Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Miňove čučoriedkove makrónky

Miňove čučoriedkove makrónky

Popis

Ingrediencie

Makrónky
  • 300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
  • 300g práškový cukor
  • 220g vaječné bielka
  • 300g kryštálový cukor
  • 80ml voda
  • Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
  • 400g biela čokoláda
  • 200ml šťava z čučoriedkového kompótu
  • 200g čučoriedky zavárané
  • 20g zemiakový škrob
  • Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
  • Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
  • 300g biela čokoláda

Postup

  1. Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
  2. V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
  3. Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
  4. Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
  5. Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
  6. Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
  7. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
  8. Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
  9. Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar
Makrónky
  • 300g mandľová múka (preosiata) alebo 500g nepreosiatej
  • 300g práškový cukor
  • 220g vaječné bielka
  • 300g kryštálový cukor
  • 80ml voda
  • Farby (čierna, fialová, biela)
Plnka
  • 400g biela čokoláda
  • 200ml šťava z čučoriedkového kompótu
  • 200g čučoriedky zavárané
  • 20g zemiakový škrob
  • Ozdoba – jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
Na ozdobenie
  • Jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy)
  • 300g biela čokoláda
  1. Z preosiatej múky, práškového cukru a 100g bielka si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou
  2. V mise si vyšľaháme 110g bielka, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 stupňov ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne
  3. Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto
  4. Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby
  5. Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky
  6. Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 stupňov
  7. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
  8. Pripravíme si náplň - čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť
  9. Šťavu z čučoriedok privedieme do varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganache. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky. Koliesko ganache a do stredu čučoriedkový rozvar