Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Miňov mangovo-malinový cheesecake

Miňov mangovo-malinový cheesecake

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 150g hladká múka
  • 50g kokos
  • 130g maslo
  • Štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 80g práškový cukor
Náplň
  • 350g kyslá smotana
  • 350g mascarpone
  • 250g biela čokoláda
  • 4 vajcia
  • 20g vanilkový pudingový prášok
  • 200g malinové pyré
  • 2ks vanilkový cukor
Poleva
  • 300g malinové pyré
  • 20g vanilkový pudingový prášok
Na ozdobenie
  • plátky manga (1ks mango)
  • 100g čerstvé maliny
  • 50g Biela čokoláda
  • Lyofilizované maliny
  • 100g mangové pyré
  • 250g cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)

Postup

  1. Cesto – všetky suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a rozmačkáme na celé dno formy
  2. Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút
  3. Plnka – zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, vanilkový pudingový prášok a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, primiešame do zmesi
  4. Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina)
  5. Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút
  6. Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu
  7. Rozvaríme si 300g mrazených malín, pridáme vanilkový pudingový prášok a uvaríme riedky puding
  8. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť
  9. Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou

Ingrediencie

Cesto
  • 150g hladká múka
  • 50g kokos
  • 130g maslo
  • Štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 80g práškový cukor
Náplň
  • 350g kyslá smotana
  • 350g mascarpone
  • 250g biela čokoláda
  • 4 vajcia
  • 20g vanilkový pudingový prášok
  • 200g malinové pyré
  • 2ks vanilkový cukor
Poleva
  • 300g malinové pyré
  • 20g vanilkový pudingový prášok
Na ozdobenie
  • plátky manga (1ks mango)
  • 100g čerstvé maliny
  • 50g Biela čokoláda
  • Lyofilizované maliny
  • 100g mangové pyré
  • 250g cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)

Postup

  1. Cesto – všetky suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a rozmačkáme na celé dno formy
  2. Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút
  3. Plnka – zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, vanilkový pudingový prášok a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, primiešame do zmesi
  4. Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina)
  5. Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút
  6. Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu
  7. Rozvaríme si 300g mrazených malín, pridáme vanilkový pudingový prášok a uvaríme riedky puding
  8. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť
  9. Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou