Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Marekov cheesecake s mangovo-pomarančovým želé

Marekov cheesecake s mangovo-pomarančovým želé

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 300g hladká múka
  • 150g maslo
  • 90g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 20g kakao
  • 1 pomaranč – strúhaná pomarančová kôra
  • Štipku škorice, anízu, feniklu a soli
Náplň
  • 500g mascarpone
  • 250g jemný tvaroh
  • 150ml šľahačka
  • 150ml kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 rumový cukor
  • 60g kryštálový cukor
  • 15g vanilkový pudingový prášok
  • Šťava z jedného pomaranča
Mangovo-pomarančové želé
  • 1ks zrelé mango alebo 350ml mango pyré
  • 80ml pomarančová šťava
  • 40g kryštálový cukor
  • 1 číre želé-agar nie želatína
  • 200ml voda (podľa potreby)
Na ozdobenie
  • 150ml vody
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 180 g strúhaný kokos
  • 200ml šľahačky

Postup

  1. Cesto - zapneme rúru na 170 stupňov
  2. Cesto vypracujeme zo všetkých surovín tak, aby sme ho dlho nemiesili. Dáme schladiť a následne nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi do formy s priemerom cca 24 cm. Hrúbka cesta by mala byť asi do max. 1 cm, s tým, že cesto nepritláčame. Malo by byť trocha nadýchané
  3. Dáme zapiecť asi na 10-15 min. pri 170-180 stupňoch
  4. Suroviny určené na náplň zmiešame a vylejeme na zapečený sušienkový korpus
  5. Pečieme pri 135 - 145 stupňoch asi 40 min.
  6. Vyberieme dobre dáme schladiť
  7. Želé - mango olúpeme a dužinu obrežeme okolo kôstky. Dužinu dobre rozmixujeme ponorným mixérom
  8. Keď je potrebné, pridávame vodu. Prelejeme cez sitko. Takto dostaneme mangové pyré
  9. Pridáme pomarančovú šťavu , kryštálový cukor a želé
  10. Povaríme a vylievame na povrch vychladeného cheesecaku
  11. Zdobenie - 3 bielka šľaháme spolu s 210g kryštálového cukru
  12. Urobíme pusinky, ktoré môžeme dofarbovať tak, že do zdobiaceho vrecka špajľou rozotrieme gélové farbivo a následne pridáme sneh. Pusinky striekame na papier na pečenie. Sušíme pri 110 stupňoch
  13. Na už vychladnutý cheesecake robíme zvolené ornamenty zvyšným snehom, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou

Ingrediencie

Cesto
  • 300g hladká múka
  • 150g maslo
  • 90g práškový cukor
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 20g kakao
  • 1 pomaranč – strúhaná pomarančová kôra
  • Štipku škorice, anízu, feniklu a soli
Náplň
  • 500g mascarpone
  • 250g jemný tvaroh
  • 150ml šľahačka
  • 150ml kyslá smotana
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 rumový cukor
  • 60g kryštálový cukor
  • 15g vanilkový pudingový prášok
  • Šťava z jedného pomaranča
Mangovo-pomarančové želé
  • 1ks zrelé mango alebo 350ml mango pyré
  • 80ml pomarančová šťava
  • 40g kryštálový cukor
  • 1 číre želé-agar nie želatína
  • 200ml voda (podľa potreby)
Na ozdobenie
  • 150ml vody
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 180 g strúhaný kokos
  • 200ml šľahačky

Postup

  1. Cesto - zapneme rúru na 170 stupňov
  2. Cesto vypracujeme zo všetkých surovín tak, aby sme ho dlho nemiesili. Dáme schladiť a následne nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi do formy s priemerom cca 24 cm. Hrúbka cesta by mala byť asi do max. 1 cm, s tým, že cesto nepritláčame. Malo by byť trocha nadýchané
  3. Dáme zapiecť asi na 10-15 min. pri 170-180 stupňoch
  4. Suroviny určené na náplň zmiešame a vylejeme na zapečený sušienkový korpus
  5. Pečieme pri 135 - 145 stupňoch asi 40 min.
  6. Vyberieme dobre dáme schladiť
  7. Želé - mango olúpeme a dužinu obrežeme okolo kôstky. Dužinu dobre rozmixujeme ponorným mixérom
  8. Keď je potrebné, pridávame vodu. Prelejeme cez sitko. Takto dostaneme mangové pyré
  9. Pridáme pomarančovú šťavu , kryštálový cukor a želé
  10. Povaríme a vylievame na povrch vychladeného cheesecaku
  11. Zdobenie - 3 bielka šľaháme spolu s 210g kryštálového cukru
  12. Urobíme pusinky, ktoré môžeme dofarbovať tak, že do zdobiaceho vrecka špajľou rozotrieme gélové farbivo a následne pridáme sneh. Pusinky striekame na papier na pečenie. Sušíme pri 110 stupňoch
  13. Na už vychladnutý cheesecake robíme zvolené ornamenty zvyšným snehom, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou