Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadin mrkvový koláč s mrkvovými čipsami

Nadin mrkvový koláč s mrkvovými čipsami

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý cukor)
  • 160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
  • 4 vajíčka
  • 210 g oleja
  • 315 g nastrúhanej mrkvy
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 275 g hladkej múky
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 kypriaci prášok
  • 1/8 ks muškátového oriešku
  • 1,5 lyžičky cejlónskej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • Citrónová kôra
  • Soľ
Krém
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • Citrónová kôra
Mrkvové čipsy
  • 120 ml vody
  • 150 g cukru
  • 2 väčšie mrkvy
  • Práškový cukor

Postup

  1. Cesto – ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch
  2. Krém – všetko spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému
  3. Mrkvové čipsy – cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme, na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval
Cesto
  • 250 g krupicového cukru (polovica môže byt hnedý cukor)
  • 160 g opečených a nasekaných vlašských orechov
  • 4 vajíčka
  • 210 g oleja
  • 315 g nastrúhanej mrkvy
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 275 g hladkej múky
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 kypriaci prášok
  • 1/8 ks muškátového oriešku
  • 1,5 lyžičky cejlónskej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • Citrónová kôra
  • Soľ
Krém
  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • Citrónová kôra
Mrkvové čipsy
  • 120 ml vody
  • 150 g cukru
  • 2 väčšie mrkvy
  • Práškový cukor
  1. Cesto – ručne vymiešame olej, cukor, vajíčka, javorový sirup a citrónovú kôru. Pridáme mix suchých surovín (múka, kypriaci prášok, soľ, korenie). Primiešame jogurt a orechy a nakoniec mrkvu. Pečieme cca hodinu pri 155 stupňoch
  2. Krém – všetko spolu vyšľaháme do hladkého hustého krému
  3. Mrkvové čipsy – cukor necháme rozpustiť vo vode a 15 minút v ňom varíme, na plátky nastrúhanú mrkvu. Vyberieme, necháme odkvapkať a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 120 stupňoch cca 20 minút. Potom pocukrujeme a opálime pištoľou tak, aby cukor skaramelizoval