Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Nadina vanilková torta s domácim pudingom

Nadina vanilková torta s domácim pudingom

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 7 vajec
  • 225 g krupicového cukru
  • 3 kopcové lyžice polohrubej múky
  • 7 polievkových lyžíc oleja
  • 180 g hladkej múky
  • 45 g kakaa
  • soľ
Krém
  • 10 bielkov z vajíčok veľkosti L
  • 500 g krupicového cukru
  • 700 g masla
  • vanilkový extrakt
Višňový puding
  • 300 g cukru
  • 400 g mrazených višní
  • 200 ml višňového pyré
  • Vanilkový puding
  • Rum

Postup

  1. 10-15 minút šľaháme vajcia s cukrom do hustej peny
  2. postupne pridáme olej a ručne zľahka primiešame preosiatu zmes hladkej muky, kakaa a štipky soli.
  3. Pečieme na 155 stupňoch 45-50 minút.
  4. Krém - bielka varíme nad parou s cukrom na teplotu 70 stupňov, potom šľaháme do vychladnutia a postupne pridáme zmäknuté, na kocky nakrájane maslo a vanilkový extrakt
  5. Puding -z cukru urobíme karamel, do ktorého vsypeme višne a nalejeme pyré, chvíľku povaríme, kým sa karamel znovu nerozpusti a neredukuje tekutina. Potom vmiešame domáci puding. Necháme prevariť a následne vychladnúť
  6. Na ozdobu použijeme časť krému, ktorý si ofarbíme potravinárskymi farbami. Z krému tvoríme kvety cukrárskou špičkou
Cesto
  • 7 vajec
  • 225 g krupicového cukru
  • 3 kopcové lyžice polohrubej múky
  • 7 polievkových lyžíc oleja
  • 180 g hladkej múky
  • 45 g kakaa
  • soľ
Krém
  • 10 bielkov z vajíčok veľkosti L
  • 500 g krupicového cukru
  • 700 g masla
  • vanilkový extrakt
Višňový puding
  • 300 g cukru
  • 400 g mrazených višní
  • 200 ml višňového pyré
  • Vanilkový puding
  • Rum
  1. 10-15 minút šľaháme vajcia s cukrom do hustej peny
  2. postupne pridáme olej a ručne zľahka primiešame preosiatu zmes hladkej muky, kakaa a štipky soli.
  3. Pečieme na 155 stupňoch 45-50 minút.
  4. Krém - bielka varíme nad parou s cukrom na teplotu 70 stupňov, potom šľaháme do vychladnutia a postupne pridáme zmäknuté, na kocky nakrájane maslo a vanilkový extrakt
  5. Puding -z cukru urobíme karamel, do ktorého vsypeme višne a nalejeme pyré, chvíľku povaríme, kým sa karamel znovu nerozpusti a neredukuje tekutina. Potom vmiešame domáci puding. Necháme prevariť a následne vychladnúť
  6. Na ozdobu použijeme časť krému, ktorý si ofarbíme potravinárskymi farbami. Z krému tvoríme kvety cukrárskou špičkou