Katkine punčové makrónky
Popis
Ingrediencie
Makrónky
- 225g mandľová múka
- 225g práškový cukor
- 83g bielka izbovej teploty
- 83g bielka izbovej teploty
- 225g cukor krupica
- 60g voda
- Štipka soli
Plnka
- 200g čokoláda ruby
- 50g malinové pyré
- 50g griotky
- 2PL ochucovacej pasty višna
- 6 kvapiek punčová aróma
- 50g maslo izbovej teploty
Ozdoby
- 100g horká čokoláda
- 30g Lyofilizované maliny
- Zlatá prášková farba
- Posyp srdiečka
- Jedlé lepidlo
- Griotka
- Pipetky
Postup
- Rúru si predohrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor
- Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu
- Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar
- Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať
- Ak máme rozvar na 114 stupňov zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov
- Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a leský sneh
- Ten potom pomaly primešavame ku mandľovej paste
- Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu
- Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy
- Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech
- Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť
- Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a všľaháme maslo. Odložíme do chladu
- Dáme piecť prvý plech makroniek na 145 stupňov na cca 15 minút
- Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté.
- Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér
Makrónky
- 225g mandľová múka
- 225g práškový cukor
- 83g bielka izbovej teploty
- 83g bielka izbovej teploty
- 225g cukor krupica
- 60g voda
- Štipka soli
Plnka
- 200g čokoláda ruby
- 50g malinové pyré
- 50g griotky
- 2PL ochucovacej pasty višna
- 6 kvapiek punčová aróma
- 50g maslo izbovej teploty
Ozdoby
- 100g horká čokoláda
- 30g Lyofilizované maliny
- Zlatá prášková farba
- Posyp srdiečka
- Jedlé lepidlo
- Griotka
- Pipetky
- Rúru si predohrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor
- Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu
- Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar
- Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať
- Ak máme rozvar na 114 stupňov zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov
- Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a leský sneh
- Ten potom pomaly primešavame ku mandľovej paste
- Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu
- Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy
- Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech
- Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť
- Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a všľaháme maslo. Odložíme do chladu
- Dáme piecť prvý plech makroniek na 145 stupňov na cca 15 minút
- Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté.
- Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér