Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Marlenka v tvare čísla 3 podľa Katky

Marlenka v tvare čísla 3 podľa Katky

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 3 vajcia
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 malá lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 320 g cukor krupica
  • 1 vanilkový struk
  • 100 ml mlieka
  • 3 veľké lyžice medu
Ozdoby
  • 250 g čerstvých malín
  • 20 g mletých pistácií
  • 3 strapce čerstvých ríbezlí
  • 20 g lyofilizovaných malín
  • jedlé kvety
  • sušené kvety
  • 30 g modelovacej hmoty bielej
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 6 veľkých lyžíc krupice
  • 40 g cukor krupica
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko sladené
  • 100 g mletých orechov
  • 20 dcl smotanového likéru
  • 2 veľké lyžice zrknovej mletej kávy
  • 2 veľké lyžice kávovej pasty
  • 200 g cream cheese natur
  • 20 dcl rumu
Ganache (poleva)
  • 200 g karamel velvet čokoláda
  • 250 g smotana na šľahanie
  • 10 dcl smotanového likéru

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C
  2. Ganache (poleva) - ohrejeme smotanu, rozpustíme v nej čokoládu, pridáme likér baileys a necháme vychladiť
  3. Plnka - do hrnca dáme cukor, mlieko, polku vanilky, krupicu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť
  4. Korpus - v hrnci si rozpustíme maslo, cukor, vanilku med a mlieko a premiešame. Pridáme múku so sódou bikarbónou a poriadne premiešame. Hrniec dáme dolu so sporáka a pridáme vajcia. Premiešame a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú vylejeme na papier na pečenie a dáme do rúry na 190 °C asi na 6 minút. Takto pokračujeme aj s ostatnými ďalšími plátmi. Po upečení ich necháme vychladnúť a potom ich cez šablónu vyrežeme do požadovaného tvaru. Budeme mať 4 vrstvy plátov, ktoré potom postupne navlhčíme rumom a dokončíme si plnku
  5. Plnka (pokračovanie) - do vychladnutej krupice zašľaháme maslo a salko, pridáme likér, kávový sós a kávovú pastu. Potom pridáme creamcheese a prešľaháme
  6. Plnkou plníme pláty a skladáme ich na seba. Na vrchný plát dáme ganache a odložíme do chladu
  7. Zo zbytkov cesta si narežeme malé obdĺžniky – tehličky, ktoré nám poslúžia na vrchné zdobenie
  8. Keď máme tortu vytuhnutú, môžeme ju ozdobiť. Vykrojíme z modelovacej hmoty tri pásiky a otlačíme tam pečiatky. Uložíme na tortu. Potom poukladáme tehličky, kvety, ovocie
Korpus
  • 3 vajcia
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 malá lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 320 g cukor krupica
  • 1 vanilkový struk
  • 100 ml mlieka
  • 3 veľké lyžice medu
Ozdoby
  • 250 g čerstvých malín
  • 20 g mletých pistácií
  • 3 strapce čerstvých ríbezlí
  • 20 g lyofilizovaných malín
  • jedlé kvety
  • sušené kvety
  • 30 g modelovacej hmoty bielej
Krém
  • 500 ml mlieka
  • 6 veľkých lyžíc krupice
  • 40 g cukor krupica
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko sladené
  • 100 g mletých orechov
  • 20 dcl smotanového likéru
  • 2 veľké lyžice zrknovej mletej kávy
  • 2 veľké lyžice kávovej pasty
  • 200 g cream cheese natur
  • 20 dcl rumu
Ganache (poleva)
  • 200 g karamel velvet čokoláda
  • 250 g smotana na šľahanie
  • 10 dcl smotanového likéru
  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C
  2. Ganache (poleva) - ohrejeme smotanu, rozpustíme v nej čokoládu, pridáme likér baileys a necháme vychladiť
  3. Plnka - do hrnca dáme cukor, mlieko, polku vanilky, krupicu a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť
  4. Korpus - v hrnci si rozpustíme maslo, cukor, vanilku med a mlieko a premiešame. Pridáme múku so sódou bikarbónou a poriadne premiešame. Hrniec dáme dolu so sporáka a pridáme vajcia. Premiešame a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú vylejeme na papier na pečenie a dáme do rúry na 190 °C asi na 6 minút. Takto pokračujeme aj s ostatnými ďalšími plátmi. Po upečení ich necháme vychladnúť a potom ich cez šablónu vyrežeme do požadovaného tvaru. Budeme mať 4 vrstvy plátov, ktoré potom postupne navlhčíme rumom a dokončíme si plnku
  5. Plnka (pokračovanie) - do vychladnutej krupice zašľaháme maslo a salko, pridáme likér, kávový sós a kávovú pastu. Potom pridáme creamcheese a prešľaháme
  6. Plnkou plníme pláty a skladáme ich na seba. Na vrchný plát dáme ganache a odložíme do chladu
  7. Zo zbytkov cesta si narežeme malé obdĺžniky – tehličky, ktoré nám poslúžia na vrchné zdobenie
  8. Keď máme tortu vytuhnutú, môžeme ju ozdobiť. Vykrojíme z modelovacej hmoty tri pásiky a otlačíme tam pečiatky. Uložíme na tortu. Potom poukladáme tehličky, kvety, ovocie