Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Katkine slané chuťovky

Katkine slané chuťovky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 360g špaldovej múky
  • 120g teplé pivo
  • 120g teplá voda
  • 2 malé lyžičky soľ
  • 1 malá lyžička cukor
  • 5g sušené droždie
  • 2PL olivový olej
  • 1 malá lyžička sušený cesnak
  • 1 vajce na potretie
Plnka do focaccie
  • 200g ricotta natur
  • 30g medová horčica
  • Soľ
  • 150g údený losos
  • 10g kaviár čierny
  • 1 citrón
  • 1 limetka
  • Sušený zázvor
  • Čerstvý koriander
  • Čerstvá pažítka
Chedarovo višňové grissini
  • 100g strúhaného syru chedar
  • 20g Sušené višne
  • Čerstvý rozmarín
  • Čerstvý pór
  • 200g Kyslá smotana
  • Biely jogur grécky
  • 1 cesnak
  • Sušené paradajky korenie
Bryndza, brusnice, bazalka
  • 120g bryndza
  • 1 vajce
  • Soľ
  • Čerstvá bazalka
  • Sušené brusnice
  • Zemiak varený
  • Prosciutto
Ozdoby
  • Jedlé kvety

Postup

  1. Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
  2. Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
  3. Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
  4. Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
  5. Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
  6. Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
  7. Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  8. Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
  9. Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos
Cesto
  • 360g špaldovej múky
  • 120g teplé pivo
  • 120g teplá voda
  • 2 malé lyžičky soľ
  • 1 malá lyžička cukor
  • 5g sušené droždie
  • 2PL olivový olej
  • 1 malá lyžička sušený cesnak
  • 1 vajce na potretie
Plnka do focaccie
  • 200g ricotta natur
  • 30g medová horčica
  • Soľ
  • 150g údený losos
  • 10g kaviár čierny
  • 1 citrón
  • 1 limetka
  • Sušený zázvor
  • Čerstvý koriander
  • Čerstvá pažítka
Chedarovo višňové grissini
  • 100g strúhaného syru chedar
  • 20g Sušené višne
  • Čerstvý rozmarín
  • Čerstvý pór
  • 200g Kyslá smotana
  • Biely jogur grécky
  • 1 cesnak
  • Sušené paradajky korenie
Bryndza, brusnice, bazalka
  • 120g bryndza
  • 1 vajce
  • Soľ
  • Čerstvá bazalka
  • Sušené brusnice
  • Zemiak varený
  • Prosciutto
Ozdoby
  • Jedlé kvety
  1. Do robota si nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, sušený cesnak, prilejeme vodu a pivo a pridáme olivový olej. Všetko spolu prepracujeme na hutné cesto
  2. Cesto prikryjeme čiapkou a dáme do rúry na 40 stupňov na 30 minút podkysnúť
  3. Zapneme rúru na 220 stupňov a podkysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na tenšie a nakrájame si pásiky, ktoré navinieme na vymastené trubičky, potrieme olivovým olejom a poukladáme na plech
  4. Potom do cesta zapracujeme cheddar a višne, a ušúľame tenké pásiky. Potrieme olejom so sušenými paradajkami
  5. Ako posledné si urobíme bryndzovú štrudľu. Cesto rozvaľkáme, potrieme zmesou z bryndze, vajca a zemiaku, posypeme brusnicami a prosciuttom. Vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňov asi 15 minút
  6. Medzitým si ešte pripravíme plnku do focaccie. Ricottu si vymiešame s medovou horčicou a soľou, zázvorom, limetovou šťavou a prenesieme do cukrárskeho vrecka
  7. Nachystáme si lososa, kaviár, citrón, a bylinky. Upečený mix vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  8. Focaccie si stiahneme z trubičiek a prekrojíme ich na polovice. Postavíme ich vertikálne a naplníme ich pripravenou plnkou, na to dáme lososa, kaviár, citrón, a bylinky
  9. Nakoniec urobíme dip ku grissinom, smotanu vymiešame s jogurtom, so soľou a cesnakom, pridáme kvapku citrónovej šťavy. Všetok mix naaranžujeme na podnos