Katkine slané chuťovky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 360g špaldovej múky
- 120g teplé pivo
- 120g teplá voda
- 2 malé lyžičky soľ
- 1 malá lyžička cukor
- 5g sušené droždie
- 2PL olivový olej
- 1 malá lyžička sušený cesnak
- 1 vajce na potretie
Plnka do focaccie
- 200g ricotta natur
- 30g medová horčica
- Soľ
- 150g údený losos
- 10g kaviár čierny
- 1 citrón
- 1 limetka
- Sušený zázvor
- Čerstvý koriander
- Čerstvá pažítka
Chedarovo višňové grissini
- 100g strúhaného syru chedar
- 20g Sušené višne
- Čerstvý rozmarín
- Čerstvý pór
- 200g Kyslá smotana
- Biely jogur grécky
- 1 cesnak
- Sušené paradajky korenie
Bryndza, brusnice, bazalka
- 120g bryndza
- 1 vajce
- Soľ
- Čerstvá bazalka
- Sušené brusnice
- Zemiak varený
- Prosciutto
Ozdoby
- Jedlé kvety
Postup
- Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
- Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
- Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
- Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
- Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
- Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
- Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
- Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos
Cesto
- 360g špaldovej múky
- 120g teplé pivo
- 120g teplá voda
- 2 malé lyžičky soľ
- 1 malá lyžička cukor
- 5g sušené droždie
- 2PL olivový olej
- 1 malá lyžička sušený cesnak
- 1 vajce na potretie
Plnka do focaccie
- 200g ricotta natur
- 30g medová horčica
- Soľ
- 150g údený losos
- 10g kaviár čierny
- 1 citrón
- 1 limetka
- Sušený zázvor
- Čerstvý koriander
- Čerstvá pažítka
Chedarovo višňové grissini
- 100g strúhaného syru chedar
- 20g Sušené višne
- Čerstvý rozmarín
- Čerstvý pór
- 200g Kyslá smotana
- Biely jogur grécky
- 1 cesnak
- Sušené paradajky korenie
Bryndza, brusnice, bazalka
- 120g bryndza
- 1 vajce
- Soľ
- Čerstvá bazalka
- Sušené brusnice
- Zemiak varený
- Prosciutto
Ozdoby
- Jedlé kvety
- Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
- Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
- Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
- Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
- Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
- Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
- Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
- Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos