Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Miňovo medovníkové „M“

Miňovo medovníkové „M“

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 PL medu
  • 70 g masla
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 50 ml mlieka
Plnka
  • 600 ml mlieka
  • 2 pudingové prášky
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml rumu
  • 350 g džem z červených a čiernych ríbezlí
Ozdoba
  • Čerstvé čierne a červené ríbezle
  • Celá škorica
  • Celý badián
  • Jedlé kvety biele, žlté
  • 100 g 74% čokolády
  • 50 g kakaového masla

Postup

  1. Cesto – vajcia, cukor, maslo, med a mlieko miešame nad parou do rozpustenia, pridáme sódu bikarbónu a perníkové korenie a miešame, kým zmes nezhustne. Vlejeme do preosiatej hladkej múky
  2. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti, z každej upečieme písmeno „M“. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 5 min.
  3. Plnka – z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom do peny a postupne pridávame puding
  4. Pripravenou plnkou a džemom plníme jednotlivé pláty a ozdobíme
Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 PL medu
  • 70 g masla
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 50 ml mlieka
Plnka
  • 600 ml mlieka
  • 2 pudingové prášky
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml rumu
  • 350 g džem z červených a čiernych ríbezlí
Ozdoba
  • Čerstvé čierne a červené ríbezle
  • Celá škorica
  • Celý badián
  • Jedlé kvety biele, žlté
  • 100 g 74% čokolády
  • 50 g kakaového masla
  1. Cesto – vajcia, cukor, maslo, med a mlieko miešame nad parou do rozpustenia, pridáme sódu bikarbónu a perníkové korenie a miešame, kým zmes nezhustne. Vlejeme do preosiatej hladkej múky
  2. Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti, z každej upečieme písmeno „M“. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 5 min.
  3. Plnka – z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom do peny a postupne pridávame puding
  4. Pripravenou plnkou a džemom plníme jednotlivé pláty a ozdobíme