Katkine tropické ovocie
Popis
Ingrediencie
Mousse
- 450 ml šľahačky 33%
- 260 ml vanilkového mlieka
- 2 PL práškovej želatíny
- 90 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 300 g bielej čokolády
- 200 g mandarínkového pyré
- 10 g mandarínkovej pasty
- 3 limetky
- 30 g likéru mojito
Insert (náplň) 1:
- 180 g aperol
- 120 g proseco
- 30 g cukor
- 5 g agar agar
- 100 g manadarínkového pyré
Insert (náplň) 2
- 180 g vody
- 120 g likéru mojito
- 30 g hnedého cukru
- 5 g agar agar
- šťava z dvoch limetiek
- 1 dcl bieleho rumu
- čerstvá mäta
Obter
- 600 g bielej čokolády
- 300g kakaového masla
- gelová farba oranžová
- gelová farba zelená a limetka a grass green
- 100 g poťahovej hmoty citrón
- gelová farba žltá
Modelované ovocie
- 60 g šľahačky 33 %
- 175 g bielej čokolády
- 32 g masla
- 1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
- 20 g kokos
- 2 citróny
- 3 vajcia
- 30 g cukru
- 30 g hladkej múky
- citrónová kôra
- modelovací cukor
Keks
- 90 g práškového cukru
- 30 g mletých mandlí
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla
- štipka soli
- 55 g našľahaného vajca
Postup
- Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
- Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
- Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
- Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
- Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
- Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
- Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C
Mousse
- 450 ml šľahačky 33%
- 260 ml vanilkového mlieka
- 2 PL práškovej želatíny
- 90 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 300 g bielej čokolády
- 200 g mandarínkového pyré
- 10 g mandarínkovej pasty
- 3 limetky
- 30 g likéru mojito
Insert (náplň) 1:
- 180 g aperol
- 120 g proseco
- 30 g cukor
- 5 g agar agar
- 100 g manadarínkového pyré
Insert (náplň) 2
- 180 g vody
- 120 g likéru mojito
- 30 g hnedého cukru
- 5 g agar agar
- šťava z dvoch limetiek
- 1 dcl bieleho rumu
- čerstvá mäta
Obter
- 600 g bielej čokolády
- 300g kakaového masla
- gelová farba oranžová
- gelová farba zelená a limetka a grass green
- 100 g poťahovej hmoty citrón
- gelová farba žltá
Modelované ovocie
- 60 g šľahačky 33 %
- 175 g bielej čokolády
- 32 g masla
- 1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
- 20 g kokos
- 2 citróny
- 3 vajcia
- 30 g cukru
- 30 g hladkej múky
- citrónová kôra
- modelovací cukor
Keks
- 90 g práškového cukru
- 30 g mletých mandlí
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla
- štipka soli
- 55 g našľahaného vajca
- Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
- Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
- Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
- Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
- Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
- Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
- Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C