Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadina maková torta s pečenými slivkami

Nadina maková torta s pečenými slivkami

Popis

Ingrediencie

Chlieb
  • 600 g hladkej pšeničnej múky
  • 100 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
  • 100 g žitnej celozrnnej múky
  • 400 ml vody
  • 1 polievková lyžica medu
  • 42 g droždia
  • Troška cukru
  • 4 čajové lyžičky soli
  • 100 g sušených fíg (mäkkých)
Domáca paštéta
  • 200 g kačacie pečienky
  • 50 ml šľahačka
  • 75 g maslo
  • 1 lyžica koňak
  • 1 vetvička tymianu
  • 1/2 šalotky
  • soľ
  • korenie
  • rozpustené maslo
  • guľôčky ružového korenia na ozdobu

Postup

  1. Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
  2. Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
  3. Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
  4. Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
  5. Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
  6. Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou

Ingrediencie

Chlieb
  • 600 g hladkej pšeničnej múky
  • 100 g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
  • 100 g žitnej celozrnnej múky
  • 400 ml vody
  • 1 polievková lyžica medu
  • 42 g droždia
  • Troška cukru
  • 4 čajové lyžičky soli
  • 100 g sušených fíg (mäkkých)
Domáca paštéta
  • 200 g kačacie pečienky
  • 50 ml šľahačka
  • 75 g maslo
  • 1 lyžica koňak
  • 1 vetvička tymianu
  • 1/2 šalotky
  • soľ
  • korenie
  • rozpustené maslo
  • guľôčky ružového korenia na ozdobu

Postup

  1. Korpus – zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mletý mak
  2. Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne pridávame vajíčka a citrónovú kôru a šťavu
  3. Začneme primiešavať sypkú zmes a mlieko
  4. Cesto rozlejeme do tortovej formy a pečieme na 170 stupňoch, cca 55 minút
  5. Krém – vyšľaháme mascarpone s tvarohom, šľahačkou a cukrom, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu. Plus pečené slivky s cukrom a škoricou alebo slivkový kompót, podľa toho, čo sa zoženie
  6. Tortu potiahneme bielou poťahovacou hmotou, na ktorú budeme maľovať folklórne vzory potravinárskou farbou