Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Luckine sushi s japonským prekvapením

Luckine sushi s japonským prekvapením

Popis

Ingrediencie

Cesto biele
  • 85 g masla
  • 160 ml oleja
  • 400 g cukor krupica
  • Vanilkový extrakt
  • 345 g múky polohrubej
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 235 ml mlieka plnotučného
  • 6 bielok
Cesto pistáciové
  • 450 g mandľovej múky
  • 150 g pistácií nesolených (rozdrvených na múku)
  • 500 g práškového cukru
  • 170 g hladkej múky
  • 2 g soli
  • 9 g droždia sušeného
  • 15 vajec
  • 18 bielok
  • 90 g cukor krupica
  • 210 g masla roztopeného
  • 3 lyžice pistáciovej pasty
Plnka mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 500 g smotany 35%
  • 200 g cukor múčka
  • Pistáciová pasta
Malinové coulis
  • 290 g + 145 g malinového pyré
  • 40 g + 20 g cukor krupica
  • 50 g + 25 g glukóza
  • 6 g + 3 g pektín NH
Ovocný kaviár
  • 100 g marakujového pyré
  • 100g malinového pyré
  • Citrónovej šťavy
  • 1 g + 1 g agar
  • 500 ml veľmi studeného oleja
Poťahová hmota
  • 2 kg čierny fondán
  • 250 g biely fondán
  • 250 g zelený fondán
  • 250 g modelovací fondán
  • Farby na fondán

Postup

  1. Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
  2. Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
  3. Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
  4. Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
  5. Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
  6. Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
  7. Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
  8. Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
  9. Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom
Cesto biele
  • 85 g masla
  • 160 ml oleja
  • 400 g cukor krupica
  • Vanilkový extrakt
  • 345 g múky polohrubej
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 235 ml mlieka plnotučného
  • 6 bielok
Cesto pistáciové
  • 450 g mandľovej múky
  • 150 g pistácií nesolených (rozdrvených na múku)
  • 500 g práškového cukru
  • 170 g hladkej múky
  • 2 g soli
  • 9 g droždia sušeného
  • 15 vajec
  • 18 bielok
  • 90 g cukor krupica
  • 210 g masla roztopeného
  • 3 lyžice pistáciovej pasty
Plnka mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 500 g smotany 35%
  • 200 g cukor múčka
  • Pistáciová pasta
Malinové coulis
  • 290 g + 145 g malinového pyré
  • 40 g + 20 g cukor krupica
  • 50 g + 25 g glukóza
  • 6 g + 3 g pektín NH
Ovocný kaviár
  • 100 g marakujového pyré
  • 100g malinového pyré
  • Citrónovej šťavy
  • 1 g + 1 g agar
  • 500 ml veľmi studeného oleja
Poťahová hmota
  • 2 kg čierny fondán
  • 250 g biely fondán
  • 250 g zelený fondán
  • 250 g modelovací fondán
  • Farby na fondán
  1. Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
  2. Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
  3. Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
  4. Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
  5. Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
  6. Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
  7. Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
  8. Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
  9. Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom