Nadina vanilková torta s domácim pudingom
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 7 vajec
- 225 g krupicového cukru
- 3 kopcové lyžice polohrubej múky
- 7 polievkových lyžíc oleja
- 180 g hladkej múky
- 45 g kakaa
- soľ
Krém
- 10 bielkov z vajíčok veľkosti L
- 500 g krupicového cukru
- 700 g masla
- vanilkový extrakt
Višňový puding
- 300 g cukru
- 400 g mrazených višní
- 200 ml višňového pyré
- Vanilkový puding
- Rum
Postup
- 10-15 minút šľaháme vajcia s cukrom do hustej peny
- postupne pridáme olej a ručne zľahka primiešame preosiatu zmes hladkej muky, kakaa a štipky soli.
- Pečieme na 155 stupňoch 45-50 minút.
- Krém - bielka varíme nad parou s cukrom na teplotu 70 stupňov, potom šľaháme do vychladnutia a postupne pridáme zmäknuté, na kocky nakrájane maslo a vanilkový extrakt
- Puding -z cukru urobíme karamel, do ktorého vsypeme višne a nalejeme pyré, chvíľku povaríme, kým sa karamel znovu nerozpusti a neredukuje tekutina. Potom vmiešame domáci puding. Necháme prevariť a následne vychladnúť
- Na ozdobu použijeme časť krému, ktorý si ofarbíme potravinárskymi farbami. Z krému tvoríme kvety cukrárskou špičkou
Cesto
- 7 vajec
- 225 g krupicového cukru
- 3 kopcové lyžice polohrubej múky
- 7 polievkových lyžíc oleja
- 180 g hladkej múky
- 45 g kakaa
- soľ
Krém
- 10 bielkov z vajíčok veľkosti L
- 500 g krupicového cukru
- 700 g masla
- vanilkový extrakt
Višňový puding
- 300 g cukru
- 400 g mrazených višní
- 200 ml višňového pyré
- Vanilkový puding
- Rum
- 10-15 minút šľaháme vajcia s cukrom do hustej peny
- postupne pridáme olej a ručne zľahka primiešame preosiatu zmes hladkej muky, kakaa a štipky soli.
- Pečieme na 155 stupňoch 45-50 minút.
- Krém - bielka varíme nad parou s cukrom na teplotu 70 stupňov, potom šľaháme do vychladnutia a postupne pridáme zmäknuté, na kocky nakrájane maslo a vanilkový extrakt
- Puding -z cukru urobíme karamel, do ktorého vsypeme višne a nalejeme pyré, chvíľku povaríme, kým sa karamel znovu nerozpusti a neredukuje tekutina. Potom vmiešame domáci puding. Necháme prevariť a následne vychladnúť
- Na ozdobu použijeme časť krému, ktorý si ofarbíme potravinárskymi farbami. Z krému tvoríme kvety cukrárskou špičkou