Nadin quiche inšpirovaný Talianskom
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 280 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 170 g masla
- 4 – 6 lyžíc studenej vody
Plnka
- 150 g mozzarelly
- 40 g parmezánu
- 3 vajcia
- 240 ml šľahačky
- 1 lyžička soli
- Tymian
- Bazalka
- Čierne korenie
- 100 g cherry paradajky
Postup
- Cesto – múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a spolu miešame do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke
- Po odpočinutí cesto premiesime, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme 15 minút na 175 stupňoch. Potom odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť
- Plnka – na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymiánom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút
Cesto
- 280 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 170 g masla
- 4 – 6 lyžíc studenej vody
Plnka
- 150 g mozzarelly
- 40 g parmezánu
- 3 vajcia
- 240 ml šľahačky
- 1 lyžička soli
- Tymian
- Bazalka
- Čierne korenie
- 100 g cherry paradajky
- Cesto – múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a spolu miešame do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke
- Po odpočinutí cesto premiesime, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme 15 minút na 175 stupňoch. Potom odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť
- Plnka – na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymiánom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút