Nadina maková torta s pečenými slivkami
Popis
Ingrediencie
Chlieb
- 600 g hladkej pšeničnej múky
- 100 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
- 100 g žitnej celozrnnej múky
- 400 ml vody
- 1 polievková lyžica medu
- 42 g droždia
- Troška cukru
- 4 čajové lyžičky soli
- 100 g sušených fíg (mäkkých)
Domáca paštéta
- 200 g kačacie pečienky
- 50 ml šľahačka
- 75 g maslo
- 1 lyžica koňak
- 1 vetvička tymianu
- 1/2 šalotky
- soľ
- korenie
- rozpustené maslo
- guľôčky ružového korenia na ozdobu
Postup
- Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
- Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
- Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
- Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
- Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
- Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou
Chlieb
- 600 g hladkej pšeničnej múky
- 100 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
- 100 g žitnej celozrnnej múky
- 400 ml vody
- 1 polievková lyžica medu
- 42 g droždia
- Troška cukru
- 4 čajové lyžičky soli
- 100 g sušených fíg (mäkkých)
Domáca paštéta
- 200 g kačacie pečienky
- 50 ml šľahačka
- 75 g maslo
- 1 lyžica koňak
- 1 vetvička tymianu
- 1/2 šalotky
- soľ
- korenie
- rozpustené maslo
- guľôčky ružového korenia na ozdobu
- Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
- Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
- Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
- Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
- Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
- Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou