Miňov syrovo-šunkový quiche
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 230 g hladkej múky
- 150 g špaldovej múky
- 2 žĺtka
- 200 g masla
- ½ KL soli
- Voda (podľa potreby)
Plnka
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 80 g schwartzwaldskej šunky
- 80 g čerstvý baby špenát
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 250 g syr riccota
- 100 ml smotany na šľahanie
- 4 vajcia
- 50 g strúhaný parmezán
- Soľ, korenie (podľa chuti)
- Muškátový oriešok
- 50 ml oleja
- 100 g cherry paradajky
Postup
- Cesto – zo surovín pripravíme kompaktné cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do formy, vymastenej a vysypanej múkou, z druhej časti vytvoríme vrkoč na ozdobenie
- Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 15 minút
- Plnka – cibuľku nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, zľahka orestujeme, pridáme špenát, odstavíme
- Riccotu, smotanu a 2 vajcia zmiešame, pridáme soľ, korenie a parmezán. Do tejto zmesi vmiešame restovanú zmes
- Vlejeme na korpus, ozdobíme vrkočom, cherry paradajkami a do stredu rozbijeme 1 vajce. Vrkoč potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 35 minút
Cesto
- 230 g hladkej múky
- 150 g špaldovej múky
- 2 žĺtka
- 200 g masla
- ½ KL soli
- Voda (podľa potreby)
Plnka
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 80 g schwartzwaldskej šunky
- 80 g čerstvý baby špenát
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 250 g syr riccota
- 100 ml smotany na šľahanie
- 4 vajcia
- 50 g strúhaný parmezán
- Soľ, korenie (podľa chuti)
- Muškátový oriešok
- 50 ml oleja
- 100 g cherry paradajky
- Cesto – zo surovín pripravíme kompaktné cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do formy, vymastenej a vysypanej múkou, z druhej časti vytvoríme vrkoč na ozdobenie
- Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 15 minút
- Plnka – cibuľku nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, zľahka orestujeme, pridáme špenát, odstavíme
- Riccotu, smotanu a 2 vajcia zmiešame, pridáme soľ, korenie a parmezán. Do tejto zmesi vmiešame restovanú zmes
- Vlejeme na korpus, ozdobíme vrkočom, cherry paradajkami a do stredu rozbijeme 1 vajce. Vrkoč potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 35 minút