Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Makovo-čerešňová torta podľa Katky

Makovo-čerešňová torta podľa Katky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 10 vajec
  • 10 lyžíc mletého maku
  • 2 lyžice hladká múka
  • 10 lyžíc cukor krupica
  • Kôra z jedného citróna
  • 10g kypriaci prášok
  • 5 kvapiek esenciálneho oleja citrón
Sirup
  • Šťava z čerešní
Čerešňová plnka
  • 300g creamcheese natur
  • 250g tvaroh
  • 150g krémový kozí syr
  • 30g čerešňová pasta
  • 100g práškový cukor
  • 50g biela ganache
Biela ganache
  • 200ml šľahačkovej smotany 33%
  • 400g biela čokoláda
Mousse zo sektu
  • 150g šľahačkovej smotany
  • 100g mandľové mlieko
  • 80g biele šumivé víno sladké
  • 1 PL prášková želatína
  • 90g biela čokoláda
  • 40g práškový cukor
  • 30g mleté mandle
Ovocie
  • 200g čerešne
Obter
  • 540g biela čokoláda
  • 270g maslo
Ozdoby
  • modelovacia hmota
  • modelovacia hmota červená
  • Hnedá modelovacia hmota
  • Jedlá fixa červená
  • Biela cukrárska poleva

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Biela ganache – ohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu a dáme zachladiť
  3. Bielu čokoládu na obter si rozpustíme v miske a necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  4. Mousse zo sektu – ohrejeme smotanu a nasypeme do nej želatínu. Keď začne bublať, odstavíme a dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme. Potom pridámemlieko, cukor, sekt a premiešame. Nakoniec pridáme mandle. Dáme vytuhnúť
  5. Cesto na korpus – vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme mak, múku, kôru z citróna a esenciálny olej, a rozdelíme do ráfikov. Pečieme ich naraz pri teplote 180 stupňov približne 35 minút
  6. Hmotu vylejeme na vymastenú silikónovú podložku a dáme piecť na 160 stupňov na 15 minút
  7. Upečený korpus necháme vychladnúť
  8. Upečené makové korpusy prerežeme na polku, potrieme sirupom, obalíme stužovacou fóliou a založíme ráfik
  9. Potom navrstvíme ganache, ktorú si trošku prešľaháme, dáme stuhnutý mousse, na to navrstvíme čerešňovú plnku, ktorú pripravili zmiešaním cukru, creamcheese, tvarohu, kozieho syra, bielej ganache a čerešňovej pasty
  10. Na krém poukladáme nasekané čerešne. Prikryjeme korpusom, a takto vyskladáme celú tortu. Tortu dáme zachladiť
  11. Ozdoby – srdiečko, na ktoré si nakreslíme jedlou fixou ornamenty, vtáčiky a strom
  12. Nakoniec vyšľaháme maslo, pridáme cukor a čokoládu. Tortu obtrieme krémom a necháme poriadne vychladiť. Nakoniec dozdobíme pripravenými ozdobami
Cesto
  • 10 vajec
  • 10 lyžíc mletého maku
  • 2 lyžice hladká múka
  • 10 lyžíc cukor krupica
  • Kôra z jedného citróna
  • 10g kypriaci prášok
  • 5 kvapiek esenciálneho oleja citrón
Sirup
  • Šťava z čerešní
Čerešňová plnka
  • 300g creamcheese natur
  • 250g tvaroh
  • 150g krémový kozí syr
  • 30g čerešňová pasta
  • 100g práškový cukor
  • 50g biela ganache
Biela ganache
  • 200ml šľahačkovej smotany 33%
  • 400g biela čokoláda
Mousse zo sektu
  • 150g šľahačkovej smotany
  • 100g mandľové mlieko
  • 80g biele šumivé víno sladké
  • 1 PL prášková želatína
  • 90g biela čokoláda
  • 40g práškový cukor
  • 30g mleté mandle
Ovocie
  • 200g čerešne
Obter
  • 540g biela čokoláda
  • 270g maslo
Ozdoby
  • modelovacia hmota
  • modelovacia hmota červená
  • Hnedá modelovacia hmota
  • Jedlá fixa červená
  • Biela cukrárska poleva
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Biela ganache – ohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu a dáme zachladiť
  3. Bielu čokoládu na obter si rozpustíme v miske a necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  4. Mousse zo sektu – ohrejeme smotanu a nasypeme do nej želatínu. Keď začne bublať, odstavíme a dáme do šľahača, pridáme čokoládu a vyšľaháme. Potom pridámemlieko, cukor, sekt a premiešame. Nakoniec pridáme mandle. Dáme vytuhnúť
  5. Cesto na korpus – vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme mak, múku, kôru z citróna a esenciálny olej, a rozdelíme do ráfikov. Pečieme ich naraz pri teplote 180 stupňov približne 35 minút
  6. Hmotu vylejeme na vymastenú silikónovú podložku a dáme piecť na 160 stupňov na 15 minút
  7. Upečený korpus necháme vychladnúť
  8. Upečené makové korpusy prerežeme na polku, potrieme sirupom, obalíme stužovacou fóliou a založíme ráfik
  9. Potom navrstvíme ganache, ktorú si trošku prešľaháme, dáme stuhnutý mousse, na to navrstvíme čerešňovú plnku, ktorú pripravili zmiešaním cukru, creamcheese, tvarohu, kozieho syra, bielej ganache a čerešňovej pasty
  10. Na krém poukladáme nasekané čerešne. Prikryjeme korpusom, a takto vyskladáme celú tortu. Tortu dáme zachladiť
  11. Ozdoby – srdiečko, na ktoré si nakreslíme jedlou fixou ornamenty, vtáčiky a strom
  12. Nakoniec vyšľaháme maslo, pridáme cukor a čokoládu. Tortu obtrieme krémom a necháme poriadne vychladiť. Nakoniec dozdobíme pripravenými ozdobami