Miňova Rubikova kocka s francúzskou trikolórou
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 70 g mletých lieskových orechov
- 40 g mandľovej múky
- 70 g práškového cukru
- 1 bielko
- 2 vajcia
- 20 g hladkej múky
- 55 g masla
- 10 g kakao
- 2 bielka
- 25 g krupicový cukor
Zmes praline
- 150 g olúpaných lieskových orechov
- 100 g krupicový cukor
- 100 g mliečnej čokolády
Mousse (pena)
- 200 g biela čokoláda
- 390 ml smotana na šľahanie
- 4 plátky želatíny
Zrkadlová poleva
- 30 g práškovej želatíny
- 180 g vody
- 450 g glukózy
- 450 g krupicového cukru
- 220 g vody
- 300 g salko
- 450 g bielej čokolády
- Tmavomodré farbivo
Velvet poleva
- 420 g bielej čokolády
- 180 g kakaového masla
- Biela farba na čokoládu
Červená poleva
- 750 g deco melts
Postup
- Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
- Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
- Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
- Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
- Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
- Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
- Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
- Dáme zmrznúť
- Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme
Cesto
- 70 g mletých lieskových orechov
- 40 g mandľovej múky
- 70 g práškového cukru
- 1 bielko
- 2 vajcia
- 20 g hladkej múky
- 55 g masla
- 10 g kakao
- 2 bielka
- 25 g krupicový cukor
Zmes praline
- 150 g olúpaných lieskových orechov
- 100 g krupicový cukor
- 100 g mliečnej čokolády
Mousse (pena)
- 200 g biela čokoláda
- 390 ml smotana na šľahanie
- 4 plátky želatíny
Zrkadlová poleva
- 30 g práškovej želatíny
- 180 g vody
- 450 g glukózy
- 450 g krupicového cukru
- 220 g vody
- 300 g salko
- 450 g bielej čokolády
- Tmavomodré farbivo
Velvet poleva
- 420 g bielej čokolády
- 180 g kakaového masla
- Biela farba na čokoládu
Červená poleva
- 750 g deco melts
- Cesto – bielka, múku, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 stupňoch asi 15 min.
- Zmes praline – orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť
- Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu
- Mousse – 100 ml šľahačky privedieme do varu, pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť
- Želatínu namočíme na 5 – 10 min do studenej vody. Pridáme do čokolády
- Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou
- Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme na štvorčeky nakrájaný pripravený korpus
- Dáme zmrznúť
- Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme