Miňove čučoriedkove makrónky
Popis
Ingrediencie
Makrónky
- 300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
- 300g práškový cukor
- 220g vaječné bielka
- 300g kryštálový cukor
- 80ml voda
- Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
- 400g biela čokoláda
- 200ml šťava z čučoriedkového kompótu
- 200g čučoriedky zavárané
- 20g zemiakový škrob
- Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
- Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
- 300g biela čokoláda
Postup
- Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
- V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
- Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
- Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
- Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
- Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
- Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
- Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
- Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar
Makrónky
- 300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
- 300g práškový cukor
- 220g vaječné bielka
- 300g kryštálový cukor
- 80ml voda
- Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
- 400g biela čokoláda
- 200ml šťava z čučoriedkového kompótu
- 200g čučoriedky zavárané
- 20g zemiakový škrob
- Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
- Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
- 300g biela čokoláda
- Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
- V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
- Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
- Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
- Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
- Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
- Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
- Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
- Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar