Magdin citrónovo-medový cheesecake
Popis
Ingrediencie
Medový plát
- 240 g hl. múky
- 100 g pr. cukru
- 2 PL medu
- 1 celé vajce
- 0,5 KL sódy bikarbóny
- 100 g roztopené maslo
Plnka
- 400 g kyslej smotany 18%
- 250 g mascarpone
- 500 g jemný tvaroh
- 3 PL citrónová šťava (1 citrón)
- 3 PL medu
- 80 g pr. cukru
- 20 g želatíny + 50 ml vody – namočiť (želatína prášková jemná)
- 2 vanilky
- 200 ml sladká smotana 40%
Citrónové želé
- 3 citróny
- 20 g vanilkový pudingový prášok
- 4 PL medu
- 2 dcl vody
Na ozdobenie
- 2 citróny
- 5 vetvičiek mäty
- 250 ml šľahačky
- Sáčok+ špička na šľahačku
Postup
- Medový plát – vypracujeme cesto, dáme na vymastený a vysypaný plech, pečieme na 160 stupňov (8-10 minút)
- Upečený plát rozmixujeme 200 g
- Pridáme 100 g roztopeného masla
- Do formy zasekneme papier na pečenie, potrieme maslom, nasypeme zmes a utlačíme
- Necháme vychladiť v chladničke
- Plnka – do hrnčeka namočíme želatínu do studenej vody, necháme napučať
- Do väčšej nádoby dáme kyslú smotanu, mascarpone, tvaroh, cukor, vanilky, med, citrón a zamiešame mixérom. Následne spojíme
- Pomaly roztopíme želatínu. Nesmie vrieť, musí byť len glejovitá, roztopená
- Do tvarohovej zmesi zašľaháme mixérom želatínu (rýchlo), vylejeme do toho šľahačku a jemne zamiešame mixérom na 1 stupni
- Rýchlo nalejeme na medové cesto a dáme schladiť
- Citrónové želé – citróny odšťavíme, precedíme a dolejeme vodou do 2,5 dcl
- Šťavu dáme do hrnčeka+med+puding
- Uvaríme na stredne hustý puding
- Trochu miešaním schladíme a nalejeme na stuhnutú tvarohovú plnku
Medový plát
- 240 g hl. múky
- 100 g pr. cukru
- 2 PL medu
- 1 celé vajce
- 0,5 KL sódy bikarbóny
- 100 g roztopené maslo
Plnka
- 400 g kyslej smotany 18%
- 250 g mascarpone
- 500 g jemný tvaroh
- 3 PL citrónová šťava (1 citrón)
- 3 PL medu
- 80 g pr. cukru
- 20 g želatíny + 50 ml vody – namočiť (želatína prášková jemná)
- 2 vanilky
- 200 ml sladká smotana 40%
Citrónové želé
- 3 citróny
- 20 g vanilkový pudingový prášok
- 4 PL medu
- 2 dcl vody
Na ozdobenie
- 2 citróny
- 5 vetvičiek mäty
- 250 ml šľahačky
- Sáčok+ špička na šľahačku
- Medový plát – vypracujeme cesto, dáme na vymastený a vysypaný plech, pečieme na 160 stupňov (8-10 minút)
- Upečený plát rozmixujeme 200 g
- Pridáme 100 g roztopeného masla
- Do formy zasekneme papier na pečenie, potrieme maslom, nasypeme zmes a utlačíme
- Necháme vychladiť v chladničke
- Plnka – do hrnčeka namočíme želatínu do studenej vody, necháme napučať
- Do väčšej nádoby dáme kyslú smotanu, mascarpone, tvaroh, cukor, vanilky, med, citrón a zamiešame mixérom. Následne spojíme
- Pomaly roztopíme želatínu. Nesmie vrieť, musí byť len glejovitá, roztopená
- Do tvarohovej zmesi zašľaháme mixérom želatínu (rýchlo), vylejeme do toho šľahačku a jemne zamiešame mixérom na 1 stupni
- Rýchlo nalejeme na medové cesto a dáme schladiť
- Citrónové želé – citróny odšťavíme, precedíme a dolejeme vodou do 2,5 dcl
- Šťavu dáme do hrnčeka+med+puding
- Uvaríme na stredne hustý puding
- Trochu miešaním schladíme a nalejeme na stuhnutú tvarohovú plnku