Nadin malinový cheesecake
Popis
Ingrediencie
Na korpus
- 125 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 70 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vajce
Na náplň
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotty
- 200 g krémového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
- jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
- 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 3 vajcia L a 1 žĺtok
- 300 ml kyslej smotany
- maliny
Na potretie
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- maliny a práškový cukor na ozdobenie
Postup
- Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov
- Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame
- Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 stupňov
- Necháme vychladnúť, zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme
Na korpus
- 125 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 70 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vajce
Na náplň
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotty
- 200 g krémového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
- jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
- 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 3 vajcia L a 1 žĺtok
- 300 ml kyslej smotany
- maliny
Na potretie
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- maliny a práškový cukor na ozdobenie
- Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov
- Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame
- Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 stupňov
- Necháme vychladnúť, zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme