Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadina gaštanová Rubikova kocka

Nadina gaštanová Rubikova kocka

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 2 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 40 g mletých mandlí
  • 40 g mletých lieskových orieškov
  • 30 g hladkej múky
  • Vanilkový extrakt
  • 20 g rozpusteného masla
  • 2 bielky
  • 20 g krupicového cukru
Želé z čiernych ríbezlí
  • 350 g pyré z čiernych ríbezlí
  • 140 g trstinového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 4 plátky želatíny
  • 2 lyžice rumu
Gaštanová pena
  • 350 g gaštanového pyré
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice uvareného silného espressa
  • 8 plátkov želatíny
  • 500 g šľahačky
Zrkadlová poleva
  • 4 plátky želatíny
  • 50 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 ml glukózového sirupu
  • 100 ml salka
  • 150 g bielej čokolády
  • Gélová farba modrá, čierna, červená, biela
Zamatový (velúrový) efekt
  • 140 g bielej čokolády
  • 70 g kakaového masla
  • Modrá a červená gélová farba

Postup

  1. 300 g bielej čokolády rozpustíme a vylejeme ňou formu na kocky
  2. Cesto – vajíčka, práškový cukor, mleté orechy, hladkú múku a vanilkový extrakt vymiešame do peny, postupne prilievame rozpustené maslo a nakoniec jemne spojíme so snehom vyšľahaným z bielkov a krupicového cukru. Rozotrieme na plech a pečieme pri 175 stupňoch
  3. Želé z čiernych ríbezlí – plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Pyré s cukrom, rumom a citrónovou šťavou zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu a zamiešame
  4. Gaštanová pena – plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. 200 ml šľahačky necháme zovrieť a odstavíme, pridáme kávu. Primiešame vyžmýkané plátky želatíny. Gaštanové pyré vymiešame, prilejeme mierne vychladnutú šľahačku a rozmiešame. Vyšľaháme 500 g šľahačky do polotuha a zľahka primiešame ku gaštanovej zmesi
  5. Zrkadlová poleva – želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a vodu a varíme do rozpustenia. Pridáme salko a vyžmýkanú želatínu. Rozmiešame a vylejeme na nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Rozmixujeme tyčovým mixérom, zafarbíme a precedíme cez sitko aby sme odstránili bublinky. Necháme vychladnúť na 32 stupňov a polievame
  6. Zamatový (velúrový) efekt – čokoládu a maslo spolu rozpustíme, zafarbíme a necháme vychladnúť na 40 stupňov. Naplníme predhriatu airbrush pištoľ a striekame zamrazené kocky
  7. Na dozdobenie – zlato, biely fondán, čierne ríbezle
Cesto
  • 2 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 40 g mletých mandlí
  • 40 g mletých lieskových orieškov
  • 30 g hladkej múky
  • Vanilkový extrakt
  • 20 g rozpusteného masla
  • 2 bielky
  • 20 g krupicového cukru
Želé z čiernych ríbezlí
  • 350 g pyré z čiernych ríbezlí
  • 140 g trstinového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 4 plátky želatíny
  • 2 lyžice rumu
Gaštanová pena
  • 350 g gaštanového pyré
  • 200 ml šľahačky
  • 2 lyžice uvareného silného espressa
  • 8 plátkov želatíny
  • 500 g šľahačky
Zrkadlová poleva
  • 4 plátky želatíny
  • 50 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 ml glukózového sirupu
  • 100 ml salka
  • 150 g bielej čokolády
  • Gélová farba modrá, čierna, červená, biela
Zamatový (velúrový) efekt
  • 140 g bielej čokolády
  • 70 g kakaového masla
  • Modrá a červená gélová farba
  1. 300 g bielej čokolády rozpustíme a vylejeme ňou formu na kocky
  2. Cesto – vajíčka, práškový cukor, mleté orechy, hladkú múku a vanilkový extrakt vymiešame do peny, postupne prilievame rozpustené maslo a nakoniec jemne spojíme so snehom vyšľahaným z bielkov a krupicového cukru. Rozotrieme na plech a pečieme pri 175 stupňoch
  3. Želé z čiernych ríbezlí – plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Pyré s cukrom, rumom a citrónovou šťavou zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu a zamiešame
  4. Gaštanová pena – plátky želatíny namočíme do studenej vody na 10 minút. 200 ml šľahačky necháme zovrieť a odstavíme, pridáme kávu. Primiešame vyžmýkané plátky želatíny. Gaštanové pyré vymiešame, prilejeme mierne vychladnutú šľahačku a rozmiešame. Vyšľaháme 500 g šľahačky do polotuha a zľahka primiešame ku gaštanovej zmesi
  5. Zrkadlová poleva – želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a vodu a varíme do rozpustenia. Pridáme salko a vyžmýkanú želatínu. Rozmiešame a vylejeme na nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Rozmixujeme tyčovým mixérom, zafarbíme a precedíme cez sitko aby sme odstránili bublinky. Necháme vychladnúť na 32 stupňov a polievame
  6. Zamatový (velúrový) efekt – čokoládu a maslo spolu rozpustíme, zafarbíme a necháme vychladnúť na 40 stupňov. Naplníme predhriatu airbrush pištoľ a striekame zamrazené kocky
  7. Na dozdobenie – zlato, biely fondán, čierne ríbezle