Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Marekova mandarínkovo-kokosová torta

Marekova mandarínkovo-kokosová torta

Popis

Ingrediencie

Cesto 1 a 2
  • 7 vajec
  • 7 pl kryštálový cukor
  • 7 pl bio pšeničná celozrnná hladká
  • 2 čl prášok do pečiva
  • 2 vanilkový cukor
  • 4 pl olej
Cesto 3
  • 5 vajec
  • 5 pl kryštálový cukor
  • 3 pl bio pšeničná celozrnná hladká
  • 1 čl prášok do pečiva
  • 1 pl kakao
  • 1 vanilkový cukor
Bazovo-vanilkový krém
  • 500ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 1 pl špaldová hladká múka
  • 6 pl bazový sirup alebo extrakt
  • 500g masla
  • 50g rastlinné maslo
  • 2-3 pl práškový cukor
Malinový džem na potretie
  • 400g mrazené maliny
  • 50g práškový cukor
Kokosová suspenzia
  • 150ml vody
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 180 g strúhaný kokos
  • 200ml šľahačky
Ďalšie suroviny
  • 2 konzervy mandarínok
  • 500ml šľahačky s obsahom tuku nad 36%
  • 1 bal. stužovač do šľahačky
  • 2 pl práškový cukor
  • 4 až 8 ks kokosové guľky
  • 150g biela čokoláda na obaľovanie guliek
  • 6-8 ks kumkvat
  • Jedlé kvety, bazové kvety ( gypsomilka ), žltá gelová jedlá farba, zamatová biela čokoláda v speji

Postup

  1. Cesto - zapneme rúru na 180 stupňov
  2. Oddelíme bielky od žĺtok. Z bielok vyšľaháme postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru pevný sneh
  3. Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva
  4. Nakoniec jemne zamiešame olej
  5. Cesto rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem na tortu s priemerom 24 cm
  6. Pečieme pri 180 stupňov, asi 15-20 min.
  7. Cesto 3 - nastavíme rúru na 200 stupňov
  8. Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme, postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru, pevný sneh
  9. Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom
  10. Nakoniec jemne zamiešame olej
  11. Cesto vylejeme na plech o rozmeroch cca 42x32cm a rozotrieme
  12. Pečieme pri 180 stupňoch, asi 15-20 min.
  13. Do zvyšku mlieka dáme Zlatý klas a múku, dobre rozmiešame a cez sitko vlejeme do horúceho mlieka
  14. Pred dokončením pridáme 4 pl bazového sirupu, ale tak, aby nedošlo k dlhému vareniu
  15. Prelejeme do studenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme chladnúť
  16. Osobitne vyšľaháme maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a zvyšok bazového sirupu. Postupne pridávame vychladnutý bazovo-vanilkový základ. Dobre vyšľaháme
  17. Kokosová suspenzia - vodu s cukrom dáme zovrieť, pridáme kokos, sparíme a pridáme šľahačku podľa potreby
  18. Necháme dobre vychladiť
  19. Celkový postup - na prvé cesto natrieme krém, poukladáme mandarinky
  20. Na tretie cesto natrieme krém a rozkrájame ho na pásy široké asi 5cm, potom posypeme kokosovou suspenziou. Z pásov urobíme slimáka, ktorý položíme na prvé cesto. Na vrch poukladáme mandarínky
  21. Na druhé cesto natrieme krém. Toto cesto položíme na slimáka s naukladanými mandarínkami
  22. Celú tortu natrieme zvyšným krémom a dáme schladiť
  23. Vyšľaháme šľahačku spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Natrieme na tortu a ozdobíme
  24. Kokosové guľky si pripravíme z odrezkov, zvyšných mandarínok, sirupu z mandarínok a kokosu. Takto pripravené a dobre schladené môžeme obaľovať v bielej čokoláde alebo kokose
Cesto 1 a 2
  • 7 vajec
  • 7 pl kryštálový cukor
  • 7 pl bio pšeničná celozrnná hladká
  • 2 čl prášok do pečiva
  • 2 vanilkový cukor
  • 4 pl olej
Cesto 3
  • 5 vajec
  • 5 pl kryštálový cukor
  • 3 pl bio pšeničná celozrnná hladká
  • 1 čl prášok do pečiva
  • 1 pl kakao
  • 1 vanilkový cukor
Bazovo-vanilkový krém
  • 500ml mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 1 pl špaldová hladká múka
  • 6 pl bazový sirup alebo extrakt
  • 500g masla
  • 50g rastlinné maslo
  • 2-3 pl práškový cukor
Malinový džem na potretie
  • 400g mrazené maliny
  • 50g práškový cukor
Kokosová suspenzia
  • 150ml vody
  • 2 pl kryštálový cukor
  • 180 g strúhaný kokos
  • 200ml šľahačky
Ďalšie suroviny
  • 2 konzervy mandarínok
  • 500ml šľahačky s obsahom tuku nad 36%
  • 1 bal. stužovač do šľahačky
  • 2 pl práškový cukor
  • 4 až 8 ks kokosové guľky
  • 150g biela čokoláda na obaľovanie guliek
  • 6-8 ks kumkvat
  • Jedlé kvety, bazové kvety ( gypsomilka ), žltá gelová jedlá farba, zamatová biela čokoláda v speji
  1. Cesto - zapneme rúru na 180 stupňov
  2. Oddelíme bielky od žĺtok. Z bielok vyšľaháme postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru pevný sneh
  3. Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva
  4. Nakoniec jemne zamiešame olej
  5. Cesto rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem na tortu s priemerom 24 cm
  6. Pečieme pri 180 stupňov, asi 15-20 min.
  7. Cesto 3 - nastavíme rúru na 200 stupňov
  8. Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme, postupným pridávaním kryštálového cukru a vanilkového cukru, pevný sneh
  9. Postupne pridáme žĺtka, jemne premiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom
  10. Nakoniec jemne zamiešame olej
  11. Cesto vylejeme na plech o rozmeroch cca 42x32cm a rozotrieme
  12. Pečieme pri 180 stupňoch, asi 15-20 min.
  13. Do zvyšku mlieka dáme Zlatý klas a múku, dobre rozmiešame a cez sitko vlejeme do horúceho mlieka
  14. Pred dokončením pridáme 4 pl bazového sirupu, ale tak, aby nedošlo k dlhému vareniu
  15. Prelejeme do studenej misky a prikryjeme fóliou. Necháme chladnúť
  16. Osobitne vyšľaháme maslo, rastlinné maslo, práškový cukor a zvyšok bazového sirupu. Postupne pridávame vychladnutý bazovo-vanilkový základ. Dobre vyšľaháme
  17. Kokosová suspenzia - vodu s cukrom dáme zovrieť, pridáme kokos, sparíme a pridáme šľahačku podľa potreby
  18. Necháme dobre vychladiť
  19. Celkový postup - na prvé cesto natrieme krém, poukladáme mandarinky
  20. Na tretie cesto natrieme krém a rozkrájame ho na pásy široké asi 5cm, potom posypeme kokosovou suspenziou. Z pásov urobíme slimáka, ktorý položíme na prvé cesto. Na vrch poukladáme mandarínky
  21. Na druhé cesto natrieme krém. Toto cesto položíme na slimáka s naukladanými mandarínkami
  22. Celú tortu natrieme zvyšným krémom a dáme schladiť
  23. Vyšľaháme šľahačku spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Natrieme na tortu a ozdobíme
  24. Kokosové guľky si pripravíme z odrezkov, zvyšných mandarínok, sirupu z mandarínok a kokosu. Takto pripravené a dobre schladené môžeme obaľovať v bielej čokoláde alebo kokose