Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Medové kráľovstvo od Alenky

Medové kráľovstvo od Alenky

Popis

Ingrediencie

Medovníkové cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 65 g masla
  • 1 vajce
  • 80 g práškového cukru
  • 60 g medu
  • ½ ČL škorice
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL perníkového korenia
  • vajce na potretie
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 100 g práškového cukru

Postup

  1. Preosejeme suché suroviny a zmiešame ich v miske. Pridáme zostávajúce med, zmäknuté maslo a vajíčko a vypracujeme hladké cesto
  2. Pečieme pri 180 °C do zlatohneda
  3. Ešte teplé ich ešte potierame celým rozšľahaným vajíčkom
  4. 2 – 3 x preosiaty cukor s bielkom zmiešame metličkou. Pre hustejšiu polevu pridáme cukor a zdobíme
Medovníkové cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 65 g masla
  • 1 vajce
  • 80 g práškového cukru
  • 60 g medu
  • ½ ČL škorice
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL perníkového korenia
  • vajce na potretie
Bielková glazúra
  • 1 bielko
  • 100 g práškového cukru
  1. Preosejeme suché suroviny a zmiešame ich v miske. Pridáme zostávajúce med, zmäknuté maslo a vajíčko a vypracujeme hladké cesto
  2. Pečieme pri 180 °C do zlatohneda
  3. Ešte teplé ich ešte potierame celým rozšľahaným vajíčkom
  4. 2 – 3 x preosiaty cukor s bielkom zmiešame metličkou. Pre hustejšiu polevu pridáme cukor a zdobíme