Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Katkine tropické ovocie

Katkine tropické ovocie

Popis

Ingrediencie

Mousse
  • 450 ml šľahačky 33%
  • 260 ml vanilkového mlieka
  • 2 PL práškovej želatíny
  • 90 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 300 g bielej čokolády
  • 200 g mandarínkového pyré
  • 10 g mandarínkovej pasty
  • 3 limetky
  • 30 g likéru mojito
Insert (náplň) 1:
  • 180 g aperol
  • 120 g proseco
  • 30 g cukor
  • 5 g agar agar
  • 100 g manadarínkového pyré
Insert (náplň) 2
  • 180 g vody
  • 120 g likéru mojito
  • 30 g hnedého cukru
  • 5 g agar agar
  • šťava z dvoch limetiek
  • 1 dcl bieleho rumu
  • čerstvá mäta
Obter
  • 600 g bielej čokolády
  • 300g kakaového masla
  • gelová farba oranžová
  • gelová farba zelená a limetka a grass green
  • 100 g poťahovej hmoty citrón
  • gelová farba žltá
Modelované ovocie
  • 60 g šľahačky 33 %
  • 175 g bielej čokolády
  • 32 g masla
  • 1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
  • 20 g kokos
  • 2 citróny
  • 3 vajcia
  • 30 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • citrónová kôra
  • modelovací cukor
Keks
  • 90 g práškového cukru
  • 30 g mletých mandlí
  • 250 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • štipka soli
  • 55 g našľahaného vajca

Postup

  1. Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
  2. Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
  3. Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
  4. Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
  5. Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
  6. Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
  7. Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C
Mousse
  • 450 ml šľahačky 33%
  • 260 ml vanilkového mlieka
  • 2 PL práškovej želatíny
  • 90 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 300 g bielej čokolády
  • 200 g mandarínkového pyré
  • 10 g mandarínkovej pasty
  • 3 limetky
  • 30 g likéru mojito
Insert (náplň) 1:
  • 180 g aperol
  • 120 g proseco
  • 30 g cukor
  • 5 g agar agar
  • 100 g manadarínkového pyré
Insert (náplň) 2
  • 180 g vody
  • 120 g likéru mojito
  • 30 g hnedého cukru
  • 5 g agar agar
  • šťava z dvoch limetiek
  • 1 dcl bieleho rumu
  • čerstvá mäta
Obter
  • 600 g bielej čokolády
  • 300g kakaového masla
  • gelová farba oranžová
  • gelová farba zelená a limetka a grass green
  • 100 g poťahovej hmoty citrón
  • gelová farba žltá
Modelované ovocie
  • 60 g šľahačky 33 %
  • 175 g bielej čokolády
  • 32 g masla
  • 1 dcl likéru s kokosovou príchuťou vyrábaného na ostrove Barbados
  • 20 g kokos
  • 2 citróny
  • 3 vajcia
  • 30 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • citrónová kôra
  • modelovací cukor
Keks
  • 90 g práškového cukru
  • 30 g mletých mandlí
  • 250 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • štipka soli
  • 55 g našľahaného vajca
  1. Mousse - do hrnca nalejeme šľahačku a do nej nasypeme želatínu. Necháme ju zmäknúť a potom ju v šľahačke zohrejeme. Horúcu zmes vyšľaháme s čokoládou do hladka. Potom pridáme mlieko a cukor. Mousse rozdelíme na dve časti a jednu dochutíme limetkovou šťavou a kôrou a druhú mandarínkovým pyré a pastou
  2. Insert (náplň) 1 - mandarínkové pyré zmiešame s prosecom a privedieme k varu. Zmiešame agar a cukor, pridáme do hrnca a varíme asi dve minúty. Dolejeme aperol a premiešame. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a dáme schladiť. Potom premiešame, naplníme polgule a dáme zmraziť
  3. Insert (náplň) 2 - vodu, šťavu z limetiek a likér privedieme k varu. Pridáme agar s cukrom a povaríme. Dolejeme rum a pridáme nasekanú mätu. Naplníme polgule a dáme zmraziť
  4. Modelované ovocie - šľahačku necháme zovrieť. Zalejeme ňou čokoládu a rozpustíme. Pridáme maslo a dochutíme kokosovým likérom a kokosom. Necháme stuhnúť
  5. Upečieme korpus z navážených surovín. Potom ho nadrobíme a zmiešame s citrónovou šťavou a trochou ganache. Z vychladnutej ganache vytvarujeme trufle, ktoré vložíme do punčoviny. Tú obtrieme čokoládou dáme zmraziť a nakoniec obalíme vo fondáne
  6. Z modelovacieho cukru vytvoríme podstavec
  7. Keks - suché prísady premiešame, pridáme studené maslo a zmes premelieme na piesok. Pridáme vajce a spracujeme cesto. Vykrojíme požadované tvary a dáme piecť cca 12 minút na 170 °C