Luckine sushi s japonským prekvapením
Popis
Ingrediencie
Cesto biele
- 85 g masla
- 160 ml oleja
- 400 g cukor krupica
- Vanilkový extrakt
- 345 g múky polohrubej
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 235 ml mlieka plnotučného
- 6 bielok
Cesto pistáciové
- 450 g mandľovej múky
- 150 g pistácií nesolených (rozdrvených na múku)
- 500 g práškového cukru
- 170 g hladkej múky
- 2 g soli
- 9 g droždia sušeného
- 15 vajec
- 18 bielok
- 90 g cukor krupica
- 210 g masla roztopeného
- 3 lyžice pistáciovej pasty
Plnka mascarpone
- 500 g mascarpone
- 500 g smotany 35%
- 200 g cukor múčka
- Pistáciová pasta
Malinové coulis
- 290 g + 145 g malinového pyré
- 40 g + 20 g cukor krupica
- 50 g + 25 g glukóza
- 6 g + 3 g pektín NH
Ovocný kaviár
- 100 g marakujového pyré
- 100g malinového pyré
- Citrónovej šťavy
- 1 g + 1 g agar
- 500 ml veľmi studeného oleja
Poťahová hmota
- 2 kg čierny fondán
- 250 g biely fondán
- 250 g zelený fondán
- 250 g modelovací fondán
- Farby na fondán
Postup
- Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
- Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
- Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
- Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
- Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
- Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
- Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
- Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
- Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom
Cesto biele
- 85 g masla
- 160 ml oleja
- 400 g cukor krupica
- Vanilkový extrakt
- 345 g múky polohrubej
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 235 ml mlieka plnotučného
- 6 bielok
Cesto pistáciové
- 450 g mandľovej múky
- 150 g pistácií nesolených (rozdrvených na múku)
- 500 g práškového cukru
- 170 g hladkej múky
- 2 g soli
- 9 g droždia sušeného
- 15 vajec
- 18 bielok
- 90 g cukor krupica
- 210 g masla roztopeného
- 3 lyžice pistáciovej pasty
Plnka mascarpone
- 500 g mascarpone
- 500 g smotany 35%
- 200 g cukor múčka
- Pistáciová pasta
Malinové coulis
- 290 g + 145 g malinového pyré
- 40 g + 20 g cukor krupica
- 50 g + 25 g glukóza
- 6 g + 3 g pektín NH
Ovocný kaviár
- 100 g marakujového pyré
- 100g malinového pyré
- Citrónovej šťavy
- 1 g + 1 g agar
- 500 ml veľmi studeného oleja
Poťahová hmota
- 2 kg čierny fondán
- 250 g biely fondán
- 250 g zelený fondán
- 250 g modelovací fondán
- Farby na fondán
- Zapneme rúru na 230 stupňov a pripravíme si 2 plechy s papierom
- Cesto biele – bielka vymiešame do snehu, dáme na bok. V kuchynskom robote vymiešame maslo do krémova, pridáme cukor a olej, kým sa hmota nezjednotí. Pridáme vanilku. V separátnej mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Na striedačku pridávame k maslovej hmote suché suroviny a mlieko. Potom ručne zamiešame bielkový sneh. Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch chlebíkových foriem a dáme piecť na 180 stupňov približne 45 min.
- Malinové coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 stupňov. Postupne pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Potom nalejeme do rúrky vystlanej fóliou a dáme chladiť
- Cesto pistáciové – preosejeme mandľovú a pistáciovú múku, práškový cukor a múku, droždie. Zapracujeme do múky vajcia a pistáciovú pastu. V miske vymiešame bielka dotuha a pomaly pridáme cukor kr., miešame, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju ručne do cesta. Keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na viac plechov a dáme piecť do rúry (tu chýba na koľko stupňov) na cca 10 – 15 min. Potom necháme vychladnúť
- Plnka mascarpone – v kuchynskom robote dáme miešať marcarpone spolu so smotanou, kým plnka nezhustne, pridáme cukor a nakoniec pastu. Chvíľu ešte miešame a dáme vychladnúť
- Dekorácia kaviár – suroviny povaríme, dáme do striekačky a postupne kvapkáme do vychladnutého oleja. Necháme chvíľu pôsobiť a potom vyberieme z oleja precedíme a prepláchneme vodou
- Z modelovacieho fondánu vytvoríme krevety, domaľujeme. Vymodelujeme plátky lososa a avokádo
- Obe plnky dáme do vreciek s guľatou špičkou a začneme plniť korpusy
- Korpusy ukladáme tak, aby sme vytvorili v strede torty vlajku Japonska. Tortu potrieme mascarpone plnkou a obalíme čiernym fondánom. Odekorujeme bočné strany tak, aby sme vytvorili efekt sushi. Dozdobíme dekoráciami a kaviárom