Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Katkine punčové makrónky

Katkine punčové makrónky

Popis

Ingrediencie

Makrónky
  • 225g mandľová múka
  • 225g práškový cukor
  • 83g bielka izbovej teploty
  • 83g bielka izbovej teploty
  • 225g cukor krupica
  • 60g voda
  • Štipka soli
Plnka
  • 200g čokoláda ruby
  • 50g malinové pyré
  • 50g griotky
  • 2PL ochucovacej pasty višna
  • 6 kvapiek punčová aróma
  • 50g maslo izbovej teploty
Ozdoby
  • 100g horká čokoláda
  • 30g Lyofilizované maliny
  • Zlatá prášková farba
  • Posyp srdiečka
  • Jedlé lepidlo
  • Griotka
  • Pipetky

Postup

  1. Rúru si predohrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor
  2. Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu
  3. Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar
  4. Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať
  5. Ak máme rozvar na 114 stupňov zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov
  6. Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a leský sneh
  7. Ten potom pomaly primešavame ku mandľovej paste
  8. Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu
  9. Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy
  10. Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech
  11. Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť
  12. Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a všľaháme maslo. Odložíme do chladu
  13. Dáme piecť prvý plech makroniek na 145 stupňov na cca 15 minút
  14. Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté.
  15. Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér

Ingrediencie

Makrónky
  • 225g mandľová múka
  • 225g práškový cukor
  • 83g bielka izbovej teploty
  • 83g bielka izbovej teploty
  • 225g cukor krupica
  • 60g voda
  • Štipka soli
Plnka
  • 200g čokoláda ruby
  • 50g malinové pyré
  • 50g griotky
  • 2PL ochucovacej pasty višna
  • 6 kvapiek punčová aróma
  • 50g maslo izbovej teploty
Ozdoby
  • 100g horká čokoláda
  • 30g Lyofilizované maliny
  • Zlatá prášková farba
  • Posyp srdiečka
  • Jedlé lepidlo
  • Griotka
  • Pipetky

Postup

  1. Rúru si predohrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor
  2. Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu
  3. Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar
  4. Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať
  5. Ak máme rozvar na 114 stupňov zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov
  6. Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a leský sneh
  7. Ten potom pomaly primešavame ku mandľovej paste
  8. Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu
  9. Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy
  10. Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech
  11. Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť
  12. Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a všľaháme maslo. Odložíme do chladu
  13. Dáme piecť prvý plech makroniek na 145 stupňov na cca 15 minút
  14. Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté.
  15. Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér