Luckine kanapky s hľuzovkovou, hráškovou a krevetovou penou
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 50 g parmezánu
- 1 vajce
- soľ, chia semienka., ube farbivo
Hľuzovkový mousse
- 250 g ricotty
- 1 hľuzovka
- soľ, korenie
- hľuzovkový olej
Hráškový mousse
- 250 g mrazeného hrachu
- 250 g šľahačkyk 33 %
- 100 g parmezánu (hniezdo)
- soľ, biele korenie, sušený cesnak
Krevetový mousse
- 250 g krevety
- 1 žĺtok (majonéza)
- olej
- 0,05 l octu
- soľ, korenie
- chilli
- mango
Koral
- 5 g múky
- 45g vody
- 20 g oleja
- ube farbivo
Ovocný kaviár
- 50 g mangového pyré
- 25 g šťavy z citróna
- 0,5 g agar agar
- 500 ml studeného oleja
Dekorácia
- jedlé kvety
- hráškové výhonky
- bylinky
Postup
- Zapneme rúru na 180 °C, plech na pečenie vystelieme papierom
- Cesto - múku, maslo, parmezán a soľ dáme do kuchynského robota, spracujeme a pridáme vajce. Vypracované cesto dáme chladiť na 20 – 30 min
- Hráškový mousse - sparíme hrášok a rozmixujeme ho s troškou smotany na kašu. Zo zvyšku smotany vyrobíme šľahačku. Hráškovú kašu vmiešame do šľahačky a dochutíme korením. Dáme chladiť
- Hľuzovkový mousse - ricottu s hľuzovkovým olejom a troškou nastrúhanej hľuzovky vymiešame, pridáme soľ a korenie. Primiešame trocha šľahačky a dáme chladiť
- Vychladené cesto rozdelíme na tri časti. Jednu rozvaľkáme a spravíme 12 mini tartaletiek, dáme piecť. Druhú časť doplníme chia semiačka a vykrojíme 12 sušienok v tvare kruhu. Tretiu časť dofarbíme ube farbivom a vykrojíme 12 ks v tvare listu. Dáme na plech piecť
- Dáme piecť 12 parmezánových krúžkov na 5 min, z ktorých po upečení vytvarujeme hniezda
- Krevetový mousse - povaríme krevety a rozsekáme ich v procestore. Vyrobíme si majonézu: žĺtok spolu s olejom, soľou, korením a octom začneme mixovať do majonézy. Jemne vmiešame krevety, korenie, soľ, chilli
- Koral - všetky ingrediencie zmiešame a dáme smažiť na panvicu
- Kaviár - pyré, šťavu a agar povaríme, dáme do striekačky a kvapkáme do studeného oleja, necháme pôsobiť, prepláchneme vodou
Cesto
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 50 g parmezánu
- 1 vajce
- soľ, chia semienka., ube farbivo
Hľuzovkový mousse
- 250 g ricotty
- 1 hľuzovka
- soľ, korenie
- hľuzovkový olej
Hráškový mousse
- 250 g mrazeného hrachu
- 250 g šľahačkyk 33 %
- 100 g parmezánu (hniezdo)
- soľ, biele korenie, sušený cesnak
Krevetový mousse
- 250 g krevety
- 1 žĺtok (majonéza)
- olej
- 0,05 l octu
- soľ, korenie
- chilli
- mango
Koral
- 5 g múky
- 45g vody
- 20 g oleja
- ube farbivo
Ovocný kaviár
- 50 g mangového pyré
- 25 g šťavy z citróna
- 0,5 g agar agar
- 500 ml studeného oleja
Dekorácia
- jedlé kvety
- hráškové výhonky
- bylinky
- Zapneme rúru na 180 °C, plech na pečenie vystelieme papierom
- Cesto - múku, maslo, parmezán a soľ dáme do kuchynského robota, spracujeme a pridáme vajce. Vypracované cesto dáme chladiť na 20 – 30 min
- Hráškový mousse - sparíme hrášok a rozmixujeme ho s troškou smotany na kašu. Zo zvyšku smotany vyrobíme šľahačku. Hráškovú kašu vmiešame do šľahačky a dochutíme korením. Dáme chladiť
- Hľuzovkový mousse - ricottu s hľuzovkovým olejom a troškou nastrúhanej hľuzovky vymiešame, pridáme soľ a korenie. Primiešame trocha šľahačky a dáme chladiť
- Vychladené cesto rozdelíme na tri časti. Jednu rozvaľkáme a spravíme 12 mini tartaletiek, dáme piecť. Druhú časť doplníme chia semiačka a vykrojíme 12 sušienok v tvare kruhu. Tretiu časť dofarbíme ube farbivom a vykrojíme 12 ks v tvare listu. Dáme na plech piecť
- Dáme piecť 12 parmezánových krúžkov na 5 min, z ktorých po upečení vytvarujeme hniezda
- Krevetový mousse - povaríme krevety a rozsekáme ich v procestore. Vyrobíme si majonézu: žĺtok spolu s olejom, soľou, korením a octom začneme mixovať do majonézy. Jemne vmiešame krevety, korenie, soľ, chilli
- Koral - všetky ingrediencie zmiešame a dáme smažiť na panvicu
- Kaviár - pyré, šťavu a agar povaríme, dáme do striekačky a kvapkáme do studeného oleja, necháme pôsobiť, prepláchneme vodou