Miňova mrkvová torta s mascarpone
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 270 g hnedý cukor
- 4 ks vajcia
- 400 ml olej
- 400 g múka hladká
- 1,5 lyžička sóda bikarbóna
- 1,5 lyžička prášok do pečiva
- 2,5 lyžičky škorice
- 2 lyžičky zázvoru
- 0,5 lyžičky soľ
- 50g kandizovaná pomarančová kôra
- 1 lyžičky esencia vanilková
- 400 g mrkva postrúhaná
- 140 g orechy vlašské posekané
- 500 g mascarpone
- 250 g (podľa chuti) cukor práškový
- 500 g tvaroh jemný
- 1 citrón
Poleva
- 200 g biela čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
Ozdoba
- baby mrkvičky s vňaťou
- oranžové a zelené farbivo
Postup
- Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie
- Cukor, vajíčka šľaháme a postupne pridávame olej, šľaháme dokým sa nám všetko nespojí
- Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy, zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy
- Dáme do predhriatej rúry a pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude pozitívny špajdľový test
- Tortu vytiahneme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť
- Potom korpus prerežeme na 3 časti
- Cukor s mascarpone a tvarohom vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu a zašľaháme
- Krémom naplníme tortu a necháme si 1/3 krému na potretie torty
- Boky torty do polovice posypeme nasekanými orechmi a necháme stuhnúť v chladničke
- Po stuhnutí polejeme vrch torty čokoládovou polevou a zdobíme čokoládovými ozdobami a physalis-om
Cesto
- 270 g hnedý cukor
- 4 ks vajcia
- 400 ml olej
- 400 g múka hladká
- 1,5 lyžička sóda bikarbóna
- 1,5 lyžička prášok do pečiva
- 2,5 lyžičky škorice
- 2 lyžičky zázvoru
- 0,5 lyžičky soľ
- 50g kandizovaná pomarančová kôra
- 1 lyžičky esencia vanilková
- 400 g mrkva postrúhaná
- 140 g orechy vlašské posekané
- 500 g mascarpone
- 250 g (podľa chuti) cukor práškový
- 500 g tvaroh jemný
- 1 citrón
Poleva
- 200 g biela čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
Ozdoba
- baby mrkvičky s vňaťou
- oranžové a zelené farbivo
- Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie
- Cukor, vajíčka šľaháme a postupne pridávame olej, šľaháme dokým sa nám všetko nespojí
- Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy, zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy
- Dáme do predhriatej rúry a pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude pozitívny špajdľový test
- Tortu vytiahneme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť
- Potom korpus prerežeme na 3 časti
- Cukor s mascarpone a tvarohom vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu a zašľaháme
- Krémom naplníme tortu a necháme si 1/3 krému na potretie torty
- Boky torty do polovice posypeme nasekanými orechmi a necháme stuhnúť v chladničke
- Po stuhnutí polejeme vrch torty čokoládovou polevou a zdobíme čokoládovými ozdobami a physalis-om