Mrkvový koláč s ananásovým krémom podľa Alenky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 1,5 hrnčeka hnedého cukru
- 4 vajíčka
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 4 hrnčeky strúhanej mrkvy
- 1/2 hrnčeka nasekaných orechov
- 1 jablko / nastrúhané/
Plnka - Ananásový curd
- 4 veľké vajcia
- 4 veľké žĺtka
- 300 ml ananásový kompót so šťavou (ananás nesmie byť čerstvý, pretože obsahuje bromelaín, kvôli ktorému krém nezhustne)
- 4 lyžice vanilkový pudingový prášok
- 4 lyžice masla
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
Postup
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a potom už len postupne vmiešavame všetko ostatné
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch do zlatista
- Plnka - Vajcia, žĺtky, ananásový kompót, cukor a vanilkový pudingový prášok dáme do misy a vyšľaháme. Nalejeme do stredného hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý krém
- Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo
- Krém precedíme cez sitko, prelejeme do misy, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť
- Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s práškovým cukrom, pridáme mascarpone a po častiach vychladený ananásový krém
- Na zdobenie som použila opražené lieskové a vlašské orechy, a keďže v tejto výzve sa pečú aj makrónky, tak som na ozdobu urobila aj niekoľko makrónkových mrkvičiek. Taktiež som použila čerstvé ovocie / maliny, čučoriedky a černice/. Na ozdobu aj mätu
Cesto
- 1,5 hrnčeka hnedého cukru
- 4 vajíčka
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 4 hrnčeky strúhanej mrkvy
- 1/2 hrnčeka nasekaných orechov
- 1 jablko / nastrúhané/
Plnka - Ananásový curd
- 4 veľké vajcia
- 4 veľké žĺtka
- 300 ml ananásový kompót so šťavou (ananás nesmie byť čerstvý, pretože obsahuje bromelaín, kvôli ktorému krém nezhustne)
- 4 lyžice vanilkový pudingový prášok
- 4 lyžice masla
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a potom už len postupne vmiešavame všetko ostatné
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch do zlatista
- Plnka - Vajcia, žĺtky, ananásový kompót, cukor a vanilkový pudingový prášok dáme do misy a vyšľaháme. Nalejeme do stredného hrnca a za stáleho miešania uvaríme hustý krém
- Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo
- Krém precedíme cez sitko, prelejeme do misy, zakryjeme fóliou a necháme vychladiť
- Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s práškovým cukrom, pridáme mascarpone a po častiach vychladený ananásový krém
- Na zdobenie som použila opražené lieskové a vlašské orechy, a keďže v tejto výzve sa pečú aj makrónky, tak som na ozdobu urobila aj niekoľko makrónkových mrkvičiek. Taktiež som použila čerstvé ovocie / maliny, čučoriedky a černice/. Na ozdobu aj mätu