Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Miňova Rubikova kocka s francúzskou trikolórou

Miňova Rubikova kocka s francúzskou trikolórou

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 70 g mletých lieskových orechov
  • 40 g mandľovej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 bielko
  • 2 vajcia
  • 20 g hladkej múky
  • 55 g masla
  • 10 g kakao
  • 2 bielka
  • 25 g krupicový cukor
Zmes praline
  • 150 g olúpaných lieskových orechov
  • 100 g krupicový cukor
  • 100 g mliečnej čokolády
Mousse (pena)
  • 200 g biela čokoláda
  • 390 ml smotana na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
Zrkadlová poleva
  • 30 g práškovej želatíny
  • 180 g vody
  • 450 g glukózy
  • 450 g krupicového cukru
  • 220 g vody
  • 300 g salko
  • 450 g bielej čokolády
  • Tmavomodré farbivo
Velvet poleva
  • 420 g bielej čokolády
  • 180 g kakaového masla
  • Biela farba na čokoládu
Červená poleva
  • 750 g deco melts

Postup

  1. Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
  2. Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
  3. Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
  4. Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
  5. Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
  6. Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
  7. Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
  8. Dáme zmrznúť
  9. Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme
Cesto
  • 70 g mletých lieskových orechov
  • 40 g mandľovej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 bielko
  • 2 vajcia
  • 20 g hladkej múky
  • 55 g masla
  • 10 g kakao
  • 2 bielka
  • 25 g krupicový cukor
Zmes praline
  • 150 g olúpaných lieskových orechov
  • 100 g krupicový cukor
  • 100 g mliečnej čokolády
Mousse (pena)
  • 200 g biela čokoláda
  • 390 ml smotana na šľahanie
  • 4 plátky želatíny
Zrkadlová poleva
  • 30 g práškovej želatíny
  • 180 g vody
  • 450 g glukózy
  • 450 g krupicového cukru
  • 220 g vody
  • 300 g salko
  • 450 g bielej čokolády
  • Tmavomodré farbivo
Velvet poleva
  • 420 g bielej čokolády
  • 180 g kakaového masla
  • Biela farba na čokoládu
Červená poleva
  • 750 g deco melts
  1. Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
  2. Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
  3. Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
  4. Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
  5. Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
  6. Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
  7. Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
  8. Dáme zmrznúť
  9. Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme