Miňov mangovo-malinový cheesecake
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 150g hladká múka
- 50g kokos
- 130g maslo
- Štipka soli
- 1 žĺtok
- 80g práškový cukor
Náplň
- 350g kyslá smotana
- 350g mascarpone
- 250g biela čokoláda
- 4 vajcia
- 20g vanilkový pudingový prášok
- 200g malinové pyré
- 2ks vanilkový cukor
Poleva
- 300g malinové pyré
- 20g vanilkový pudingový prášok
Na ozdobenie
- plátky manga (1ks mango)
- 100g čerstvé maliny
- 50g Biela čokoláda
- Lyofilizované maliny
- 100g mangové pyré
- 250g cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)
Postup
- Cesto – všetky suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a rozmačkáme na celé dno formy
- Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút
- Plnka – zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, vanilkový pudingový prášok a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, primiešame do zmesi
- Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina)
- Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút
- Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu
- Rozvaríme si 300g mrazených malín, pridáme vanilkový pudingový prášok a uvaríme riedky puding
- Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť
- Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou
Cesto
- 150g hladká múka
- 50g kokos
- 130g maslo
- Štipka soli
- 1 žĺtok
- 80g práškový cukor
Náplň
- 350g kyslá smotana
- 350g mascarpone
- 250g biela čokoláda
- 4 vajcia
- 20g vanilkový pudingový prášok
- 200g malinové pyré
- 2ks vanilkový cukor
Poleva
- 300g malinové pyré
- 20g vanilkový pudingový prášok
Na ozdobenie
- plátky manga (1ks mango)
- 100g čerstvé maliny
- 50g Biela čokoláda
- Lyofilizované maliny
- 100g mangové pyré
- 250g cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)
- Cesto – všetky suroviny si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a rozmačkáme na celé dno formy
- Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 15 minút
- Plnka – zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, vanilkový pudingový prášok a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, primiešame do zmesi
- Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina)
- Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút
- Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu
- Rozvaríme si 300g mrazených malín, pridáme vanilkový pudingový prášok a uvaríme riedky puding
- Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť
- Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou