený cesnak, nasekané orechy a trošku soli
- Nátierku natrieme na chlebík pridáme dva plátky hrušky a posypeme orechami. Celé to ešte jemne polejeme medom a zakvapneme balsamicom
- Na vrch dáme čerstvý tymian a dozdobíme kvietkami